min mamma.

sundays at home
min mamma teiknar blomster og dameansikt med krøllar når ho snakkar i telefonen. ho likar romantisk komedie og reality-program på tv. om ho skadar seg ved å sparka ei tå i veggen sparkar ho alltid ein ekstra gang for å ta tilbake. mamma kjenner mange b-musikarar og kan fortella akkurat korleis dei oppfører seg backstage og kva dei helst vil drikka og eta. ho har innad i familien fått tilnavnet juletrenazi, fordi ho har hatt ein tendens til å flytta på juletrepynten. mamma sovnar alltid på sofaen og ser litt ut som ein grevling når ho våknar og det gjer meg glad.

korleis er din mamma?


my mother draws flowers and curly haired ladies when she’s on the phone. she has the nickname christmas nazi because she moves ornaments around. she likes romantic comedies and reality tv.

 

Follow:
Share:

47 Comments

 1. Anonymous
  13:21, 31 Mar 2010 / 13:21

  Min mamma ser når jeg ikke har det bra før jeg vet det selv.

 2. Ingunn
  13:53, 31 Mar 2010 / 13:53

  Hun høres akkurat ut som sånn en mamma skal være. Og dere ligner!

 3. 14:06, 31 Mar 2010 / 14:06

  Mammaen min er vakker og omsorgsfull. Hun elsker å lese bøker og drikke rødvin om kvelden. Hun elsker å erte pappa. Hun vet så mye mer enn hun er klar over selv. Mamma vet ikke selv hvor bra hun er. Derfor må vi minne henne på det. Jeg sier hun er vakker hver dag. Da blir hun glad.

 4. 14:27, 31 Mar 2010 / 14:27

  Mamma’n min elsker sommer, is og bading. Akkurat der er vi helt like. I tillegg liker hun veldig godt å gå på langrennski. Gjerne helt aleine. Hun liker og lese, og så lager hun fantastisk god og fin mat. Hun har den fineste håndskriften jeg vet, og så lager hun fantastiske maleri, som hun av og til selger, hvis hun vil.

 5. 14:33, 31 Mar 2010 / 14:33

  Min mamma er min strake motsetning og vi kranglet masse når jeg var yngre. Nå er vi kjempegode venner! Hun elsker å lese, liker barnetv, elsker sjokolade, lett å distrahere og har sudokuhefter over hele huset. Hun er også unormalt glad i kokebøker og har hundrevis av dem liggende på stuen.

 6. 14:34, 31 Mar 2010 / 14:34

  Så fint :)

 7. 14:43, 31 Mar 2010 / 14:43

  Mi mamma er flink til å hekle, ho håper at ABBA skal en gong gjenforenast, ho er sjokoladefrelst, ho lagar verdens beste mammapizza, ho gir gode og mjuke klemmar.

 8. Heidi
  14:46, 31 Mar 2010 / 14:46

  Som dere lignet! Veldig søt mamma :)

 9. 15:03, 31 Mar 2010 / 15:03

  det tegner mamma og når hun snakke i telefonen :)

 10. 15:05, 31 Mar 2010 / 15:05

  mammaen min er engasjert og utadvendt og full av kjærlighet. hun liker å lage ting med hendene sine, være kreativ – med varierende hell, hihi. av og til gir hun meg godteri eller et glass vin, litt sånn i skjul, for å være snill og gjøre dårlige dager bedre. hun setter sine egne ønsker og behov til side for at alle rundt henne skal ha det bra, hun er den mest selvoppofrende personen jeg kjenner. noen ganger kjefter jeg litt på henne for det, man må jo også tenke på seg selv i blant!

 11. Peach
  15:19, 31 Mar 2010 / 15:19

  Min mamma tar sniker meg ut av skolen slik at vi kan dra på cafe. Hun elsker å bade og stjeler bobleskummet mitt, men det er greit. Hun baker verdens beste poseboller og vafler. Mamma sier alltid trøstende ting når jeg tror jeg har lagt på meg. Mamma elsker reker, brunost,sjokolade og frokostknekkebrød med gulost. Mamma elsker meg, og jeg elsker henne også. Mamma er sterk.

 12. 16:07, 31 Mar 2010 / 16:07

  min mamma tegner potteplanter med blomster, hun. hun baker brød og liker lukten av huset etter å ha vært borte en stund. hun er veldig engasjert i jobben sin som lærer og liker gode bøker. min mamma får dårlig samvittighet om hun spiser noe usunt og sier ofte det samme: “dette var farlig godt”. hun passer på at jeg ikke gjør dumme ting og er akkurat slik en mor skal være.

 13. michelle
  16:27, 31 Mar 2010 / 16:27

  mammaen min er…fantastisk. hadde det ikke vært for henne hadde jeg vært så langt nede som overhodet mulig. hun har gått igjennom så mye at jeg ikke forstår at det går an – og hun står fortsatt oppreist. hadde flere vært som henne tør jeg påsta at det ikke hadde vært krig i verden.

 14. Anne
  16:27, 31 Mar 2010 / 16:27

  Mi mamma er omsorgsfull, smart og kreativ. Ho er utruleg tøff og modig, ho får til det ho vil. Mi mamma er fantastisk, og eg likar å tru at eg har arva nokre av hennar eigenskapar;)

 15. 16:37, 31 Mar 2010 / 16:37

  Mi mor snakkar på ein måte som bare mi mor kan. Ho sender meldingar utan å spørja om noko og blir redd når eg ikkje svarar. Før gjorde ho meg sint, men nå gjer ho meg nesten bare glad og fnisete. Mi mor er nok den finaste i heile verda trur eg.

 16. G
  16:57, 31 Mar 2010 / 16:57

  Min mamma er verdens beste.

 17. 16:58, 31 Mar 2010 / 16:58

  mammaen min er masete, rar og barnslig. mammaen min er vakker, omtenksom og setter seg selv i siste rekke. hun liker å se film, masse filmer. lese bøker. hun synger vakkert og bruker morsomme uttrykk i fortvilelse.

 18. 17:33, 31 Mar 2010 / 17:33

  Min mamma ringer meg hver dag for å spørre meg hvordan jeg har det, og på søndager forteller jeg henne alltid hva jeg har gjort på i helgen og hvor mye jeg har kost meg og hun er like interessert hver gang. Min mamma kommer ofte på besøk om morgenen når jeg ligger å sover, og da ringer hun på ikke bare en, ikke bare to, men minst 10 ganger for å vekke meg. Da blir jeg nødt til å lage kaffe mens vi tar oss en røyk mens vi venter på kaffen, og en røyk etter kaffen er ferdig. Hun røyker Prince og liker ikke tobakksrøyk. Noe hun liker derimot, er Farmen på tv, kjæresten sin, dramafilmer som får henne til å grine, stearinlys og å lage mat.

 19. 17:36, 31 Mar 2010 / 17:36

  Mammaen min er 31 år eldre enn meg, og ville ha meg så mye at jeg er prøverørsbarn, og jeg tror ikke hun angrer selv om vi har våre krangler. Hun har en rar blandingsdialekt som krysser mellom nordlending og trønder, og ingen kan herme etter den. Hun lager verdens beste bacalao, og and på juleaften, fordi hun har dansk far og vi spiser dansk julemat. Vi har samme humor, og ser masse på Monty Python, men boksmaken vår er forskjellig, for jeg foretrekker romaner og klassikere, mens hun liker å lese krim. Ellers er hun allergisk mot nøtter, og ikke så alt for glad i søte ting, men derimot glad i lakris og slikt, noe jeg heller ikke liker. Hun har høydeskrekk, som meg, men er tålmodig og flink med barn, noe jeg ikke er. Vi er ganske forskjellige, men like likevel, og jeg er veldig glad i henne, selv om vi kan bli veldig lei hverandre.

 20. Kathrine
  18:01, 31 Mar 2010 / 18:01

  Min mamma…min mamma likar å lese krimbøker, og å sjå romantiske filmar slik som eg. Min mamma er kreativ, og lagar ofte julegåver sjølv. Min mamma kan få meg til å le så eg nesten gret..Min mamma og eg er ikkje alltid eininge om ting, men eg er glad i henne sjølv om eg av og til blir litt lei av “masinga” hennar…som sjølvsagt er det same “maset” som alle mødre kjem med…men eg er like glad i henne fordi :)

 21. 18:13, 31 Mar 2010 / 18:13

  Mammaen min er omtrent like høg som meg og har det varmaste smilet eg veit om. Ho likar krim, noko som også eg gjer, og vi plar begge to å sitje å sjå Poirot eller Miss Marple saman (eller andre ting på tv). Eg kan snakke med ho om alt og veit ærleg talt ikkje korleis eg hadde klart meg utan ho. Når eg flyttar heimefrå kjem eg til å ringe kvar einaste dag berre for å høyre stemma hennar. Er mammadalt, veit du.

 22. benedicte
  18:36, 31 Mar 2010 / 18:36

  mi mor blir lett stressa og bakar veldig mykje, drikk kaffe til frukost og bakar endå meir, jobbar på butikk og driv søndagsskule, ler høgt og elskar mykje, et kake og sendar mms.

 23. Anja
  18:57, 31 Mar 2010 / 18:57

  Mamma trur at ho kjem til å få kreft om ho slutter å røyke, difor fortset ho med god samvit. Mamma bruker dei gamle skjørta mine på vranga når ho er ute. Mamma har mange meiningar om ting ho ikkje kan noko om. Mamma kranglar ofte med folk. Mamma trur folk konspirerer mot ho. Mamma er rarare enn det høyres ut som.

 24. fivreld
  19:05, 31 Mar 2010 / 19:05

  Min mamma vekkes hver morgen av en klokkeradio, deretter går hun på badet og slår på radio der, så en på kjøkkenet der hun lager frokost og til sist skrur hun på radioen på stua der hun spiser frokost. Når mamma er hjemme er det altså radiostemmer i alle rom, og det er p2, alltid p2. Min mamma har alltid varme hender og varme, vakre øyne, og hun går alltid med en alt for tung Mummimammaveske som inneholder løsningen på alle verdens problemer. Min mamma har komplekser for at hun har slurvete håndskrift og store tomler. Jeg elsker hendene hennes, de lager alltid så mye fint. Pappa sier han ble forelsket i henne fordi hun var revolusjonær og vakker. Noen ganger når vi ser på fredagskrim og mamma synes det blir for skummelt, slår hun på tekst-tv.

 25. Hanna Lou
  19:23, 31 Mar 2010 / 19:23

  Du ligner fryktelig på den fine mammaen din, Mariell.

 26. andrine
  20:05, 31 Mar 2010 / 20:05

  min mamma er verdens beste mamma! hun kjenner meg bedre enn noen. jeg forteller mamma alt, og når jeg er lei meg, trøster hun meg. noen kvelder sitter vi i sofakroken, og hun holder rundt meg og stryker meg i håret. da sier jeg alltid at hun er verdens beste, og da blir hun glad!

 27. andrine en gang til, men samme andrine
  20:17, 31 Mar 2010 / 20:17

  jeg fikk ikke beskrevet henne da, hihi. mammaen min heter tove, hun har rødbrunt hår som har permanent. egentlig har hun rødt hår med krøller. naturlige, fine krøller som hun har hatt siden hun var liten! mamma jobber masse, alt alt for masse. hun er veldig ofte sliten, men hun smiler alltid. hun lager ikke så mye mat, men allikavel er hun ekspert. hun vet alle ingredienser i all slags mat! hun leser masse bøker, spesielt om sommeren, også leser hun masse sudoku. hun er ekspert i sudoku. mamma elsker hellas. kalymos, en liten øy der, er yndlingsstedet hennes. dit drar vi hver sommer, og mamma synes det er kjempegøy! mamma liker kaffe latte og pepsi max! hun lager verdens beste pitapizza, som vi spiser hver fredag! og hun ser alltid nytt på nytt! og søttièn grader nord.

 28. Kristin
  20:38, 31 Mar 2010 / 20:38

  Min mamma drodlet også når hun snakket i telefonen. Hun hadde egentlig lange, blonde lokker, men siden hun mistet håret etter cellegift hadde hun korte krøller som var kjempe pene. Hun var veldig snill og noen syntes til og med at hun var en engel. Hun strikket veldig ofte. Hun overlevde kreften. Så døde hun. Jeg savner henne veldig.

 29. 20:48, 31 Mar 2010 / 20:48

  Min mamma droddlar firkantar og rundingar og bølgete linjer når ho snakkar i telefonen. Mamma blir fort stressa og flyr for det meste mellom jobb, heime og trening. Mamma tar det meste litt for alvorlig. Min mamma har så dårleg humor at den blir bra.

 30. 21:09, 31 Mar 2010 / 21:09

  Mammaen din er fin :) Moren min har tusen krøller jeg ikke arvet, mye temperament, liten tålmodighet og blir litt for ærlig når hun har drukket, men hun kan være kjærlig og klemme meg og.

 31. 21:23, 31 Mar 2010 / 21:23

  Mamman min er veldig mye bekymret for mange ting, spesielt er hun bekymret for meg siden jeg befinner meg på andre siden av jordkloden. Hun elsker skumbananer fra Nidar og så er hun veldig glad i den gamle gamle katten vår, selv om hun sier hun er lei av den. Mamma er veldig mammette, hun rydder alt, noen ganger rydder hun så godt at ting blir ryddet bort. Men det er egentlig greit, for da blir det ekstra gøy å finne det igjen. Hun liker å drikke rødvin om kvelden mens hun ser på Himmelblå eller sånne programmer, og så elsker hun engelske politiserier.

 32. 22:23, 31 Mar 2010 / 22:23

  Min mamma er død – men før hun var det var hun verdens beste. Hun var hengiven og lettrørt og hentet meg om jeg ringte og kjørte bort med overnattingstøy da jeg var hos venninner og bestemte meg for å sove der og hun turte ikke ta noe annet enn huskene på Tusenfryd, og jeg lo hånlig av henne slik bare en sta og autonom tenåring kan og tenkte for meg selv at hun var pysete. Men det var hun ikke, det var hun aldri, hun var verdens sterkeste og hun virket nesten alltid frisk og vasket klær og lagde middag selv om jeg kunne høre at hun satte på vasken og kastet opp da hun var på badet. Hun var alltid der, og jeg lurte alltid på hvordan det kom til å gå om hun forsvant. Det går jo på et vis, for det må det jo, men det er fortsatt rart og tomt.

 33. 22:37, 31 Mar 2010 / 22:37

  Du har en av verdens fineste blogger. Du får meg i godt humør, også får jeg lyst å skrive nynorsk igjen.

 34. Kaia
  23:28, 31 Mar 2010 / 23:28

  Min mamma er fin. Hun er veldig engasjert i politikk og alt som skjer og er med i alle slags foreninger styrer, og er derfor nesten alltid borte. Når hun er hjemme leser hun aviser, hun abonnerer på alle slags aviser og blader hun såvidt rekker å lese. Selv om avisene er mange dager, kanskje uker gamle, må hun lese dem. Hun kjøper mange filmer hun har lyst til å se, men får aldri tid til å se dem. Hun liker ikke søte ting, og ikke sjokolade. Men hun liker chips. Hun er veldig snill, og strekker seg langt for å hjelpe andre folk, spesielt andre i slekta. Hun spiller piano, klarinett og torader. Hun fryser alltid og fyrer så mye i stua at vi andre nesten må gå ut. Hun blir veldig fort sulten, og da blir hun sur og stressa, så hun har alltid med seg epler, og smører ti skiver som niste på jobben.

 35. Helene
  23:28, 31 Mar 2010 / 23:28

  min mamma snakker så mye at hun snakker hull i hodet på de aller, aller fleste. hun elsker elvis, spiser som en hest (men er likevel slank), svømmer i sjøen hver eneste dag om sommeren, uansett temperatur, har ikke førerkort men eier en cadillac fordi hun synes den er så fantastisk fin å se på. mamma har en latter som høres i mil omkrets.

 36. 11:38, 01 Apr 2010 / 11:38

  Min mamma heter Bente og er engerdøl. Det er noe hun er veldig stolt av. Hun er avhengig av facebook. Så avhengig at det er irriterende. Men hun maler vakre malerier som veier opp for det. Hun er kokk og lager mat til søte eldre personer. Noen ganger når det er noen som er sjuke på jobben spør hun meg om jeg vil være med. Hun kaller meg søta og gir meg alltid klemmer selv om jeg ikke vil akkurat da. Mammaen min er super dårlig i engelsk men tørr ikke innrømme det selv. Hun har dårlig humor som bare hun forstår, og når jeg da himler med øynene ler hun enda mer. Og da må jeg le litt også.

 37. 13:02, 01 Apr 2010 / 13:02

  fint du.

 38. Adelaide
  21:53, 01 Apr 2010 / 21:53

  Eg er vell ikkje den første som seier det, men du likna veldig på mammo di :)

 39. 01:13, 03 Apr 2010 / 01:13

  Mammaen min er et kjempesøtt vesen og veldig vakker, men hun vet det ikke selv og vil ikke vite det heller. Men, jeg fortsetter å fortelle henne det så ofte jeg kan allikevel. Mammaen min har konstante smerter i den høyre armen og kan ikke jobbe, men hun kommer seg allikevel gjennom dagene og er bare verdens beste. Hun elsker å prøve ut nye kakeoppskrifter og har noen ganger støv på hjernen, så hun rydder en del, men det er bare hyggelig innerst inne, for huset vårt ser alltid så fint ut. Noen ganger snakker mamma med kyllingfilet og planter, også ler hun av seg selv fordi hun syns hun er snodig. Mamma forstår så veldig mye, og er alltid bekymret og opptatt av at vi skal ha det bra. Noen ganger blir det litt mye, men innerst inne er det ikke det allikevel, det er bare fint. Jeg er glad i mammaen min.

 40. 00:47, 05 Apr 2010 / 00:47

  Min mamma e regnskapsfører, både i yrke og i sjel. Hon har orden, skal ha orden, og får stort sett orden. Mitt problem inntrer når hon skal ha ordenen på sin måte. I tillegg e mamma litt redd for at eg skal bli voksen og flytte ut, og sjøl om hon ikkje har lyst til å vise det ser eg at hon blir lei seg når hon ikkje lengre har saklige argumenter for at eg skal bli hjemme. Mamma prøver ofte å være sunn, og det fører til at hver gang hon kjøper en ny Kari Jaqueson-bok har vi en tre-fire ukers periode med megasunne middager og knallgod, hjemmelaget mat. Men mamma jobber mye for tiden, så det holder ikkje i lengden. Og når mamma jobber mye, blir hon lettere irritert. Eg skulle ønske mamma jobbet like lite som hon gjorde før. Ja, og så sovner hon alltid to tredjedeler ut i filmen.

 41. Rebecca
  03:07, 05 Apr 2010 / 03:07

  Mammaen min er en liten en på 153 centimeter, ler når det ikke passer å le, sovner på sofaen klokken ni på fredagskveldene, fnyser når noen sier at hun er pen, elsker gamle gjenstander, lager verdens beste mat, kjøper sjokomelk til meg når jeg er dårlig, trøster meg når verden er slem, maser på at jeg må rydde rommet minst fem ganger til dagen (på grunn av at det aldri skjer, dog), går med en forferdelig stygg boblekåpe som hun har kjøpt på fretex. Mammaen min er fin.

 42. 11:29, 05 Apr 2010 / 11:29

  jeg blir så glad av deg og bloggen din. utrolig fin beskrivelse! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *