MY GUIDE TO TUSCANY, PART TWO: Siena

siena.siena.siena.

SIENA
[left]Neste stopp på bryllupsreisa var Siena! Me satt på Piazza del Campo ein heil kveld, åt sandwichar som var tørre men på magisk vis gode, og såg på livet. Sånn var dagane våre i Siena, absolutt elska tida vår der. Så fint å tenka på, dessutan, at eg var gravid her utan å vita det. Me var på kyrkjekonsert i domen ein kveld óg, som var ganske magisk, nesten ingen folk og kormusikk og å få stirra på den fullstendig nydelige kyrkja i ein time. [/left][right]The next stop on our honeymoon was Siena! We sat on the cobbles of Piazza del Campo for a whole night, ate sandwiches that were dry but somehow good, and looked at life. That was the nature of our days in Siena, I really loved our time there. So nice to think that I was pregnant but I didn’t know. We even went to a church concert in the duomo one night, pretty magical, with almost no people and choir music and staring at the beautiful church for an hour.[/right]

Palazzo Ravizza
Pian dei Mantellini 34
[left]Det finst ikkje ord som kan beskriva kor mykje eg elskar dette hotellet. Eg var heilt gråtkvalt då eg kom inn i rommet vårt, heilt øvst på hotellet, og såg den vanvittige utsikten. Sengene var gode, det var badekar, frukosten var supergod og hagen var verdt alle pengane berre i seg sjølv. Den siste kvelden kom dei med ei flaske musserande til rommet vårt fordi dei visste at me var på bryllupsreise. Hit skal me tilbake.[/left][right]There are no words to describe how much I love this hotel. I was welling up when i entered our room, at the top of the hotel, and looked at the crazy view from our window. The beds were great, there was a bathtub the breakfast was great and the garden was worth all the money on its own. On the last night, they gave us a bottle of bubbly because they knew we were on our honeymoon. Going back here.[/right]

Enoteca I Terzi
Via dei Termini 7
[left]Det beste måltidet me åt i Toscana. Me prøvde til og med å eta her to kveldar på rad, men dei var fullbooka. Ei vanvittig vinliste, og kelnerar som kunne greia si.[/left][right]This was the best meal we had in Tuscany. We even tried eating here two nights ina row, but they were booked. An amazing wine list, and staff who knew their business.[/right]

Morbidi
Via Banchi di Sopra 75
[left]Ein perfekt lunsjplass som føltes veldig *autentisk*, ein kjøper lunsj for 12 euro trur eg det var også får ein eta så mykje ein vil av den supergode buffeten i kjellaren. Dei rullar inn nye typar mat medan ein sit der, og det er til og med ein liten dessertbuffet![/left][right]A perfect lunch spot that felt very *authentic*, you buy lunch for I think 12 euros, and then you get to eat as much as you want from the delicious buffet in the basement. They roll in new types of food while you’re there, and there’s even a little dessert buffet![/right]

Gelateria Kopakabana
Via dei Rossi 52
[left]Altså, det er god gelato overalt. Men eg likte spesielt godt denne plassen fordi dei hadde spesielle smakar! Finst óg ein Grom i Siena, forresten. Omnomnom.
[/left][right]There is good gelato everywhere, but I really liked this spot because they had unusual flavours. There’s also a Grom in Siena, by the way. Omnomnom.[/right]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Tusen takk for Toscana tips! Jeg skal til Toscana i sommer med kjæresten og familien hans (stefaren hans er fra Italia). De har leid et stort hus som vi skal bo i, og så skal vi dra rundt i område på dagsturer. Gleder meg masse til å se og teste ut alle stedene du har skrevet om! Dette var et perfekt tidspunkt å få Toscana-guide på :D