jeg blunker 17 000 ganger. jeg lever store deler av livet bak lukkede øyne.

buzz aldrin.
til påske pleier eg å lesa i alle fall to-tre bøker kvart år. i år tenkte eg derimot at eg skulle kjøpa éi tjukk bok og berre lesa den. så da kjøpte eg buzz aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? av johan harstad og i påska las eg akkurat tohundre sider, som ei vanlig bok. det viser seg at eg ikkje likar å lesa så lange bøker, eg vil helst at alt skal vera ferdig og oppklart etter tohundre og kanskje tretti sider. så denne boka har vore med meg overalt dei siste månadane, eg har stempla flexikortet berre for å sitta på trikken i ein time og lesa, eg har vore aleine på kafé, aleine i park, timar på timar aleine i senga, eg har kjempa meg gjennom sjølv om eg har elska kvart einaste ord. og endeleg er eg ferdig, endeleg kan eg lesa andre bøker og endeleg kan eg visa fram boka til dykk. for den er verkeleg magisk.

buzz aldrinbuzz aldrin
boka handlar om mattias som berre vil vera bakmann, han vil berre vera ein del av ein prosess som får jorda til å gå rundt, han vil ikkje gjera noko spesielt ut av seg, vil berre leva.

buzz aldrin
buzz aldrin
og det er vond og vakker kjærleik gjennom heile boka, akkurat sånt som stikker som små nåler samtidig som silkebånd rundt håndleddet.

buzz aldrin
og veldig mykje om månen. om buzz aldrin, om verdensrommet, om karibien og om psykisk sjukdom. eg hulka meg gjennom dei siste sidene.

har de fine boktips, kanskje?


i just finished reading this book by johan harstad, i don’t know if it’s translated into english.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Den leste jeg i januar/februar en gang, og den fikk meg til å se på kjæresten min på en litt anderledes måte. Det er ikke ofte det går opp for deg at du ligger ved siden av en vannklump, litt som en vannballong, bare innesperret i hud i stedet for i plast. Og NN- åh, i hodet mitt er hun så søt.

 • så fint når folk skriver lange setninger, setninger som er så lange at man akkurat får tid til å puste før man begynner på neste. litt som fakta om finland av Erlend Loe. takk for boktips! jeg er veldig glad i erlend loe sine bøker, og ellers kan jeg anbefale “en tordivel flyr i skumringen” som jeg leste mye da jeg var litt yngre, “taxi” av Thor Soltvedt og min favoritt “av måneskinn gror det ingenting” av den fantastiske Torborg Nedreaas. “fuglane” av Tarjei Vesaas er også fin fin, men litt tung i begynnelsen, men den har du kanskje lest?

 • Anna Gavalda – saman er ein mindre aleine. Nyyydelig bok! Riktignok litt tjukk, men du kommer nok til å elske den like mye som jeg gjør. <3

 • “Tilbake til Riverton” av Kate Morton (den er best på engelsk) og barneboka “Sinna mann” som jeg ikke husker forfatteren på, men som garantert er på alle bibliotek fordi den er så vakker, men som en knyttneve, og den må leses.

 • Jeg elsker Johan Harstad! Du burde sjekke ut Jan Kjærstad også, jeg leste en bok av han i begynnelsen av videregående, og nå har jeg lest alt som er. Sjekk ut “Tegn til kjærlighet”, den tror jeg du kan like – godt.

 • oi. eg har denne boka, men eg var vel litt for ung då eg begynte på den. trur eg fikk den gratis, eller med boksalg på eit bibliotek. eg skal lese den. takk!

 • den boka anna anbefaler er så fin! og the curious incident of the dog in the night-time. og så klart, buzz aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet. tok meg lang tid å lese den, men den var virkelig fin!

 • Ei bok som jeg ble veldig betatt av i fjor høst er Styrtet engel av Per Olov Engquist. Jeg leste den på svensk (Nedstörtad ängel), men den er sikkert fin på norsk også. Også er novellesamlinga Eg vil at nokon skal vente på meg av Anna Gavalda herlig. Og Sent i november av Tove Jansson. :)

 • Johan Harstad er en utrolig flink forfatter! Du burde lese “Darlah, 172 timer på månen” også, den er helt utrolig bra.. Trust me, jeg ble redd. :)

 • Shantaram av Gregory David Roberts. Tjukk, desverre (jeg er lik som deg angående tukke bøker), men veldig bra! Sann historie fra virkeligheten (hihi).

 • Jeg elsker å lese. Den fineste boka jeg har lest er “Verdas mest forelska par” av Rune Belsvik. Hvis ikke du har lest den bør du løpe til biblioteket å låne den nå. Det er en veldig Mariell-bok, tror jeg. Den er for mennesker fra 6-99 år. Eller kanskje 101 om du vil. Den er fantastisk søt og barnslig og handler om forelskelse og skjønnheten i hverdagen og fine og litt vanskelige ting på en enkel, ærlig måte som jeg.. elsker!

 • Jeg leste ferdig den boka her om dagen. Den er absolutt herlig, vidunderlig og meget fin. Ville ikke at den skulle slutte, man blir så knytta til Mattias.

 • “Dagenes skum” av Boris Vian. Bitteliten, superfin, superrar og supertrist. Les! Du kommer ikke til å angre, lover.

 • Jeg synes du skal lese mummibøkene. Altså bøkene skrevet av Tove Jansson. De er barnebøker, men mange av bøkene passer bedre for voksne. Det er utrolig mye fine små ting i de bøkene, alt er så fint. Som for eksempel at de kan la et smykke ligge på bunn av en innsjø fordi det glitrer så fint der. Å, fine bøker! Og de er korte også, så du måå lese dem!

 • Den absolutt mest overveldende og fantastiske boken i verden er “Tusen strålende soler” av Khaled Hosseini. Så må jeg også nevne triologien: “Hunger Games” av Suzanne Collins. (Den sistnevnte boken kan anbefales å leses på engelsk.)

 • Dette er den fineste boka som fins og jeg har lest den fire ganger allerede og snart kommer den på tv for de filma den i fjor sommer, gleder meg litt men er mest spent, for det blir jo aldri så bra som i sitt eget hode, ikke sant?

 • En vakker, vakker fortelling er Linda Olsson’s “La meg synge deg stille sanger”. Den er så fantastisk at den sitter i ryggmargen lenge etterpå (jeg leste den i vinterferien og kjenner på følelsen enda). Les den! Ikke er den lang heller, men den må leses i rolig tempo.

 • Mmmm, jeg er litt sent ute. Men jeg beynte på en bok i går kveld, og i natt måtte jeg bare lese og lese. Bare halvparten av boken er igjen, og jeg vil ikke at den skal være over.

 • Eg digga Buzz Aldrin-boka med unntak av ein ting: Ho var for stor! Handlinga var fantastisk og kjempesøt og alt det der, og eg har ingenting mot store, lange bøker, men eg er sikker på at ein kunne ha kutta nær halve boka utan å tape noko viktig. Eg brukte god tid på den boka fordi eg tenkte eg skulle nyte ho, men fleire gonger tok eg meg sjølv i å tenkje “Herregud, dei fem sidene der kunne eg jo berre ha hoppa over”.