Hei, Fredag!

Hei, Fredag! Eg er i den merkelege luksusen der me kom heim frå Oslo på tysdag og no føler eg at helga kom for fort. Meeeen eg skal jobba ein lang dag i morgon, så ikkje ver redde for at eg blir for komfortabel!

Klokka sju i dag tidlig kraup Saga heilt inntil meg med Lille Larven Aldrimett og sa “mamma pappa Saga lesa bok”. Det morsommaste eg veit om at ho seier er “mamma tissa DO” også løftar ho dolokket for meg.

No er eg i butikken, Jwad sit ved symaskina og syr og syr og syr. Me ventar på mengder med stoff, og har fått så himla mange bestillingar (TUSEN TUSEN TUSEN TAKK). Og i mellomtiden syr han scrunchies og vimplar av restestoffet vårt, det føles så fint og bærekraftig på eit vis. Kvar dag er me eitt steg nærmare symaskina han ønskar seg, og det føles enormt fint.

Ein annan ting eg gjer i dag er å by på mitt første kunstverk på nettauksjon, kjenner verkeleg kvalmen! Eg håpar de har fine ting planlagt for helga som kjem, må de kjenna ro og glede når søndag kjem!

Hi, Friday! I’m in that weird luxury of having come back home from Oslo on tuesday and feeling like the weekend sure came really fast. Buuuut I have a very long day of work ahead of me, so don’t worry I won’t get too comfortable!

At seven am this morning, Saga wiggled her way between Jostein and me with her copy of The Very Hungry Caterpillar and said “mummy daddy Saga read book”. My favorite thing she says is “mamma pee TOILET” and then she lifts the lid for me.

I’m in the shop now, Jwad is by the sewing machine sewing up a storm. We’re waiting for a load of fabric to arrice, and have so many orders in for the baby bedding we’ve made. And in the meantime he’s making scrunchies and bunting from our extra fabric, it feels very good to use everything we have. Every day is a day closer to the sewing machine he wants and needs, which just feels so good.

Another thing I’m doing today is bidding on my first piece of art on an online auction, the nausea is real. I hope you have amazing things planned for your weekends, may you be delighted and rested come sunday!

Flora har vore i Marokko med mammaen sin, kor koseleg er det? Og lagt ut magiske bilder av turen.

Flora has been to Marocco with her mom, how nice is that? And she’s posted some very magical shots of their trip together.

Denne ungen er SVOLTEN, og helst skulle eg villa laga denne kaka kvar kveld: AFTER EIGHT-kake!!! Men, det er jo ingenting feil med gårkveldens snack-suksess: bringebærkesam med hakka mørk sjokolade på.

This baby is HUNGRY, and I would like to make this cake every evening: AFTER EIGHT CAKE. But, there is nothing wrong with last night’s snack success either: raspberry quark with chopped dark chocolate.

Sofia laga ei så fin oversikt over kvar ein kan få kjøpt fine papir. Eg hadde hatt så lyst til å kjøpa inn fine papir til butikken, men eg trur ikkje at nokon skulle kjøpa det her i Lærdal. Men eg elskar papir, å gå på Il Papiro i Firenze var heilt magisk.

Sofia made such a great collection of where to find good paper products, it made me think of how magical it was to visit Il Papiro in Firenze.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Saga er tidlig ute med å snakke eller? Fikk min i august 2016 og han har jo mange ord og forstår hva vi sier og får kommunisert med oss via kroppsspråk og lyder og enkelte ord, men han får ikke til setninger som Saga. Så kult og veldig praktisk at hun kan si med ord hva hun vil. Min lille pleier å klappe doen når han mener jeg skal tisse, så artig!

    Jeg fikk pakke fra Fredag og er så firnøyd. Nydelige sokkene. Det er en av de fine tingene med at jeg bruker bukser oftere nå, alle de fine sokkene jeg kan gå med. Sjokoladen jeg bestilte skal jeg spare til bursdagen min i neste uke, gleder meg! ?

    • Me har allereie sendt bestillingen din, tidlig på avtrekkaren i dag! Så den er i posten som fredagsmagi! <3

      Ja, Saga er nok ganske så tidlig med pratingen. Ho er veldig motivert av eit sterkt ønske om å bli forstått, og sidan ho ikkje er i barnehage så er det uendelige mengder med fokusert vaksentid for ho, og da pratar me til og med ho absolutt heile tida. Men det var som ein snøball rullande nedover eit fjell då ho først starta, det har vore heilt eksplosiv utvikling. Jostein og eg begynte å tella orda hennar for typ ein månad sidan, da var ho på 120 ord, og eg vil tru ho er på rundt 200 ord no (mista tellingen). Det er SÅ gøy, eg og Jostein ser ofte på kvarandre og berre "SA HO DET" når ho puttar saman tre ord eller seier ord med tre stavingar. Ho er som ein liten regissør óg, så mykje av tinga ho seier er instruksar, type "mamma lesa denna" eller "pappa sitta der" eller (min favoritt) "pappa sussa mamma" <3

  • Herlig at dere selger “hjemmeesydde” ting! Og takk for papirtips. Jeg elsker papir! Jeg har siklet på Carta Varese sine i laaangt tid nå. De småblomstrete variantene er jo så fine.

  • I think one of my favourite things about my childhood was reading all the time, and I’m really thankful toward my parents for instilling this habit in me! (Albeit I’ve fallen a bit out of habit since this school year started, but I’m trying to get back into it.) // The scrunchies look really cute, and it’s great that you’re using up all the bits and pieces :) // Wishing you a great week ahead! -Audrey | Brunch at Audrey’s