boktips: ensomheten i lydia ernemans liv.

august.

ensomheten i lydia ernemans liv av rune christiansen
i sommar har eg ikkje lest så mykje som eg har ønska, men eit par har det blitt og denne er den eg har likt absolutt best. det er vanskeleg å skildre denne boka utan at den verkar handlingslaus, sidan den så stille og sakte tek for seg kjenslene i eitt menneske. det skjer store ting, liv og død og kjærleiken, og likevel trumfar språket og det får bestemma tonen. for språket er verkeleg alt i denne boka, og eg tok meg i å først tru at handlinga var satt i fortid heller enn i samtid på grunn av det skjøre i språket. har sjeldan lest ei så sart bok og følt at den gjerne kunne vera 1000 sider lang.

august.

 

 

 

*translation:
a book tip, not translated into english but i’m crossing my fingers because it was quite the delicious read.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *