oppskrift: millionærkjeks.

20150825_shortbread_240815_3035

millionaire shortbread er ei blanding av så mykje godt: karamell, sjokolade og kjeks, mjukt og hardt, søtt og søtare. det er ein klassikar på kaféar her i london, og alltid noko auget mitt sneglar mot når eg skal velga meg noko godt. desse kan ein laga heime, og er overraskande enkle. oppskrifta finn du her.

*translation:
my recipe for millionaire shortbread.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Mariell! Jeg finner ikke igjen oppskriften på de sjokoladekulene :( Har skrevet den ned i oppskriftsboka mi, men antall spiseskjeer kakaopulver har jeg glemt å notert. Hvor mye kakao skal det være? Har lagd dem så mye, men den siste detaljen har bare forsvunnet ut av livet mitt </3

  • her er den!

   10-12 sjokoladebollar
   50g romtemperert smør
   0,75 dl sukker
   1,5 dl havregryn
   1 teskei bra vanilje
   1,5 spiseskei kakaopulver
   1,5 spiseskei kald sterk kaffe
   kokos til å rulla dei i

   1. bland smør, sukker og havregryn i ei skål.

   2. tilsett vanilje og kakao, og til slutt den kalde kaffien.

   3. form sjokoladebollane med hendene, eg likar dei i munnfullstorleik, og rull dei i kokos. oppbevar i kjøleskapet under lokk.

 • Ja, konfektkake med “alt godt” salt og søtt sammen – vanedannende ! man kan sikkert ha (pea)nøtter i karamellen også.

  Holder nå på å lage millionærkjeksen. Karamellen har nå redusert i 1 time, og det må være enda en god stund til den får konsistens som grøt. ?? Mener jeg har fulgt oppskriften mht mengder og ingredienser, men.. er det feil tid oppgitt i oppskriften ?..skulle begynt tidligere om jeg hadde visst …ungene venter og sikler på kake osv. .:-)

  Går det an å bruke fløte /fløtemelk i stedet for kondensert melk ? . (.smaken begynner å ligne mye på geitost / prim når det tykner, og det er det ikke alle hos oss som liker.)