god morgon!

280909547
deilig frukost på eit fint loppemarked-funn fra helga! snart går pussen min til oslo. kan ikkje de fortella meg noko om bestemor? fortell meg kva som gjer ho så spesiell.

translation
this is my lovely breakfast! tell me about your grandmothers, please.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • bestemoren min var verdens søteste. hun lagde alltid kjøttboller i brun saus til meg – hun visste at jeg elsket det. hun hadde alltid små sukkertøy i en rosa beholder på kjøkkenet, og ga meg alltid en rød og en gul godteriklump i skjul. bestemoren min var lav og fantastisk. og hun hadde langt, grått og mykt hår. hun luktet vanilje og hadde alltid roser på stuebordet. nå er hun borte, dessverre.

 • Bestemora mi var hu som samla familien, etter at ho døyde har me ikkje hatt så mykje kontakt som me hadde før. Ho såg på Hotel Cæsar sjøl om ho syntes at dei banna for mykje, og ho hadde alltid noko godt på lur. :hjerte:

 • Bestemor. Jeg kaller henne mommo. Hun bor alene, enten i en høy blokk midt i byen, eller på hytten vår. Når jeg er hos henne i byen lager vi mat og ser tv, når jeg er hos henne på hytten leser vi, ser tv, lager mat. Hun har eget drivhus der hun dyrker tomater, løk, chilli, og mye mye mer. Hun er verdens beste. Favorittblomsten hennes er valmuen, den skal jeg tattovere på den venstre armen (underarmen) <3

 • Momoen min er det fineste mennesket jeg vet om. Hun er alltid blid, og prater med seg selv, og hun er alltid stolt av meg sier hun. Dessuten er hun så glad i mofaen min, de er min definisjon på kjærlighet. Også får jeg lov til å låne alle de fine ringene hennes, og alle de fine bøkene hun har fra barndommen sin. Jeg elsker momo!

 • både bestemor og bestefar er helt fantastiske! de kan lage alt mulig rart, og de bytter på å lage julegaver til oss. et år kan man få en duk som bestemor har brodert, og et annet kan man få en fin boks som er formet som en gitar til å ha plekter i. bestemor lager knøttsmå boller, som hun alltid smører et tykt lag med brelett på før hun serverer dem med hjemmelaget blåbærsyltetøy. bestefar bygger gitarer og lærte meg mine første akkorder på en av hans egne gitarer, som han har sagt at jeg skal få etterhvert. han bygger til og med bassgitar fordi jeg spiller det! bestemor har en fantastisk fin hage, med mange blomster som dufter herlig, og hun forteller meg gjerne hva de heter. de bor på et lite tun, og har mange små hus til forskjellige ting: de har en smie, et båthus, et båtverksted, en tørkesjå (til å henge opp det vaska tøyet), et verksted og ei vevstue til bestemor. det er bare maks koselig å være der, og de er helt fantastiske. de deler forunderlige historier fra da de reiste jorden rundt med båt, og bestemte seg for å gifte seg i nederland. de er best <3

 • bestemora mi er den beste i verden. hun ¨tar meg med på turer i skogen, og hun lar meg spise så mye jeg vil av alt hun har av godteri. hun koker alltid poteter, og moser de fortsatt for meg. enda jeg er 14 år. hun er alltid glad på mine vegne, og kjempe stolt av meg. hun får meg alltid til å smile. og hun er den morsomste av alle bestemødre. hun er også veldig sprek, og går alltid turer, og får alle barna i nabolaget til å leke boksen går med henne. hun gir oss alltid is! hun betyr så utrolig mye for meg. hun kommer alltid til å stå mitt hjerte nærmest. jeg elsker bestemor else hjørdis!

 • Mormoren min hadde den egenskapen at hun var oppriktig interessert i livene til alle hun møtte. Mens hun satt med tre brudd i ryggen kunne hun til det siste sukke medfølende over litt halsvondt eller en kvise jeg hadde. Dessuten forente hun det å være litt utdatert husmor med det å leve i 2000-tallet på en misunnelsesverdig måte! Og så var hun veldig flink til å le, og satte stor pris på det tragikomiske.

 • Min bestemor er utrolig flink til å bake og lager alltid god mat. Ingen får til så gode kjøttkaker med brun saus, poteter,grønnsaker og tyttebær som henne.

 • Min mormor är den sötaste lilla tanten jag vet. Hon pratar ofta om hur hon tittade ner på mig i vagnen och hur söt hon tyckte jag var. När man hälsar på så har hon alltid bakat lite för många kakor så man går därifrån med lite magknip. En annan fin sak är att hon är över åttio år men cyklar ändå när hon ska någonstans. Lilla mormor på sin rosa lilla cykel. Hon börjar bli lite glömsk och virrig men hon är så söt ändå. ♥

 • Mormor lager alltid mat 7 ganger om dagen når vi er på besøk, hun maler de fineste malerier i maleskuret sitt utfor huset i Kjeldsbergkroken, hun lukter en blanding av blomster og honning, og uansett hvordan en ser ut, uansett om man ser ut til å ha ramlet ned fra taket, sier hun alltid “Du er like nydelig som alltid” og holder hodet mitt i hendene og smiler. Det varmer hjertet mitt. Derfor er mormor spesiell.

 • Bestemoren min er kjempesnill. Når jeg er hos henne lager hun alltid verdens beste rundstykker. Jeg spiser kjempemange hver gang. Og på veggen på kjøkkenet henger en fortelling som er nydelig, og hun har et forkle som hun går med når hun lager mat. Hun bor på en øy litt utenfor byen, og hun sier at jeg ser nydelig ut, selvom jeg ikke føler meg sånn. Også sier hun at det går bra tilslutt, sånn helt uten videre. Da blir jeg glad.

 • Bestemoren min er ærlig. Om jeg har på meg noe hun ikke liker får jeg høre det! Også strikker hun meg alltid gode lester og votter som det står Lofoten på. Og når hun har middag hun vet jeg liker, ringer hun meg også spiser vi ved det fine middagsbordet med blomstrete duk og ser utover det fine blåe havet. Vi trenger ikke alltid å fylle stillheten, og det er det som er bra med min bestemor.

 • Bestemoren min var den fineste hippien på jord, da hun var ung fikk hun hjertet sitt knust i tusen biter hele tiden. Hun ble mor ung og hun ble skilt ung! beste dama på jord <3

 • Eg huskar berre den eine av bestemødrene mine, farmora mi, som eg er oppkalt etter, døydde då mora mi var tolv år. Den andre bestemora mi var ei mangefasettert dame. Ho var flink med mat, og steikte store porsjonar kjøttkaker og bakte brød som var bedre enn mamma sine. Kakaoen hennar var også kjempegod, for ho hadde i ei klype salt og ein smørklatt. Prøv, så skal du få sjå. Men ho var litt egoistisk og, vi budde i same hus, og ho syntest nok at vi kunne vere ei plage. Vi vart skyssa opp att når ho vart lei. Ho kunne vere spydig og, og ho var nok ikkje så lett å leve i hus med for mora mi.

 • Bestemor var den fineste, kuleste og morsomste. Og ga de beste klemmene, og de deiligste vafflene. Kom alltid ut på trappa og ba med inn på rundstykke, friends og elvis når jeg sykla forbi etter skolen.

 • bestemoren min er fin. hun går med forkle hver dag og baker eplekake når de får besøk. hun kjøper inn kjempemasse godteri så vi alltid skal få noe godt når vi kommer på besøk. hun bor i verdens søteste hus med mange fine skatter i. hun forteller mye om andre verdenskrig, og hvordan det var å være liten jente da.

 • Mormoren min røyker hele hele tiden. Etter jeg har vært hos dem og lagt i sofaen deres må jeg vaske håret når jeg kommer hjem fordi det lukter sånn røyk. Men ellers er hun veldig søt. Hun strikker sokker og tar vare på strikkemønstrene i blader og hun leser blader, Se og Hør og Norsk Ukeblad. Og hun har veldig tjukke brilleglass, og hun lager hjemmelaget saft og verdens beste kaker. Dessuten har hun en hel vegg satt av til bilder av barnebarna.

 • Min bestemor tegnet majones-hjerter og majones-blomster på servelaten på brødskiva mi <3 Da var det alltid mer spennende å ha kveldsmat :)

 • Bestemor er klok. Hun er 86 år, men hun er så god å snakke med og hun forstår seg på så mye. Hun er en racer på sms, og hvis jeg er sent ute når jeg skal hente henne sender hun melding og skriver “lille venn, er du i farta?”

 • Fordi hun giftet seg da hun var 16, fordi hun fikk 7 barn, fordi hun sluttet å røyke i en alder av mange og søtti og greide det! Og fordi hun er en vittig og smart dame med masse glimt i øyet :)

 • Jeg kom på en ting til om momo! Når noe er søtt, sier hun at “det er så søtt at det kiler bak ørene”! I morgen skal vi på høstutstillingen, og så hjem for å spise laks med mofa! Jeg tror det blir en fin dag!

 • Det som gjer mormor spesiell er hennar tendens å gjere alt så lettvint som muleg. Til dømes ikkje gå på badet for å finne ein negleklippar, men bruke brødkniven i staden. I love her.

 • Ho er spesiell fordi : Fordi ho tenkjer så mykje på andre i staden for seg sjølv og fordi ho alltid seier “Du verden!” når ho blir overraska eller imponert over noko. Fordi ho er så takknemlig. Og fordi ho sit og sukkar og lagar triste lydar viss ho ser noko fælt på Dagsrevyen. Fordi ho har den dårligaste humoren i verda og ler seg skakk av Americas Funniest Homevideos. Fordi ho et fiskepudding veldig ofte og til mange forskjellige måltid. Fordi ho er så forferdeleg vakker på konfirmasjonsbildet sitt frå 1944. Og fordi ho snakkar blanding av austlandsk og hordalandsk dialekt. Fordi ho bråkar så sjukt med oppvasken når eg prøver å sjå fjernsyn når eg er på besøk og fordi ho alltid stiller seg rett framfor fjernsynet utan å skjøna at det er litt irriterande. Fordi ho brukar rosa hårrullar som lagar kjempesøte krøller i det grå håret hennar. Fordi eg er veldig glad i mormor mi. Farmor mi har eg aldri møtt. Det er veldig trist. Eg skulle gjerne møtt den personen eg har fått namnet mitt etter.

 • Bestemor liker krystaller. Og fjer. Hun har en pendel, og er fast i troen på at hun i ett tidligere liv var en heks. Som attpåtil ble brent på bålet. Hun er veldig selvstendig, og kan snakke med alle. Hun er også veldig spontan, og er utdannet innen fargeterapi. Hun lager kjempegod mat, og er alltid der når jeg trenger henne. Hun ble litt snurt når jeg ville male pulten rosa, men ble med meg for å kjøpe maling dagen etterpå :)

 • bestemoren min var den sterkeste damen i hele verden. rett etter at bestefar døde, opererte hun ryggen, og det ble gjort en feil, som resulterte i at hun ble lam fra livet og ned. hun har aldri klaget eller vært bitter selvom livet hennes bestod hovedsaklig av unødvendig smerte. bestemor var den gladeste, vakreste, stolteste og snilleste personen jeg vet om. jeg jobbet på samme sted som hun bodde, så jeg pleide å snike meg opp til henne i lunsjpausene for å drikke kaffe med henne og skravle. hun lyste alltid opp og fortalte alt hun hadde på hjertet, og jeg fortalte henne om livet mitt og kjærlighet og alt. og vi lo sammen. og hun ba aldri om noe. aldri i hele sitt liv ba hun om noe. hun døde på fredag og hjertet mitt er knust.