boktips: ensomheten i lydia ernemans liv.

august.

ensomheten i lydia ernemans liv av rune christiansen
i sommar har eg ikkje lest så mykje som eg har ønska, men eit par har det blitt og denne er den eg har likt absolutt best. det er vanskeleg å skildre denne boka utan at den verkar handlingslaus, sidan den så stille og sakte tek for seg kjenslene i eitt menneske. det skjer store ting, liv og død og kjærleiken, og likevel trumfar språket og det får bestemma tonen. for språket er verkeleg alt i denne boka, og eg tok meg i å først tru at handlinga var satt i fortid heller enn i samtid på grunn av det skjøre i språket. har sjeldan lest ei så sart bok og følt at den gjerne kunne vera 1000 sider lang.

august.

 

 

 

*translation:
a book tip, not translated into english but i’m crossing my fingers because it was quite the delicious read.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *