q&a, byar, reising, flyttinga til london.

hva skal du gjøre i london, jobbe? eller er det fortsatt usikkert?

eg skal jobba med magasinet, fotografering og med bloggen og forhåpentligvis frilansa litt. også skal eg planlegga eit bryllup! alt i mitt liv er usikkert, men det er sånn eg likar(elskar) det. woho!

hvor skal dere bo?

me ser på leilighetar i greenwich, for det er nær goldsmiths, skulen der han der fine skal gå.

hva skal forloveden din gjøre i london?

han skal ta ein master i studiokomposisjon.

hvor bodde du før du flytta til oslo?

då budde eg på sandane i sogn og fjordane.

hvor lenge har du bodd i oslo?

to år.

favorittbutikk og hvorfor?

frøken dianas salonger i oslo, for dei har det finaste som finst.

.

kan du ikkje fortelje litt om korleis du søkte på skule i london? skal sjølv søke neste år, og hadde vore greit å vite litt om kva du gjorde, og korleis du valde skular!

når ein søker på skule i england brukar mange study outside norway eller study across the pond som agentar, han der fine brukte sonor. om ein ikkje vil bruka agent(for det kostar oftast pengar) så søker ein direkte gjennom ucas. ein må vera veldig nøye på korleis skular ein søker på, gjer mykje research og snakk med folk som har gått på skulen og veit korleis det er.

will you be moving to london only temporary or for good? what will you be doing there? what are you most excited about? do you think you’ll miss
norway?

we don’t really have any plans other than that we’re moving there this fall and we’ll see how it goes. i will be working on the magazine, my photography and my blog. i’m most excited about getting to know a brand new city(because i’ve actually only been there twice before!). i think i’ll miss my family a lot, and my friends. and the quiet.

hvordan fant du leilighet i paris, (og london)?

leiligheten min i paris fant eg gjennom craigslist, men ein må vera veldig forsiktig for det er mykje lureri der. i london leitar me framleis, så me veit ikkje heilt enda.

ser dere på leilighet i london? hvor og slikt? jeg er nysjerrig. og du har sikkert sagt det men hva skal du gjøre når han går på uni? er du fristet til å begynne på universitet selv?

me leitar etter leilighet gjennom gumtree. eg er ikkje frista til å studera akkurat no, i heile tatt.

hvor i paris bodde dere og hvor mye betalte dere for å bo der.

eg budde i nittende arrondissement, betalte ca 870 euro i månaden for eit rom i ein ganske stor leilighet.

hvor i london skal du bo og hvor mye betaler du for å bo der?

me leitar etter leilighet i greenwich.

.

kvifor valde du å forlate sogn?

fordi eg er ei byjente, og førde er ikkje heilt min grej.kva tykkjer du er det beste med sogn?

at det er så stille og fredfullt og at familien min bur der.kvar i sogn likar du deg aller best?

i stova hos mamma og pappa, på soverommet i gamlahuset og liggande i graset med jordbær fra lærdal.kva gruar du deg mest til ved å reise til london?

absolutt ingenting.

kor mykje lengtar du tilbake til paris?

ganske mykje, men det er overkommelig. eg veit at paris aldri blir det samme som det var då eg budde der og derfor skremmer det meg litt å skulla reisa tilbake.

fineste cafeen i paris?

i paris-guiden i magasinet finst det mange.

ditt beste ferieminne?

hm, anten jordbær+smelta sjokolade på toetasjes hotellrom i roma, verandaheng i ungarn forrige sommar eller han der fine og mitt pyttelille hotellrom i london. samme turen reiste me óg til wales og der var det heilt sinnsjukt vakkert. men kanskje då eg reiste til amsterdam med mine beste venner for ei veke, på eit rom med fem senger. me hoppa i sengene, åt mat fra febo og sprang i gatene og følte oss heilt fantastisk frie. in your face, ayia napa.

hva er din favorittkaffe og hva er din favorittcafé?

favorittkaffe: fra tim wendelboe i oslo eller ein espresso korsomhelst i paris. kavorittkafé: kauf dich glücklich i berlin, kanskje. eller kvasomhelst slags kafé i paris.

hvor i paris synes du det er finest, og hvor er det fine vintage butikker?

kjøp magasinet, der finst ein heil guide. har ikkje lyst til å gi bort mitt paris gratis når eg har jobba så mykje for å laga ein fin guide. :)har du noen anbefalinger om hvor man burde se når man er der?

ja, masse. kjøp magasinet!

og har du noen forslag til fine vintage-butikker og andre fine butikker i london?

elskar beyond retro, både i london og i paris. men har berre vore i london to gongar før, så veit ikkje om så veldig mykje.også lurer jeg på hva du skal/vil studere i london og om det ikke er vanskelig å finne leilighet der?

skal jobba! har ikkje funne leilighet enda, så det veit eg ikkje.

kjem du til å ha innlegg om interiøret i heimen når du skal bu i london? Sånn som då du budde i kråkeslottet og viste korleis du budde? det var så koselig.

ja-a, det kan eg jo.

Montmartre

ville du anbefalt og ta seg en stund hvor man bodde alene – kanskje i utlandet – for å klare seg litt selv?

det kjem heilt an på kva ein føler rundt det sjølv. eg trong det virkelig og er så glad for at eg gjorde det.

føler du at du ble mer kjent med deg selv når du bodde i paris?

absoabsolutt.

kva er må-besøke plassar i london?

det kjem eg tilbake til ca september.

hvordan var den beste og den verste morgenen i paris?

beste: då eg våkna og turte å faktisk gå ut. verste: femte februar då han der fine reiste. det føltes som eit slag i trynet på ordentlig.

kan du anbefale 3 koselege kafear i oslo der det går an og er rolig nok til å lese/skrive/blogge o.l? gjerne plassar der ein ikkje får rare blikk viss du går på kafe åleine (irriterende norsk fenomen det der.

hm, bugges elskar eg. fru hagen. liebling. dei er mine tre favorittar i oslo. blikka er nok berre innbilling, og om du er der for å jobba så ser du jo uansett ikkje kven som ser? :)

også lurte jeg på om hvilke steder man bør dra til om man skal til paris?

alt det står i magasinet.

winter

da du var i paris, hva gjorde du for å ikke føle deg så alene?

ingenting. eg var der for å føla meg aleine, og det var det eg lærte mest av. eg oppsøkte å føla meg aleina, gjekk på museum og kafé og restaurant heilt aleina og elska at det ikkje føltes rart i heile tatt.

om teksten du skrev om den “eldre” mannen i hjartemagasinet, har rot i virkeligheten? ble bare nysgjerrig, så beklager om det er et upassende spørsmål.

nei, det har den absolutt ikkje. håpar at det ikkje er fleire som trur det?jeg reiser til london om en liten uke! har du gjort research, og har noen bra tips til meg? har berre vore i london to gongar, så har ikkje så veldig mange tips egentlig. men google er din ven!


answers to questions, about traveling, places and about my upcoming move to london.

Follow:
Share:

18 Comments

 1. 19:39, 28 May 2011 / 19:39

  Oi! Det blir kjempe spennende å lese London tipsene dine til høsten. Skal også flytte dit til høsten, helt alene:D Kanskje jeg treffer på deg på gata:)

 2. Kamilla
  19:55, 28 May 2011 / 19:55

  Har du sett bildene til den 16 år gamle fotografen Ann He? Jeg kom over de i stad og falt nesten av stolen, så fint var det!

 3. maj
  20:34, 28 May 2011 / 20:34

  kom du ikke inn på skolen i london likevel eller hva er det som har gjort at du plutselig ikke vil gå på skole lenger`?:)

 4. 20:48, 28 May 2011 / 20:48

  maj: eg fikk plutselig bedre alternativ. :)

 5. 22:11, 28 May 2011 / 22:11

  ville bare si at jeg har et londontips til deg! coffee, cake and kink: en kafé som selger kake, kaffe og te og brus og slikt, den er bittebitteliten og en kan lese og bla i bøker om erotikk (og kjøpe) og andre sånne fine ting. masse bra fotobøker, i alle fall da jeg var der. i kjelleren har de et galleri med erotikk også. de som jobber der er utrolig hyggelige, og det ligger i en fin gate. jeg var der for tre år siden omtrent. ville helst aldri dra derfra, lengter tilbake.

 6. 22:43, 28 May 2011 / 22:43

  Wehu! Go Sandane! Huska å ha sett deg der eit par ganga! Og må innrømme eg tenkte litt for meg sjølv : “Wow! Ho hadde kul stil!” Og kjæresten din var heilt sjukt flink til å spele piano, på en sånn konsert vi var på meg skulen! Hehe, måtte berre sei det :P

 7. 23:39, 28 May 2011 / 23:39

  norge blir lite i lengden uansett.

 8. Idaa
  00:08, 29 May 2011 / 00:08

  eg kjøpte endeleg magasinet ditt i dag. har allerede lest det ut og eg elskar elskar elskar det! du er fantastisk flink og du har all grunn i verden til å vere himla stolt over deg sjølv.

 9. ingrid
  00:30, 29 May 2011 / 00:30

  Men hvis du kommer inn på skole i london, skal du ikke takke ja, men heller jobbe? Tjener du noe økonomisk på å lage magasin, eller går innskuddet opp i opp med utgiftene?

 10. 11:34, 29 May 2011 / 11:34

  london <3 du er tøff :)

 11. Andrea
  13:52, 29 May 2011 / 13:52

  Hei:)

 12. 15:04, 29 May 2011 / 15:04

  Jeg eeeelsker London, og håper du synes det er minst like fint som Paris. Gleder meg til å høre om dine tips.. noen av mine finner du her:

 13. 20:12, 29 May 2011 / 20:12

  Bildene dine er nydelige :)

 14. Synnøve
  23:01, 29 May 2011 / 23:01

  Å lese bloggen din mens samtidig å høre på Regina Spektor, Lisa Mitchell, Ingrid Michaelson og Susie Suh er verdens beste kombinasjon.

 15. Mari
  08:40, 30 May 2011 / 08:40

  Kan du kanskje lage en to-do-liste over ting å gjøre i Oslo om sommern? Jeg har ikke bodd i Oslo en hel sommer siden jeg var 12, og det hadde vært bra å få noen tips så man ikke går glipp av noen hemmeligheter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *