saturday / food.

saturday.

laurdag gjekk me på farmers market i parken.

saturday.

me kjøpte ein masse grønnsaker og eg sa tomeitos og ikkje tomatos og det var ei krise me kom oss gjennom ganske fort.

saturday.

så satte me oss ved eit bord og åt is. jostein åt bjørnebær og toffee. eg hadde mint chocolate chip og vanilje. der satt me i to timar mens eg jobba litt og las litt men aller aller mest snakka me om ungane rundt oss og når me skal få dei og korleis det blir også var det ein heilt nyfødt bebis rett ved bordet vårt som smelta hjartet mitt. dei er så rare, er dei ikkje? absurd at det skjer kvar dag.

saturday.

då me kom heim fylte me opp kjøleskapet med så mykje fantastiske grønnsaker.

saturday.

tomater og maiskolbar og rødbitar og poteter og åh. godt.

saturday.

så laga eg middag. lam + fløytegratinerte poteter + asparges + brokkoli + tomater. så så så så så godt.

chocolate mousse.

og til dessert: sjokolademousse. heimelaga. oppskrift kjem i morgon, kva har de å sei til det?


my saturday: we went to a farmers market in the park, bought a lot of vegetables and sat by a table eating ice cream and talking about children. the ones there, our own(some day) and in general. then we went home, stocked our fridge and ate lamb and potatoes with home made chocolate mousse for dessert! yum.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • ai så herlig! jeg blir lykkelig av å gå på bondens marked og kjenne litt på grønnsakene før jeg kjøper dem og titte på bonden som har dyrket dem. blir inspirert av rødbetene deres, tror jeg også skal skaffe meg noen rødbeter og lage en deilig rødbetburger! synd det ikke er noe bondens marked å gå til i oslo bare.

 • Hei! Jeg var på food story her om dagen fordi jeg var på oslobesøk og var sulten. Jeg var skeptisk, siden jeg har lest hos deg og andre at de har hatt veldig dårlig service, men ble positivt overrasket. Kanskje de kan ha lest bloggen din, eller hørt om det og bestemt seg for å skjerpe seg? Uansett ble jeg ønsket velkommen av en smilende dame, og jeg fikk nydelig mat. Skriver ikke dette for å undergrave det du skrev, men tenkte at kanskje kanskje hadde de skjerpa seg på grunn av din blogg? :) Eller kanskje fikk jeg en annen servitør enn det dere hadde.

 • Sunniva: eg har høyrt at middagsgjester generelt er veldig nøgde, men at lunsj/kaffegjester seier tommel ned. spørs når du var der? eg har sett mykje dårlig om dei rundtom på internett dei siste vekene, så det kan jo godt henda dei har tatt det til seg. eg sendte dessutan ein mail óg, så eg veit at dei har lest det her i alle fall. håpar det! hadde vore så fint om dei hadde blitt så bra som dei ein gong var igjen. for dei var virkelig bra før.

 • I dag laga Wenche (fra go´måren Norge, eller er det frukost tv? hugsa ikkje akkuratt no…) men ihvertfall så laga ho ein knall god (såg det ut som) matrett med masse bakte rødbetar, løk og oljer og pultost (ja der lærte eg meg eit nytt ostenavn) og steikt brød på panna, og det såg så fantastisk godt ut! Då tenkte eg på deg, som elskar rødbeter, at det skulle du ha sett:)

 • grønnsaker er noe av det fineste som finnes. spesielt rødbeter, det er klart. jeg bruker alltid lang tid på å finne den rette butikken å kjøpe den rette grønnsaken og tar den med meg hjem og pakker den varsomt opp av plastikkposen. og av min kjærlighet til grønnsaker må jeg bare nevne det (og ikke for å være pirkete og kjip); tomater blir ødelagt av å ligge i kjøleskapet, fordi de har et høyt vanninnhold og vannet krystalliserer seg og da råtner fortere. er en smule manisk på dette emnet kanskje.

 • ida: hahaha så gøy! eg tenkte faktisk akkurat på det før eg la ut bildet at nokon kom til å skriva det. eg kan trygga deg med å sei at dei låg i kjøleskapet ca null tid, for dei vart tomatsuppe samme kveld. :)

 • Dæven, det så godt ut. Jeg blander mellom tomeitos og tomatos. I samme setning. Det høres jo ikke merkelig ut for de som hører på at all, heh.

 • hei :) lika bloggen din so kjempekjempe godt at eg nesten sprekk. men :( den tek så fryktelig lang tid å laste no at å. det tek sikkert 3-5min og det er fryktelig kjedelig viss alle har det sånn. uansett. det var ein blogg eg las før og som var slik men ho fekk fiksa det. og uansett så jobbar du kanskje med å byte plattform eller ja. so eg vil alltid lese bloggen din, men eg ville berre du skulle vite at det tek litt lenger tid. du er den beste :)

 • Jeg sier tusentusen1000takk for magasin nr. 3. Jeg bor noen måneder i Paris og det er min superguide! Stor jubel fra Eline :-)

 • Mmmmm, grønnsaker er så godt! Skulle kommentere det med tomatene i kjøleskapet, men så at noen hadde gjort det, hehe! Morsomt at du bare ventet på at noen skulle kommentere det :D

 • marie: eg fekk ein mail for kanskje to veker sidan om nokon som hadde vanskelig med å lasta, så eg reduserte mengda innlegg på framsida ganske kraftig og no går det superfort å lasta bloggen min, til og med på 3g-nett på iphonen min. mystisk. har ikkje fått inntrykket av at det er eit generelt problem i alle fall.

 • Det slår aldri feil: eg får frysningar kvar gong eg les eit innlegg her. Bloggen er berre heilt nydeleg, og det er du òg!

 • Jeg savner oppskriften på sjokolademoussen. Den var så så god ut at jeg vil lage. Kan jeg få den? Kan jeg?