svar, del ein: paris, london, oslo, byar.

jeg skal i april på klassetur til oslo. blir ikke mye “fritid” og jeg får dessverre ikke besøkt vintage-butikker og de stedene jeg vil (ulempen med å ikke ha venner som interesserer seg for det samme som meg). men pga diverse årsaker blir jeg værende i oslo for meg selv i ca. 3-4 timer. noen forslag til hva jeg må se, typisk topp-5 steder å gå innom?

hold deg unna turiststadane, det trur eg er mitt beste tips. om du skal vera i sentrum får du uansett reist innom til dømes uff ved jernbanetorget! og kanskje gå på bristol og drikke kakao. om du ser i menyen her er det ein knapp som heiter “om oslo”, der finst det mange tips.

gruer du deg til å flytte alene til paris? jeg kjenner jeg blir nervøs bare av å ta bussen uten noen jeg kjenner, men har samtidig lyst til å flytte til england om to år, alene. Selv om det skremmer meg.

ja, eg gruar meg heilt hinsides mykje. men sånn er det med alt her i verda, om ein vil utvikla seg og bli bedre må ein pressa seg sjølv.

hvis du kunne våkne hvor som helst i verden, med hvem som helst, i morgen, hvor hadde det vært?

i paris, aleine. så hadde eg ikkje trengt å sei hadet.

også lurer jeg på hva som fikk deg til å bestemme deg for å reise til paris?

eg tenkte som så at me flyttar til london til hausten, eg kjem ikkje til å få meg nokon jobb her i oslo, eg saknar paris, eg har eit magasin å laga = eg flyttar til paris for å laga eit magasin.

hva synes du om all den nye bebyggelsen i bjørvika (oslo), operaen, alle de nye skyskraperne osv. ? Liker du utviklingen?

har egentlig ingen formeining om det. er ganske likegyldig til korleis operaen ser ut utanpå(men den er nydelig inni).

hva tenker du på når du sitter i fly?

tenkjer på min første kopp med kaffe eller glass vin dit eg er på veg.

jeg lurer på hvilket sted i oslo som har de beste makronene, og hvor det ligger.. og hvilken smak du liker best?

sebastien bruno, ta 12-trikken til niels juels gate. favorittsmakar: mokka, yuzo, sitron&sjokolade.

hvilken av de tingene du gruer deg mest til ved å dra alene til paris tror du det blir aller finest å finne ut at går bra?

å sova aleine. eg skal prisa meg lykkelig om eg klarar å sova.

jeg skal til amsterdam med en herremann jeg er skikkelig forelska i, og jeg lurer på om du har noen fine tips siden du har vært der?

et pannekaker! masse pannekaker, det er mitt tips. også må ein gå masse, for amsterdam er ein by som må opplevast til fots, syns eg. me var der ei veke og tok ikkje offentlig transport eller taxi ein einaste gong. om du er der i veka må du gå på noordmarkt, trur eg det heiter, stort loppemarked!

eg lurer på om du veit om nokon finfine butikkar i london?

det einaste eg kan komma på akkurat no er rokit og beyond retro.

korleis finn du alle dei fantastiske plassane i oslo som du bloggar om? er du generelt flink å finne plassar uansett kor i verda du måtte vere?

eg går mykje også har eg masse venner i byen som stadig er ute på eventyr dei óg, og da er det ikkje så vanskelig å finna bra plassar.

kva er det mest skremmande du har gjort?

å bestilla einvegsbillett.

vi er tre jenter som skal til paris. kan du fortelle topp 5 plasser i paris vi bør se? hadde også blitt utrolig glad hvis du kunne sagt navnet på hotellene du har bodd på? Turene dine til paris har sett så utrolig koslige ut, og jeg vil gjerne føle den samme kosen på min tur.

eg syns de skal sjå heidi sin paris-guide her, den er skikkelig fin. eg har kun budd på skikkelig shabby hotell som eg ikkje eingong hugsar navnet på!

kor skal han der fine gå på skule i london?

han skal gå på kingston.

har de venner der?

ikkje som eg kan komma på, eit par venner, litt bekjente og nokre lause trådar. me flyttar ein liten fin gjeng over dammen.

gledar du deg til å drikke te i england?

nei, egentlig ikkje. eg syns tekulturen i england er ganske så horribel, haha. dagligdags te, altså, med earl grey og masse sukker og masse mjølk. men afternoon tea? yes please.

Lately

eg, som så mange andre bur på vestlandet. og eg lurar på nokre ting. veit du om nokre fine butikkar i bergen? då tenkjer eg på alt frå vintage til små koselege kafèar.

eg kan desverre nesten ingenting om bergen. for kaféar burde ein spørja eira, for vintage burde ein spørja marte.

jeg lurer på om du har fått deg tak over hodet i paris?

eg er litt usikker på det akkurat no, han som eg trudde eg skulle leiga hos svarar meg ikkje, så det må eg nesten finna ut av snart.

korleis er det å bu i oslo?

det er ganske så bra.

hva er best med å bo i oslo?

å ta trikken, å drikka bra kaffe, makronane på sebastien bruno.

kva liker du aller mest med frankrike?

at folk er sjølvhøgtidelige og sta og stolte og fulle av lidenskap. croissantar. crepes. morsom kaffekultur. språket.

kvifor har du så sterk utferdstrong? er det for ein periode du vil bu i utlandet, eller vil du helst alltid bu i ein storby?

eg veit ikkje kvifor eg er sånn, har alltid vore det. eg vil ikkje tilbake til norge på veldig veldig lang tid, kanskje ti år. men me får sjå korleis det blir, om det går på trynet så gjer det det, og da veit eg at eg er velkomen tilbake.

hvor i oslo bor du, leier du leilighet, og i så fall hvor mye betaler dere i måneden?

me bur på grünerløkka, leiger og det kostar ca 5500 i månaden.

jeg bare tenker.. du skal være i paris, og han der fine skal være et annet sted, ja? det minner meg litt om meg selv og min egen fine. jeg er her, også er han alltid noen timer unna. når vi endelig treffes igjen, så er det som om jeg kjenner hjertet mitt stopper, før det begynner å gå i takt med hans. og det er så fantastisk. hvordan kjenner du det?

orkar ikkje å tenke på det no, den avstanden som blir mellom oss. men eg ser for meg at det kjem til å bli ganske fantastisk
møtast igjen.

til hausten skal eg flytte til sogn & fjordane, nærare bestemt sogndal for å studera. har du tips til noko fint å sjå/gjera/oppleva der eller elles i fylket(men helst i nærområdet)?

åh, eg er så dårlig på sogn og fjordane. du må i alle fall gå på nms i sogndal og snakk
a med dei søte gamle damene som jobbar der. også burde ein egentlig berre køyra bil rundtomkring, for naturen er jo sinnsjuk. køyr til fjærland og bokbyen, den er fantastisk!

kva skule/utdanningsprogram skal du og han der fine gå på i london?

eg søker på london college of fashion og han har komt inn på kingston.

hva syns han der fine om at du skal til Paris?

han får trist munn når eg spør han om det.


my answers to your questions, part one: about cities.

Follow:

16 Comments

 1. 12:55, 15 Jan 2011 / 12:55

  Jeg fikk hjartemagasinet i posten i dag. Det er helt nydelig, og “Uhell i spill, hell i kopter” fikk meg til å le høyt ved frokostbordet. Takk <3

 2. 13:05, 15 Jan 2011 / 13:05

  Du er så modig, Mariell. Håper du får det fint i Paris og London :-)

 3. 13:05, 15 Jan 2011 / 13:05

  jeg håper du kommer til å blogge masse fra london, for jeg er så forelska i den byen og veit at du sikkert vil finne masse fantastiske steder jeg kan drømme meg bort til. og til parismagasinet selvfølgelig. det blir helt sikkert magisk det også! hjerte.

 4. 13:34, 15 Jan 2011 / 13:34

  du er tøff. nydelige bilder. det er så spennende at du skal til paris..og london!

 5. Bettina
  14:21, 15 Jan 2011 / 14:21

  Takk for fine svar! Ei venninne studerer i Kingston, og det er et kjempehyggelig område! Som en liten by i byen, og ca en halvtime med toget fra sentrum.

 6. 15:26, 15 Jan 2011 / 15:26

  jeg fikk bot på trikken. bra dag til dårlig dag. og så kom jeg hjem, og kom på at jeg har magasinet ditt i veska (fra frøken dianas salonger). dårlig dag til bra dag (litt).

 7. 17:06, 15 Jan 2011 / 17:06

  Elskar bloggen din <3

 8. trine
  17:59, 15 Jan 2011 / 17:59

  i sogn og fjordane / sogndal er det koseleg på gallerikafeen i sentrum (kunst på veggane) – dei har god eplekake. og så er det fint i fjellet.

 9. 18:01, 15 Jan 2011 / 18:01

  Dette er egentlig noe helt annet, men vet at du liker sugerør også kom jeg over denne linken og da tenkte jeg på deg.

 10. Silje
  20:07, 15 Jan 2011 / 20:07

  Takk for svar, kjære deg :)

 11. 00:28, 16 Jan 2011 / 00:28

  Jeg fikk hjartemagasinet i dag. Og jeg tenkte (da jeg så den lille pakken) at du har veldig fin skrift. Snirkler seg inn i hjertet ditt, påenmåte, om det går an. Men så kom jeg på, at det tenkte jeg da jeg fikk magasin nummer 1 også, så da visste jeg hva det var.

 12. Marie
  13:49, 16 Jan 2011 / 13:49

  dette er den beste bloggen i verden<3<3<3<3<3

 13. 01:07, 17 Jan 2011 / 01:07

  Jeg studerer ved Kingston University i London! ^^ Det er kjempefint her. I dag tok jeg meg en joggetur langs Themsen. Sola skinte, svanene duppet opp og ned i vannet, og livet var, og er, bare helt herlig her i Kingston, London. ^^ Gled dere! :)

 14. Georgine
  15:22, 17 Jan 2011 / 15:22

  Jeg kom til å tenke på at jeg har lest om en mann som en gang i uka lager middag for folk som vil komme hjem på besøk; i Paris. Er visst masse kule folk som dukker opp. Kanskje det kunne vært insirasjon til en artikkel i nummeret ditt, eller et kjekt sted å gå når man ikke kjenner noen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *