formiddag & kveld.

saturday.
i går våkna eg og han der fine og hadde forsove oss, så han der fine sprang ut for å kjøpa brød og vips kom han heim med ein ny mummikopp óg, så da har me to og ein kvar.

saturday.
me drakk te og saft og steikte egg med guacamole under seg.

saturday.
hei, her er meg med skeiv kjole på.

saturday.
han der fine tar på sløyfa, den er i grå fløyel og det syns eg er så fint. så skifta eg, me hoppa i skoa og trikka til tinghuset og hotel bristol.

saturday.
me hadde reservert bord i biblioteksbaren, der er det fine bokhyller og sjuke lysekroner, og pianisten stod utanfor og røykte sølvfarga pipe då me kom.

saturday.
det føles litt som å vera i ein film og ein føler seg ganske liten i dei store knirkete skinnstolane.

saturday.
egentlig er det mest overklassefolk og eldre folk som går på bristol, men det har seg sånn at dei har den beste varme sjokoladen i heile oslo, så me måtte faktisk gå dit. eg og han der fine har som avtale at eg får makronar kvar laurdag om han får graut, men av og til byttar eg makronane mot kakao på bristol.

saturday.
me følte oss stilige med reservert bord og gullkantar på koppane.

saturday.
finaste janne var der.

saturday.
og fredrik med rapunzel på gensaren. me vart behandla ganske dårlig av servitøren me fekk og snakka om det ganske mykje. som om me ikkje skulle vera der fordi me ikkje var gamle nok eller fine nok eller rike nok, skikkelig ekkel følelse i magen. også sa ho at det er spiseplikt “bare så dere vet det”.

saturday.
så me slo oss på kakene. fredrik og janne delte ei slags epleterte.

saturday.
eg og han der fine gjekk for ei slags jordbærkake. (sekstifem kroner for eit middelmådig kakestykke, jippi. det får ein mange makronar for)

saturday.
men sjokoladen var som vanlig heilt fantastisk, det er tross alt difor me går dit.

saturday.
og magen min tolar endelig litt krem så eg fekk krem på toppen óg.

saturday.
og det var den formiddagen i ein regntung oslo. konklusjon: ikkje gå på bristol på laurdagar i lunsjtid, og om nokon spør om dei skal ta jakka di, sei nei med mindre du har lyst til å gi tjueto kroner for at jakka får henga på ein knagg i ein liten time. gå dit midt i veka midt på dagen og drikk varm sjokolade, for den er den beste i byen uansett kor forferdelig servitøren er.

så jobba eg med magasinet i tusen timar, no er det faktisk straks ferdig sjølv om det er heile fire dagar til trykkerideadline, tenk det. kanskje eg kan slappa av eit par dagar. på kvelden fekk eg søster til å logga på skype så eg fekk litt laurdagskveld med familien, saknar dei så himla mykje for tida.
kort oppsummert: 47 minutt der søster og pappa drog i ansiktet til mamma, eg og mamma snakka om strikking, pappa viste meg rundt litt, nye bilder i gangen og korleis det såg ut i kjøleskapet, eg fekk snakka litt til hunden som ikkje skjønte heilt kva som skjedde, pappa surra søster inn i onepiece så eg såvidt såg augene hennar og eg lo så eg hadde vondt i magen av dei og av meg sjølv som hadde kanintenner på. ganske fint å ha ein gal familie.

har de hatt fine helger?


yesterday we drank hot chocolate and ate mediocre cakes at hotel bristol, and then i skyped with my family. that pretty much sums it up.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *