mariell og sara – vår første podcast!

pod

YIKES! no skjer det! sara og eg har snakka om å laga ein podcast i sikkert tre år no, og vennene våre har nikka og tenkt “never gonna happen” men no skjer det!!! så rart og fint at de skal få så bra innsikt i vårt vennskap. :) me snakkar om å bli 25, om mål, om insekt og eg blir outa som kravstor.

planen er at me, iallfall i starten, lagar ny episode annakvar veke, kanskje oftare om det blir populært? håpar verkeleg at de høyrer på, det ville gjort meg så innmari glad, og sjølvsagt at de likar det! det er så viktig for oss, og me blir så takksame for tankar og idear de har! kjem til å følga kommentarfeltet intenst her.

me er litt treige til itunes og sånt, sidan det tek litt tid å komma inn i systemet. i løpet av i morgon er me nok i itunes, men enn så lenge kan de høyra oss under her ↓ , eller direkte på soundcloud. me vil berre sleppa den i dag likevel sidan me er litt nervøse! jostein har laga jingelen vår, den er så fin og eg er så stolt av mine fine folk som er skapande og kreative.

no må eg gå og kjøpa blomster for å feira pluss fordi eg er så nervøs at eg ikkje tør å sitta ved datamaskina resten av dagen. hadet!

 

*translation:
sara and i have made a podcast! it is in norwegian, so you probably won’t understand a word. :/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Åh, det var veldig bra! Jeg gleder meg allerede til neste podcast. Veldig bra til tidlig-morgen pannekakelaging, eller pre-forelesning underholdning med trøtte øyne og fersk kaffe i hånden :)

 • Hørte på mens jeg ryddet kontoret, veldig hyggelig! Synes dere er veldig tøffe som lager podcast, jeg synes det er så skummelt å høre stemmen min på opptak.

  • takk, kjære ine! det er framleis litt rart å høyra på, men faktisk har angsten for stemma mi minska drastisk den siste veka. har alltid hatt issues med korleis eg høyrest ut, har syns at stemma mi var for mørk og mandig, men no er det poff vekk. takk for at du høyrte på!

  • haha takk for innsatsen i alle fall finis! <3 svenskar har nok langt igjen før det går fint å forstå norsk i tale, altså. men kanskje i framtiden. :) skulle finnast norsk beck! og kanskje om skavlan kunne slutta snakka svorsk...

 • Finfin podcast jo, også er stemmene deres innmari behagelige å høre på. Syns det var bra flyt, passelige temaer, det var så koselig å høre på mens man rydder og fikser og setter brøddeig!
  (herregud hvorfor utvandra familien min fra sogn, jeg er blitt snytt for en nydelig dialekt..)

 • Det med maurene var heilt vilt! Måtte høyre det to gonger. Eg tenkte på det her om dagen, at me er dei einaste dyra som har husdyr. Men der tok eg altså feil :)

 • Mariell and Sara, I loved this podcast!! I’m learning Norwegian and this is perfect to improve my listening skills. I hope this podcast becomes very popular, so there will be new episodes very often, not only twice a month. <3

  • this made me so happy!!! thank you so much for listening, hopefully we’ll find time to do it more often as it progresses, but while we’re still fresh in the game it takes a long time to edit and such, but maybe in some months we’ll be super savvy? who knows! <3

 • Så rart og fint å høyre stemma di! Eg har jo tenkt meg stemma di som ei heilt anna, men den er jo tusen gonger betre enn eg såg for meg! Yay, så flinke dokke er!

 • Veldig gøy å høre den muntlige stemmen din, for hører jo den i hodet når jeg leser deg, eller din skriftlige stemmen din da. Den er annerledes enn hva jeg forstilte meg, bra annerledes altså :) Veldig gøy å høre på dere!

 • Hei, KULT med podcast! Kanskje dere kunne hatt ulike tema hver gang? (Ikke gjennom hele episoden nødvendigvis). F.eks kunne leserne kommet med forslag på tema også kunne dere ha ”trukket” et tema i starten av hver episode. Typ, ”hei. i dag skal vi snakke om *la oss trekke en lapp*: SØPPEL, eller KYSSING eller MUGG eller TE eller REDSEL eller nå hva enn det kommer til å stå på lappene. ?
  Hadde også vært veldig gøy hvis dere brukte litt tid hver gang til å snakke om et kunstverk, som lytterne/leserne også kunne sjekket ut innen neste episode. :) (Hvis dere f.eks bestemmer at ‘neste gang’ skal vi snakke om det nyeste albumet til Susanne Sundfør, eller neste gang skal vi snakke om en spesifikk film, og dere som er fotografer kunne jo kanskje tilogmed lagt ut et bilde (foto, eller kanskje også maleri eller bilde av en skulptur) på bloggen din også kunne dere snakket om / analysert det noen dager senere i podcasten. – Var det brukbart kommunisert? ) Gleder meg til å høre mer.

  • hei, andrea! tusen takk for gode forslag!

   eg og sara har bevisst gått vekk ifra å ha tydelige tema på den måten, men me har mellom oss valgt ut noko som podcasten sirkulerer rundt også er me opne for lange samtalar og digresjonar.

   likar idéen om å snakka om kunst og det å integrera bloggen! me får heilt enkelt sjå, det er så innmari spennande det her. :) suss!

   • Skjønner, når jeg tenker meg om tror jeg egentlig at det er et godt valg, tydelig at dere har tenkt litt mer over det enn meg. Kan fort bli veldig standard og typisk å ha ett og ett tema… – Holder en fortsatt en knapp på en liten ”snakke-spalte” om kunst, da! Og som sagt, gleder meg til mer!

 • JAA, så himla kul att lyssna på, jag fyller också 25 i år och blev mycket inspirerad till en att göra lista, med små och stora mål. Ser fram emot nästa avsnitt, det märks att ni har en fin vänskap och den här podden, det är lite som att tjuvlyssna på två goda vänner, jag gillar det :)

 • dialekten din er så fin! som balsam for ørene. og dere er skikkelig søte og behagelige å høre på! blir spennende å følge videre :)

 • Så fin podcast! Syns det var veldig trivelig å høre på dere, og ble litt overraska over meg selv for at jeg likte det så godt. Er ikke en podcast-afficionado helt enda, skjønner du! Lykke til videre, jeg skal lytte :)

 • Hei Sara og Mariell :)

  Dette var fornøyelig lytning, fint å høre på en dialog med hamarsing, og en sogning! ^^, Forresten, småkryp og antz er to forskjellige maur-filmer. Ble bare nødt til å påpeke det, siden jeg var stor antz-fan da jeg var yngre.

  Kjæresten syns også det var koselig å høre på :) Og jeg har som Sabina, også lyst til å skrive en 25-årsliste, siden jeg fyller 25 i år (men først i desember da, så jeg har god tid).

  Gleder meg til neste podcast :) PS: fin intro/outro!

 • Mariell! Jeg har lest bloggen din siden før du flyttet til Oslo og alt var han der fine og makroner, og det var så spesielt å høre på denne podcasten! Som du og Sara snakket om får man gjerne et annet inntrykk av folk fra internett når man møter dem i virkeligheten, og selv om vi ikke møtte noen av dere nå, så føles det litt sånn. Mange av oss har blitt kjent med Sara også gjennom bloggene deres, og jeg vil ikke gå inn på hvordan inntrykket mitt av dere har endret seg, men dere føles i hvert fall mer ekte for meg nå, og jeg leser nok bloggene med nye øyne fra nå av. Og det er ingen dårlig ting! Har du tenkt over om bloggen kommer til å forandre seg ettersom lytterne/leserne blir kjent med deg i podden? Jeg føler på en måte at det har skjedd med Sandra Beijers blogg, men det kan jo bare være mitt syn på henne og bloggen som er forandret…? Tricky greier. Det var i hvert fall en utrolig spennende og hyggelig opplevelse å høre på podden! Stå på! Suss og klem

  • hei, bettina! tusen takk for den fine og gjennomtenkte kommentaren!! <3 det er vel kanskje det som er litt skummelt og derfor viktig, at de skal få eit meir ekte inntrykk av meg. som bloggar har ein jo ein enorm kontroll over korleis ein blir oppfatta, men eg føler at heile bloggverda bevegar seg mot noko meir autentisk, eg merkar ihvertfall at det gir meg meir glede å visa fleire sider av meg sjølv og ikkje vera så polert. det er nok både ein del av å bli voksen og eit resultat av at det er den vegen det går i dei fleste bloggar no. også er det veldig spennande at sara er med som kjenner meg bedre enn dei aller fleste, ein blir jo aldri så avslørt og ekte som med ein bestis.

   eg trur derfor ikkje at bloggen kjem til å endra seg noko særlig, eg kjem jo ikkje til å endra meg sjølv på grunn av podcasten og håpar at bloggen får forbli den samme. trur derimot det er viktig for dei fleste bloggarane eg les å vera meir ekte og dela meir av seg sjølv.

   nokre tankar berre, syns det er eit spennande tema og definitivt tankar eg kjem til å ha dei neste månadane! kommenter gjerne etter kvart!

 • eg har følgt med på bloggen din no i nokre år og har alltid lurt på korleis stemma di høyrast ut. Så det her var så utrulig bra, du har ei vanvittig behagelig stemme og så har du sååå fin dialekt. Ah, digg! Fortsett med ditta :)

 • Så fint å høre på, spesielt på dislekter og venne-energien som stråler gjennom.
  Fint å høre norsk, hverdagsnorsk, etter fire måneder i utlandet.
  Jeg er enig med deg at bloggen din har endret seg – til det bedre. Den er ennå søt, bare ikke veldig sukkersøt lengre. Og mer ekte og oppriktig – vi trenger mer av det i disse sosiale medier-tidene!
  Stemmen din er superkul, forresten! Jeg ønsket alltid å ha en mørkere stemme enn jeg har. Høres så lys ut. Men, som min lærer her sier “sounds like a bird”, og det er jo greit det og. Alt er som det skal. :)
  Takk for podcasten. ;)

 • Åååå det var artig å høre på! Syns dere er kjempetøffe som tør å gjøre dette. Gleder meg allerede til neste podcast ;) Haha, jeg måtte flire, for jeg er også plutselig blitt redd for ungdommer. Men bare dersom de er flere sammen. Da er de så tøffe liksom. Rart det der at fryktene strømmer på med alderen… Men jeg som dere (med listene) har prøvd å opprettholde en slags balanse der. Når jeg blir mere “pysete” må jeg utfordre meg litt mere også. Det betyr ut av komfortsonen ;) å det er jo også en frykt… Hahaha :D

 • For en utrolig koselig podcast! Så hyggelig å få høre stemmen og den fine dialekten din.
  Og jeg synes også mange ungdommer sammen er skummle, haha!! Gleder meg til neste podcast!

 • Åh! Gøy, koselig, og morsomt å høre på! Jeg tror også det muligens er sånn at marihøner er fiender med maurene og bladlusene. At maurene må beskytte bladlusene fra marihønene altså, for de er jækla krigerste de derre marihønene

 • Jeg hørte på den imens jeg skrubbet dusjen for ca en time siden! Det er så rart å høre stemmen din, men skikkelig fint. Man blir liksom kjent med dere på en helt annen måte. Gleder meg til neste :)

 • Superkos!!! Hørte på den i senga før jeg sovnet. Likte spesielt godt den delen der dere snakket om det å være 25 og tanker om det. Tusen takk!

 • Hei! Tenkte bare jeg ville legge igjen en liten kommentar om at jeg koste meg med å lytte til denne podcasten. Likte spesielt godt alt dere snakket om med hensyn til fremtiden og veien som blir til mens en går med yrke og utdanning og å bli voksen. Gull! Det hjalp litt mot fremtidsangsten min. Gleder meg til å høre mer! x

 • Så utrolig gøy dette var! JA til flere podcasts! Blir rett misunnelig på dialekten din, syns den er SÅ fin. Jeg er også redd for ungdom, haha. Mer her i UK enn i Norge, vel og merke, men likevel.

  • åå, takk! eg og er meir redd for ungdom her i england, eller i london. har det for meg at dei er litt tøffare her. i går skate’a det fire ungdommar forbi meg og eg holdt på å få infarkt.

 • Det her var innmari morosamt! Høyrde på den då eg skulle legga meg på fredag, og det var også veldig fint. Ein litt sånn rolig, “stille” avslutting på dagen :)

 • Dette var ordentlig gøy, gleder meg til neste! Fin blanding av masse gøy og morsomt og litt mer seriøse ting :) Dere har supre behagelige radiostemmer begge to

 • Dette var skikkelig skikkelig fint! Tror nesten verden hadde vært et bedre sted om flere hadde din dialekt, man kan jo ikke bli annet enn glad. Jeg gleder meg allerede til neste podcast.

 • Ååå dette var så utrolig fint. Du er veldig morsom. Liker veldig godt at dere snakker om det som faller dere inn og at dere ikke har et bestemt tema som dere kun forholder dere til. Føltes litt ut som å være med på en liten visuell reise med dere. Veldig behagelig å høre på. Gleder meg til neste pod!

 • Så kjekt å høyre stemmene dykkar, særskilt sognedialekt! Så fint at dykk snakka så klart og tydeleg. Rart korleis ein høyrer for seg ei stemme, akkurat som ein ser for seg karakterar ein les i ein bok, og så blir ein overraska når ein ser filmatiseringa av boka samtidig som ein aldri kan sjå for seg karakterane på same måte som før.
  Og eg trudde det berre var eg som har blitt redd for vanlege ting som å gå i trapper, for ikkje å snakke om gjengar med ungdommar. Gler meg til fortsetjinga.

 • Du har den fineste dialekten noen sinne! Nummer en av vestlandsdialektene, selv om jeg eeegentlig elsker alle vestlandsdialekter. Så koselig å høre på dere prate. Du har skikkelig fin radiostemme! :3

 • Både din og Sara sin stemme var veldig uforventa, men veldig fine og behagelige (: Når jeg har lest innleggene dine vet jeg ikke hva jeg har forestilt meg før, lurer på om jeg kommer til å ‘høre’ stemmen din når jeg fortsetter å lese innleggene dine fremover – det hadde vært fint :D Likte podcasten veldig godt, den var veldig koselig å høre på og det var gøy med de behagelige pausetonene inni mellom. Når man hører radio/podcast merker man så godt om de som prater kjenner hverandre og er venner og da er det ekstra gøy å høre på for det er så fin stemning.

  Ang. ungdommer så har jeg faktisk ikke noe stort problem med dem. De kan være litt ekle noen ganger, men jeg går som om jeg ikke har et eneste problem i verden og prøver å vise dem noe positivt. De er jo bare ekle fordi de skal være så tøffe, men de gidder (som regel) ikke bry seg om deg om du ikke bryr deg så mye om dem heller ;P