paris.

eg vil skriva om dei beste frukostplassane, dei beste barane, den beste vinen, den beste osten, dei beste loppemarknada, dei beste vintagesjappene, dei beste gåturane; ein komplett guide til mitt paris. så vil eg skriva om kor vondt det gjer bak ribbeina når han reiser igjen etter å ha lukta på han i nokre dagar, korleis det føles å møta foreldrene sine i ein annan by, korleis det føles å sovna aleine. om å ha ei eigen flaske rom i frysaren, om å ha utsikt til kanalen, om menneske eg ser på metroen, i kyrkjer, katedralar, på bon marche. personar eg blir kjent(fotografar, skribentar, forfattarar, kunstnarar, designarar, magasinfolk) med og klipper håret til i raudvinsrus, raude lepper og lilla tunge. fem sovande stk. i senga samtidig, tominuttsdusjar for å spara på varmtvatnet. sjekkar at døra er låst sju gongar før eg får sova, gløymer at vatnet i springen ikkje er godt. om å eta middag på skype med han som eg elskar over alt på jord og sussa webkameraet før eg legg meg til å sova.

kva vil de sjå fra paris? spesielle plassar eg skal gå? ting eg skal gjera? skriva om? sjå? eta?

ps: alle dei fine jentene som bur i paris og som kanskje vil møtast: send meg ein mail! eg er litt treig med å svara på mail for tida, men skal prøva å legga dykk til på facebook!


in about a week i’m leaving for paris to live for two months, and i’m looking forward to a lot of things like the food and the wine and the being alone and the flea markets and vintage shops. meeting my parents in another city, people coming to visit and getting to know new people. but i’m also dreading the moment he leaves, it will be absolutely horrible. is there anything you would like me to do in paris? places to see or go or things to do or write about?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Jeg håper du får det fantastisk i Paris! Du er ei fantastisk jente, det er fryktelig inspirerende at du realiserer drømmene dine på denne måten. Håper du vet at du er et fint forbilde!

 • Du må bare GÅGÅGÅ overalt! Ikke ta metro, taxi, eller buss- ta bena fatt, så får du sett mest mulig, og der du minst venter det er det noe fantastisk å ta bilde av, den mest eksentriske lille butikk, supersmale gate, eller potensiell stam kafé! Paris har så fantastisk lys, uansett på døgnet og uansett årstid. Du kommer til å storkose deg, og jeg er supermisunnelig! (Forresten! Kjempe bra at du har fått kontakt med venninen min Anne som skal bo i Paris i samme periode som deg! Hun kjenner til mange fine steder i byen etter å ha bodd der i høst, og det er alltid så greit å ha noen folk man kan dra ut og være sosial sammen med, så man ikke føler seg så ensom sånn i starten før man har blitt kjent med noen!)

 • Gledar meg til å besøke deg i månadsskiftet Mars/April! Eg er mest nysgjerrig på parkar man må sjå, fine bakgårdsrestaurantar, og ellers andre stader du meinar man er heilt nødt til å oppleve når man er i Paris. Og ja, må ikkje glømme det viktigaste; Kor man får dei beste makronane sjølvsagt :)

 • Du er veldig tøff og romantisk som drar til Paris sånn heilt på eigenhand! Og å dra rundt aleine i den byen er ganske fint. Ein dag eg var aleine der dro eg på Musée Jacquemart-André. Det ligg i Boulevard Haussmann og er den gamle boligen til nokre av dei rikaste og mest kunst-glade pariserane. Dra dit på dagen på ein vekedag, kjøp audioguide og gå frå rom til rom og sjå på maleria og interiøret. Og etterpå kan du gå ut i hagen, trur eg.

 • det er så rart (og bra), for du skriver om paris og at det gjer vondt bak ribbeina, og det er fint og eg blir skikkelig misunnelig og det er akkurat som i ei bok eller ein film. men så tenker eg at du er jo ikkje ei bok eller ein film, du er jo på ekte og snart reiser du faktisk til paris heilt aleine og det gjer faktisk litt vondt bak ribbeina dine, sånn heilt på ekte. og eg beundrer deg skikkelig masse, du er så modig som hopper ut i noko så ukjent med omtrent ingenting mellom hendene.

 • om ting som ligger under overflaten. stemningen, folkene, hvordan franskmenn oppfører seg, ting man vanligvis ikke legger merke til. å lese mellom linjene. observer, observer, observer!

 • Jeg vil gjerne høre om hvordan du vender deg til en ny by helt alene, og alt du opplever på turen! Skriv, skriv, skriv, slik at du holder oss nordmenn varme i kulden her nord. Skriv om de beste franske restaurantene, og de skjulte sidene av Paris, som bare er dine, og så blir de vi bloggleserene sine også :)

 • Å, jeg bare håperhåper at du rekker å oppdage noe fantastisk og dele det med oss før 12., for da drar jeg til Paris med verdens fineste mann. :)

 • skriv ærleg, om eg skal be deg skrive ein ting, så skriv ærleg. skriv om dei dårlege plassane, der du får vin du spyttar ut og ost som er harskna. ikkje berre fordi, men fordi eg trur at ikkje alt er berre fryd og gaman i paris, berre litt kanskje. skriv om utsikten over byen og ta bilete av alle dei små, fine tinga, som frostroser og blømande blomar, som frukostsmilet nabomannen gav deg på ein kafé og den siste dropa i vinflaska, når du skulle ynskje det var minst hundre dropar til. og tenk på alt anna enn den datoen du skal reise heim, det er så typisk at ein gler seg til heimreisa kvar einaste dag, bortsett frå den siste veka, då ein kunne blitt ei livstid lengre.

 • Ikke glem kunsten! Musée d’Orsay er et eventyr! Og Montmartre-området og Pompidou-senteret og Louvre og alle de andre, selvfølgelig. Det er så inspirerende å se de mange maleriene og vite at noen av de aller største kunstnerne kommer fra Frankrike, fra Paris! Har man tid, kan man besøke gravene deres også, på en av de mange superstemningsfulle gravlundene. Kos deg!

 • sist gang jeg var i paris, dro jeg og min kjære mor til Bois de Boulogne, en veldig fin park. vi kjøpte fin og ost på supermarkede – den beste camanbertosten vi noen gang har spist, tror jeg. det som er så fint med paris, er at du får verdens beste oster på helt vanlig butikk til overraskende greie priser! jeg leste ut “menn som hater kvinner” i den parken, tror jeg. nydelig sted!

 • jeg vil høre om de små butikkene som har de søteste teboksene, om folk som går forbi, de beste macaronene, den beste isen

 • Synes alt du nevne høres fint ut at du skriver om, blir spennende å følge deg når du bor i Paris, håper ejg også får sjansen til noe lignende en gang om noen år, bare at jeg vil helst til Dublin eller London.

 • Jeg vil gjerne at du drar på middag til han mannen jeg linket til for noen innlegg siden, og skriver om det etterpå…

 • det er så vilt spennende. jeg vil gjerne se/lese noe fra markeder, fra gode bruktbutikker og grønnsakshandler, og fra din opplevelse av byen i mitt hjerte.

 • du er velkommen til Paris, eg gjor akkurat det same som deg for eit halvt år sia, åleine til Paris, og det gjorde vondt bak ribbeina men det varte bare dej første dagane, kanskje den første uka, men så blei alt så fantastisk. Eg skjønte ikkje kor eg skulle sende deg mail, så eg skreiv her, hvis du treng nokon og sjå i byrjinga så er det bare og si ifra. Du virkar som ei slik kjekk jente, som det hadde vært fin å møte på.

 • når eg var i paris i desember møtte eg ein supersøt kompis (sei fra viss du vil ha guttevenn der, han e gull!) og han tok med meg på eit hus der masse kunstere hadde atelier. det kosta ingenting og man kunne gå rundt og sjå på at nokon jobba, nokon hadde pause og drakk ein kaffiskvett og nokon var der ikkje, men man kunne sjå dei nettopp hadde malt ferdig eit kunstverk for malinga var ikkje tørka enda… reis dit! huska ikkje ka det heite, men ska spørre han. måtte berre skrive det no når eg hugsa det! < 3

 • jeg synes du skal gå til père lachaise-gravplassen, fordi det er det stedet i paris jeg har mest lyst til å besøke selv.