julegåve i siste liten-tips!

i år slår eg eit lite slag mot kjøpepresset rundt juletider og har laga eller kjøpt second-hand dei aller fleste gåvene eg gir vekk. dei eg ikkje anar kva eg skal gi til, gir eg lemon curd. det er eit slags sitronpålegg/syltetøy, veldig godt på scones og rundstykke og til alt, egentlig. her er oppskrift:

50g smør
2dl sukker
5ss sitronsaft
2ss rive sitronskal

1 egg
1 eggeplomme

smelt smør, sukker, sitronsaft og sitronskal på lav varme(sitrusfrukter skiller ut ein veldig bitter smak om det kokar, difor er det viktig å gjera det sakte og på lav varme). det skal vera som ein sirup. ta den av varmen og la den kjøla til den er lunken. pisk egga saman og visp det oppi sirupen. sett panna på varme igjen, lav, og la det stå til det tjuknar litt. så kan ein ta det på glas og setta det i kjøleskapet(det stivnar veldig til i kjøleskap, så ikkje ver redde) og vips! deilige heimelaga julegåver som folk blir overglade for. éin porsjon av denne blandingen held til eitt glas på størrelse med eit apetina feta-glas.

unnskyld at eg er så fraverande, det er så masse som skjer rundt omkring her akkurat no, og da blir ein litt tiltakslaus. men om de har fine idear til ting eg kan skriva om eller visa bilder av, tar eg gjerne imot det. julesussar til alle!


this year i’m giving people lemon curd for christmas. email me for recipe!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *