One day in Bergen

Bergen.
[left]Fredag vakna me på Grand Terminus i Bergen, etter ein lang reisedag fra Italia. Å reisa med ein to månader gamal baby var absolutt ikkje enkelt, men det var ikkje så fælt heller. Det var iallefall sjukt deilig å bryta opp reisingen litt med ei herleg hotellnatt og ein fantastisk frukost! Medan Jostein prøvde å få ungen til å sova, gjekk eg ned for å plukka ihop alt til fellesbordet. Så eg tok all frukten dei hadde, egg i fine metallkoppar og sjølvsagt minibakverk. [/left][right]On friday we woke up in Grand Terminus in Bergen, after a long day of travelling from Italy. Travelling with a two month old baby was not simple, but it wasn’t so bad either. It was the right choice to split up the travelling with a lovely hotel night and an amazing breakfast. While Jostein tried to get the baby to sleep, I went down to make our sharing plates: fruits, eggs in metal cups and mini pastries of course.[/right]

Bergen.
[left]Meeen gjett kven som ikkje ville sova einsam i ei hotellseng? Ho fekk komma ned og sitta i bilsetet og pysj og sjarmera forbipasserande og servitørar. Etter ei lita stund sovna ho, sikkert ikkje superinteressant å høyra foreldra snakka om D2. [/left][right]Buuuuut guess who didn’t want to sleep along in a hotel bed? She joined us in her car seat and pyjamas and charmed passersby and waitresses. After a while she fell asleep, kind of boring listening to her parents talk about the friday paper.[/right]

Bergen.
[left]Me tok opp att til hotellrommet og lillesøster kom! Her kan du forresten sjå korleis Saga sov den natta: på ein stol, i babynesten sin. Elskar den der babynesten, altså. Me fekk pakka ihop greiene våre for å sjekka ut av hotellet og reisa ut i byen på planane våre. Vesla hata verkeleg vognkøyring i by, så det vart mest til at me bar ho rundt heile dagen.[/left][right]We went back up to the hotel room and my sister came to join us! Here you can see how Saga slept that night, on a chair in her babynest. Love that babynest. We packed up our stuff and checked out to go paint the town red. The baby hated being in a pram in a city, so we mostly carried her around all day.[/right]

Bergen.
[left]Me skulle til Blom for å møta Inga! Me drakk kaffe og åt ein brownie og amma og drømte om kaffemaskina deira og snakka om ungar og smokkar og foreldreskapet og doktorgraden til Inga.[/left][right]Our first stop was Blom, to meet Inga! We drank coffee and had a brownie and nursed and dreamt about their coffee machine and talked about kids and pacifiers and parenthood and Inga’s PhD.[/right]

Bergen.
[left]Så sa me hejdå, for me skulle vidare mot mykje mykje shopping. Etter ei veldig stille veke i Italia hadde me kroner som brant hol i lomma, og dei fekk verkeleg bein å gå på denne dagen.[/left][right]Then we said goodbye because we were off to do a lot of shopping. After a very quiet week in Italy we had dollars burning holes in our pockets and we really spent them too.[/right]

Bergen.
[left]Me møtte opp med lillesøster igjen, og tok ein lunsj på Colonialen. Da hadde me allereie shoppa bøker, leiker, klede til S og eit skjerf til Jostein og trong mat sooner rather than later. Eg åt ein mozzarella-salat! Neste gong me skal til Bergen, om berre eit par veker, lovar eg å ta med kameraet![/left][right]We met back up with my sister and had lunch at Colonialen. We had already shopped for books, toys, clothes for S and a scarf for Jostein and we needer food pronto. I had a mozzarella salad. The next time we’re in Bergen, in just a couple of weeks, I promise to bring my camera![/right]

Bergen.
[left]Her er lillesøster. Så syka dreamy.[/left][right]Here’s my little sis, so dreamy.[/right]

Bergen.
[left]Så kjøpte me alt surdeigsbrødet dei hadde, plukka opp bagasjen, alle fire, og tok bussen heim til Sogn med denne utsikten.[/left][right]Then we bought all the sourdough bread they had, picked up our bags, all four of us, and went home on a bus with this view.[/right]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *