q&a, om alt mulig rart.

fem favorittblogger?

elsa. sandra. clara. heidi og caroline. maja.

jeg lurer på om du har noen forslag til fine navn (siden jeg får baby snart) :)

åh, det finst så mange fine navn. eg likar aurora og olivia på jenter. på gutar likar eg john og james. akkurat no, men det skiftar veldig. eg likar navn som ikkje er så vanskelig internasjonalt liksom, og som er korte og med fine assosiasjonar.

jeg synes du virker så flink til å finne på ting å gjøre. har du noen tips til ting man kan gjøre alene, og ting man kan gjøre med kjæresten eller en venn? både ting som er gratis og ting som koster penger er fint.

eg tenkjer at ein berre må gjera sånt som ein ha lyst til utan å tenka at det er så mykje ork. det er det som stoppar fantasi. pluss at ein kanskje ofte er redd for å vera rar, ein må liksom berre gjera det. det treng ikkje å gjera noko som treng så mykje arbeid, berre eta middag på ein ny plass, typ i senga, på golvet, i parken. ein kan anten berre eta sånt som ein pleier eller laga noko ekstra fint, eta med pinnar og drikka vin til. aleine eller ilag. berre ork. det er det viktigaste.

beste tips for å gjøre en tung dag litt lettere?

ork. dei fleste kan fint komma på i alle fall fem ting som gjer ein glad, men ingen kan hjelpa ein med å orka. det må ein gjera sjølv. og det er det vanskeligaste og deiligaste.

tror du jeg kan få en av de vakre skjortekjolene dine? du vet, de du har i grønn og tyggegummirosa? du skjønner det at de har hjemsøkt meg dag og natt siden det innlegget. det spiller ingen rolle hvilken av de skjortekjolene du gir meg. du kan velge. jeg tenkte bare det at, siden vi kan spørre om alt, så måtte jeg bare skyte inn dette spørsmålet. og nå som du først har lest dette spørsmålet, så vil jeg bare tilføye at du er en underbar person som er skjønn på alle måter.

hmneeei det trur eg ikkje altså. men! det finst tusenvis på internett, berre søk på pegnoir på til dømes ebay.

har du nokon tips for å få ein eksamenslesedag/oppgåveskrivedag til å gå fortare? altså noko ein kan gjere i ein halvtimes pause som gjer litt ekstra boost? eg slit med endelaus surfing på internett, når eg eigentleg skulle ha skreve semesteroppgåve.

fire ord: sex and the city. tre ord: big bang theory. fire ord: how i met your mother. tv-seriar på nett er sånn eg motiverar meg for å jobba. jobba to timar, sjå ein episode. og sånn går det.

hva er din favorittsmak på makroner?

creme brulee. og mint! fra pierre hermé.

har du et eller annet fint innlegg i arkivet ditt for de som ikke føler de er bra nok? (man føler seg som regel bedre etter å ha vært på bloggen din, du skriver så mye fint)

ikkje som eg kan komma på, men eg føler jo at litt av konseptet med denne bloggen er å føla seg kick-ass etter ein har vore her. så berre hold ut og sug inn alt du kan av bra kjensler. for det kjem til å gå bra.

kan du fortelje litt om kråkeslottet? har gløymt nesten alt, og det verka så korsleg da dere budde der: )

kråkeslottet var ei magisk verd med puteslott, kjøkenfestar og disneysøndagar. eg budde med fredrik, malte rommet mitt limegrønt, drakk billig rosévin og ville aldri aldri legga meg. me levde bohemlivet og trudde at me var skikkelig ordentlig voksne.

The Door

hvordan vil du definere ondskap? og tror du i det hele tatt at det eksisterer?

eg trur ondskap finst i absolutt alle, ein må velga å vera god. trur i alle fall eg.

hvordan lager du de fine løs kragene dine? eller evt hvor kjøper du de?

eg lagar ikkje kragar sjølv, men kjøper dei på ebay og etsy og får dei i posten av fine blogglesarar.

har du noen ganger slike dager hvor du bare vil ligge i senga, se på franske filmer og drikke conac?

ja, absolutt. men wine spritzers med sugerør og trashy filmar fra åttitalet, så gjer det ingenting om ein sovnar litt.

sikkert et veldig teit spørsmål..men du har så utrolig fine kjoler og klær. og det minner meg om 50 talls stil. du har så fine former så du passe kjolene så godt. men eg er spinkel og liten, kva slags 50s kjoler trur du kan passa ein spinkel kroppsform?

eg syns at femtitalskjolar med stort skjørt passar dei fleste kroppar, men kanskje heller sekstitalet sine wigglekjolar?

har du nokre nye sminkefavorittar?

ja! bra idé til eit eige innlegg.

kan du visa oss fleire gode veggisoppskrifter?

viser oppskrifter så fort som eg lagar nye bra greier!

kva trur du om livet etter døden, fins det noko der ? eller er det bare slutten på alt? (djupt, eg veit..men ikkje alle spørsmål skal vera enkle..)

eg veit ikkje heilt kva eg trur. men eg tenkjer mykje på korleis det funkar med sjelar og reinkarnasjon. stadig blir det mindre tre i verda og fleire personar. følest som det finst ein sammenheng men eg veit ikkje kva det er.

kven er din favorittkomikar, norsk og utanlandsk ?

eg elskar else kåss furuseth.

viss du har hatt ein heilt på trynet dag, og alt har gått skeis og du endar dagen din på ein fortauskafe under eit lønnetre, kva bestiller du?

varm sjokolade eller kva som helst som smakar hylleblomst.

korleis var den aller fyrste dagen din på vidaregåande? eg skal byrja til sumaren og gruar meg!

nervepirrande og veldig veldig spennande. eg kjente berre éin person i klassen min og følte meg veldig voksen.

hvordan synes du man best burde takle ensomhet?

for meg så er einsemd kun eit holrom som kan fyllast av andre ting, for det er oftast ein heilt ubrukelig følelse. eg omgir meg med personar som gjer meg glad og som eg kan vera ærlig mot og sei ifra når eg ikkje har det noko bra. det er viktig å kunna snakka om å ha det vondt utan at personen som høyrer på alltid har ein strategi for å få ting til å bli bedre. det er fint å vera einsame saman.

hvordan skal du feire syttende mai?

eg feira syttende mai med is og personar eg er glad i, som ein bør!

har du slutta å seie “putikk” og “pursdag”?

jepp.


answers to questions, odds and ends.

Follow:
Share:

15 Comments

 1. SA
  12:43, 30 May 2011 / 12:43

  “har du slutta å seie “putikk” og “pursdag”?

 2. Maria
  14:15, 30 May 2011 / 14:15

  “har du slutta å seie “putikk” og “pursdag”?

 3. Else
  16:06, 30 May 2011 / 16:06

  Åhh! Stas! Og jeg elsker bloggen din!

 4. 16:44, 30 May 2011 / 16:44

  Du tar utrolig fine bilder! Har du hentet inspirasjon fra noen andre, eller kommer det naturlig ? :)

 5. e
  18:04, 30 May 2011 / 18:04

  jeg tror ikke ondskap finnes i noen. når man slutter å ta de gode valgene, da blir det noe som ligner på ondskap. men meningen med livet er å velge det gode, og gjøre alt så godt som vi kan. det er min tro. -e

 6. Liv
  18:06, 30 May 2011 / 18:06

  “har du slutta å seie “putikk” og “pursdag”?

 7. 18:53, 30 May 2011 / 18:53

  du er inspirerende og lysende i en grå hverdag <3

 8. 19:38, 30 May 2011 / 19:38

  “beste tips for å gjøre en tung dag litt lettere?

 9. 20:23, 30 May 2011 / 20:23

  olivia e et fint navn, ja :):)

 10. ingrid
  21:22, 30 May 2011 / 21:22

  synes du else kåss furuseth er morsommere enn pernille sørensen eller linn skåber?

 11. 22:05, 30 May 2011 / 22:05

  at det er fint å være ensomme sammen er det fineste jeg har lest i dag. og plutselig ble ting mye lettere. takk mariell. jeg lurer ofte på hvilke mennesker som har gjort deg til den du er, for du forstår så veldig masse.

 12. 23:14, 30 May 2011 / 23:14

  Tuusen takk for en blogg med meining oppi alt tullet som finst der ute. Virkelig bra

 13. 21:31, 02 Jun 2011 / 21:31

  “har du slutta å seie “putikk” og “pursdag”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *