oppdrag 6-8.

081009660
i går laga eg mat som eg ikkje har gitt oppskrift på før, så her får de oppskrift på karripølsepastagryte. denne gryta er svært spesiell for meg fordi det var den første ordentlige middagen eg laga sjølv når eg var omtrent elleve. det pirra litt i magen. kanskje det var karrien. uansett: for to svoltne kaniner:

to lauk
ei pk. middagspølse eller kjøttpølse(middagspøls er best, men ein kan sjølvsagt prøva noko anna)
pasta
margarin
karri
(creme fraiche)

sett pasta på koking. hakk lauken i tynne halvringar og surr den i margarin til den får ein gyllen farge. skjær pølsebitane i tynne halvringar og steik dei litt i panna. ha meir margarin i steikepanna, ha i lauken og tilsett karri. det kjem heilt an på kor mykje du vil ha sjølv, så berre smak litt til(viktig at det er margarin og ikkje olje, for karrien blir forferdelig med olje). om du vil dempa det ned litt kan ein tilsetta litt creme fraiche og få ein meir krema smak. skyll av pastaen, miks alt i ei gryte og mums! nyt.

081009661081009662
eg og han der fine hadde bart store delar av dagen i går. passa ikkje bartane godt?

081009663
så reiste me på restaurant berre for å få dessert. flott dag med utfordringar!


translation
yesterday i made a curry-sausage casserole, wore a moustache and went to a restaurant just to order dessert.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *