Saga’s birthday

Saga's birthday
[left]Den 20.juli hadde Saga bursdag, sin første, vår første. Me inviterte til eit bittelite selskap, men gjekk all in på ballongar. I dagane etterpå gjekk ho rundt og sa BING BING BING og me skjønte ikkje kva ho meinte før det gjekk opp for oss at det betydde ballong. Ho er jo mi dotter, tross alt.[/left][right]On the 20th of july, it was Saga’s birthday, her first, our first. We invited a tiny party, but went all in on balloons. In the days after, she walked around saying BING BING BING, it took us a few days to understand she meant balloon. She is my daughter, after all.[/right]

Saga's birthday
[left]Eg hadde ikkje baka noko avansert, devil’s food cake-muffins med salt karamell og bringebærgrotter.[/left][right]I didn’t bake anything advanced, a devil’s food cake cupcake with salted caramel frosting and raspberry caves.[/right]

Saga's birthday
[left]Bursdagsjenta sjølv tok det heile med knusande ro, som var så godt. Hadde ikkje lyst at det skulle bli ein stressande dag for ho.[/left][right]The birthday girl was very calm, which felt so good. I didn’t want it to be a stressful day for her.[/right]

Saga's birthday
[left]Også hadde eg laga denne! Me er ganske strenge med raffinert sukker, pga heilt unødvendig å eta sukker når ein kan eta bær og melon, så eg laga denne kaka som var staseleg sjølv kor enkel den var. Og me åt opp heile! Ein bør kanskje alltid setta fram frukt med kakespade til. Mamma hadde baka to kaker sjølv om me berre var sju voksne menneske, er ein førstegongsmormor så er ein det.[/left][right]And I made this! We don’t allow a lot of refined sugar, no kid around berries and melon needs sugar, so I made this cake which looked great even though it was SO simple. And we ate the whole thing! Maybe I should always put cake cutters with my fruits. My mom had baked two cakes although there were only seven of us. A first time grandma is a first time grandma.[/right]

Saga's birthday
[left]Eg hadde plukka blomar både frå hagen og frå bedet, og medan eg plukka så reflekterte eg litt over kva eg egentlig føler rundt at ho er blitt eit år. Eg hadde trudd eg kom til å vera meir emosjonell rundt det, men eg er ikkje det. Det er merkeleg, og til tider stressande, kor fort tiden går og at det er så mange ting me aldri skal gjera igjen. Men for kvar dag lærer ho nye ord, lærer ho nye manøvrar, det er ikkje vemodig. Det er så kult.[/left][right]I had picked flowers from both the beds and the garden, and while I did I reflected on what I’m really feeling about her turning one. I had thought I would be more emotional, but I’m not. It’s strange, some times stressful, how fast time passes and that there are so many things we’ll never do again. But for every day she is learning new words, new manoeuvres, that isn’t sad. That is awesome.[/right]

Saga's birthday
[left]Frøy var party general.[/left][right]Frøy was the party general.[/right]

Saga's birthdaySaga's birthday
[left]Etter grillmiddag hos svigerforeldrene mine, flytta me oss over til huset vårt. Og kosa.[/left][right]So after a BBQ at my in-laws, we strolled on over to our house. For cake and cuddles.[/right]

Saga's birthday
[left]Og åt kaker.[/left][right]And had cake.[/right]

Saga's birthday
[left]Og forelska oss i ballongar.[/left][right]And fell in love with balloons.[/right]

Saga's birthday
[left]Også var det gåvetid. Kom ho til å bli mest glad for papiret?[/left][right]Then it was gift time! Was she going to be the most happy about the wrapping paper?[/right]

Saga's birthdaySaga's birthdaySaga's birthday
[left]Nope. Av Frøy, Fredrik, Christine og Sara fekk ho denne store sauen som ho umiddelbart elska. No søv ho med den kvar natt.[/left][right]Nope. From Frøy, Fredrik, Christine and Sara she was given this sheep that she fell in love with.[/right]

Saga's birthday
[left]Eit visst sauetema var det, det er jo favoritten. Dette er ein gyngesau som ho fekk av foreldrene mine.[/left][right]There was a sheep theme, it is her fave. This is a rocking sheep that my parents gave her.[/right]

Saga's birthday
[left]Som ho også vart forelska i. Så måtte vesle Saga Ingebjørg legga seg, for det må jo eittåringar. [/left][right]That she also fell in love with. Then it was time for little Saga Ingebjørg to go to bed, because one year olds do.[/right]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *