curly sue.

curls.

her kjem ein guide til korleis eg krøllar håret! når eg har periodar med krøllehår så vaskar eg håret kvar tredje dag, fønar det og krøllar det. da held krøllene seg i tre dagar til neste vask, dei skiftar litt form og sånt men eg sprayar med elnett før eg legg meg så held dei seg ganske så bra. tuperar om morgonen og sprayar litt til.

curls.

eg har ingen vanlig krølltang men ein krøllstav, remington pearl wand. ein kan gjera det samme som eg gjer med krølltang óg, må berre tilpassa rundt klemma liksom. viktig å ha handske, sånn at ein ikkje brenn seg. eg har brent meg overalt. på fingrane og på armen og i panna.

curls.

eg brukar desse produkta. redken curl refiner, redken anti-snap, kevin murphy damage manager(varmebeskyttande) og elnett(<3). også må ein ha ein børste og ein tuperingskam. først har eg i anti-snap. ventar eit par minutt, har i krøllekremen, ventar eit par minutt, så sprayar eg med varmebeskyttande.

curls.

også berre krøllar me i veg! eg er ikkje så himla forsiktig med at dei er like og sånt, berre køyrer på til heile hovudet er krølla. deler håret inn i tre delar, brukar klemme til å få vekk det øverste laget med hår på den sida der skillet er tyngst. does that make sense? krøllstaven er 210 grader varm og gjer at prosessen går ganske så fort. med ei krølltang bør ein nok holda kvar enkelt krøll i kanskje eit halvt minutt berre så ein er heilt sikker på at den held seg.

curls.

vent til krøllane er kalde også spray dei. masse. med elnett. også kan ein gjerne venta i ti minutt mens ein har på sminke eller sånn berre så ein veit heilt heilt sikkert at håret har fått roa seg ned litt.

curls.

så ser du ut som ein parykk frå 1700-talet på håret, så me må børsta dei ut. det gjer me fra inn mot ut. først med fingrane, så med kost.

curls.

når ein syns krøllane er sånn dei burde vera tuperar ein litt i toppen, da løftar ein eit og eit lag med hår og tuperar liksom under håret sånn at tuperingen ikkje syns så veldig. spray meir meir meir. tuperingen hjelper til med å holda krøllene krøllete.

curls.curls.

så! berre ein sak til.

curls.

gullklemme? check. han har mista tre tenner men det får duga.

curls.

voilá! no kan det henda folk går forbi deg i rulletrappa og seier “love your hair!”, men det må ein berre venna seg til.


this is how i do my curls! i use a remington pearl wand, and not an iron. when i have curly hair periods, i was my hair every third day, blow dry and then curl them. and they last until the next wash. i spray with some elnett before i go to bed and then i back comb and spray more in the morning. i use curl refiner and anti-snap from redken and kevin murphy’s damage manager heat protectant. and then i just curl away. i split the hair into sections of three, one on each side and then i lift off the top layer of hair on the side with the heavier split and save it for last. if you don’t have an iron like me, or if your curling iron doesn’t get too warm, i reccomend that you hold the hair in the iron for about 20-30 seconds just so we’re sure they stay that way. when they cool off, spray them a-l-o-t with elnett. then you’re going to look like a 16th century wig, but it’s ok, stay calm. make sure your entire head is completely covered with elnett. let it just set for about ten minutes while you do something else. then, comb through the curls. first with your hands, then with your comb. do them from underneath, don’t comb them directly like you would with straight hair. then, back comb a bit all around your hair until you have the ultimate volume, and spray some more. put something goldy in there just to keep it out of your face and voilá! you may have to get used to people walking past you in the escalator saying “love your hair!”, but i think you’ll manage.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *