dublin.

omtrent da eg var seksten forelska eg meg i frode grytten. me vart bestevenner og han vart med meg overalt, i vesker og på tog og bussar og i gras og under tepper og av og til på teater. eg las bøker fra perm til perm og hadde aldri hatt eit så intenst forhold til ein forfattar før. eg følte meg som den beste i verda når eg klarte å grava fram ei bok eg ikkje hadde lest heilt tilfeldig i ei hylle for reiselitteratur på ein gudsforlatt bokputikk. dublin heitte boka, og eg slukte den. og det vil eg at de skal gjera óg. kjøp den eller lån den og les den. kvar gong nokon klagar på nynorsken min seier eg jamen frode grytten, da? han skriv nynorsk for folket, vil eg seie. i alle fall for meg. (og for deg)


innholdssida.

eg klarar aldri å stoppa så eg blir sittande heile natta med bøkene til eg får krampe i hendene og må finna nye stillingar å sitta i for å få det til berre ei side til og ei til og ei til.

også er han morsom. eg likar ein mann som kan få meg til å le. han skriv finast i verda om kjærleik óg, det har eg blogga her.

håpar du finn ein venn i frode som eg gjorde. og at du ikkje er redd for å lesa nynorsk, for det skal du ikkje vera. det er som å sykla, egentlig. alle trur dei ikkje klarar det men egentlig er det enkelt når ein først får det til. nynorsksuss!


some scans from a book by one of my favorite authors, frode grytten(unfortunately in norwegian).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *