riga!

om nokre dagar pakkar eg ein pytteliten koffert og flyr avgårde til riga! der har eg aldri vore før, og eg lurer på om nokon som har vore der har tips til restaurantar eller kaféar eller berre fine ting å sjå?


i’m leaving for riga this week and wondering if you have any tips?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • LIDO! Like utenfor sentrum av Riga, ligger Latvias mest originale restaurant. Den heter LIDO Krastmala og er den største restauranten i Europa! Var der for et par år siden, det var kjempegøy!

 • man kan ta heisen opp i den høyeste bygningen, på toppen heter det sky riga eller sky bar eller noe sånt. bygningen ligger i sentrum, men jeg husker ikke om den har noe eget navn dessverre.

 • jeg kom nettopp hjem derifra! det er masse kirker og menneskene smiler ikke så mye, men egentlig er de hyggelige. alle resturantene jeg besøkte var utrolig stilige, alt var hundre prosent gjennomført. jeg bodde i gamlebyen da, så det kan jo hende det er et godt matmiljø der, ikke vet jeg :p som du ser er det veldig mye kirker og jeg har egentlig ingen tips utover det- dessverre.

 • Riga er en aldeles flott by, og gamlebyen er et flott område å spise, bo og vandre rundt i. Jeg vil spesielt anbefale et spesielt morsomt restaurant besøk på en resuarant ved navn Rozengrals ( http://www.rozengrals.lv/e_aboutus.htm ) Dette er en av de litt dyrere restaurantene i området men maten er utsøkt og stemningen absolutt verdt besøket. (dyr vil likevel ikke si at det er like dyrt som i Norge, det meste i Riga er mye billigere enn det man finner i Norge) Dette er en restaurant med totalt gjennomført middelalder-tema der mat, underholdning og restauranten i seg selv ser ut som den er fra middelalderen. All belysning består av stearinlys og det er til og med en brønn inni restauranten. Men husk å bestill bord, kanskje en dag i forveien, i hvertfall når vi var der så var det ofte fullt.

 • Åh! Riga er fantastisk. Mitt tips er å gå inn på alle kafeane som ser gamle og art-nouveau-tske ut. Dei er like fantastiske som dei ser ut. Og et suppe. Masse suppe. Den beste suppa eg har ete fekk eg der. Mange gongar. På forskjellege plassar.

 • Riga er ikke en by for de som leter etter smilende, imøtekommende innfødte (de fleste har det veldig, veldig travelt og skal alle sammen én vei ser det ut til) men likevel er det en fantastisk fin by arkitekturmessig. Som først nevnt, se opp og rundt (helst med kameralinsa først) og. og. og, besøk ravbutikkene – de er det mange av, helst for å “bare se” ellers blir man fattig.

 • Gamlebyen er kjempefin! Der kan du og kjøpe masse fint i ull og lin, til dømes gode og varme vottar med fine motiv som damene har strikka. God tur:-)

 • Åå, jeg skal til Riga med min fine om tolv dager! Vi har aldri vært der, og gleder oss stort. Skriv reisebrev, kjære? Jeg trenger tips til ting å se og ting å gjøre!

 • Den indiske restauranten heter Sue’s Indian Raja. Og på vei opp til svenskeporten ligger det en fin gavebutikk :)Kartet “Riga by canal”, som du finner på hotell og kaféer, er veldig oversiktlig. God tur!

 • Eg var i Riga i slutten av sommarferien i fjor. Det er ein veldig kosleg by, der du kan oppleve å måtte betale for ei handfull med tørkepapir før du stig inn på dei offentlege toaletta. Like ved sentrum er den største marknaden i Europa, bør opplevast! OBS! Det er ikkje lov å ta bilete på marknaden. God tur!

 • de har hengelåsbroer i riga og! to stykk. takk for riktig navn på cafeen – shot cafe. tea house er fantastisk, men forfryktelig dyrt. fint å sitte oppe uten sko på madrasser med masse puter rundt.

 • RIGA er FANTASTISK! Vet ikke hvilket hotell du skal på bo ,men i toppetasjen til Reval Hotel Latvija finner du byens beste bar,som heter “Skyline bar”,anbefales! Jeg bodde på hotellet vi gikk ikke ut på noen andre utesteder enn Skyline og casinoet på det hotellet der vi også bodde som sagt:).KOS DEG!

 • Riga er et utrolig flott sted. Vi dro dit på sommertid, og Jurmala – en strand som lå 30 minutter unna med tog – var kjempefin!