smart girls have more fun.

smartgirls

eg elskar å lesa sånt som får meg til å føla meg smartare. kjendis.no er eit bra eksempel på sånt som eg kan bli fanga i og ikkje komma meg ut av og etterpå føler eg berre at verda har tygd meg og spytta meg ut att. heldigvis finst det tusen alternativ til sånt!

ROOKIE
ei side driven av, for det meste, unge smarte kvinner, med interessante artiklar og nye perspektiv. nokre høgdepunkt: serien “ask a grown man”, her med thom yorke og serien “dear diary” der ein får høyra ufiltrerte tankar om sinte døtre og skeive penisar.

UNDER ARBEID
superbra norsk side som er pro choice, pro feminism, pro cats.

SMART GIRLS
fantastiske amy poehler har starta denne nett-tv-serien der ho intervjuar eller frontar intelligente (ofte veldig) unge jenter. min favorittserie er “ask amy” der ho sjølv svarar på spørsmål frå sjåarar.

THE NEW YORKER
eg elskar new yorker, både i papirform og på nett; spesielt kultur-sidene og teknologi-sidene.

REFINERY29
som eit bra alternativ til eit nettmagasin med litt livsstil, helse, sex, produkt, mat og mote utan at det blir kvalmt.

NEW YORK MAGAZINE
så mange bra artiklar, i alle retningar, om alt fra forhold til politikk.

klassekampen har mykje bra kultur- og medier-stoff.

 

FACEBOOK
det siste året har eg begynt å bruka facebook meir som ein feed av interessante greier istadenfor berre eit botnlaust hol av kommunikasjon har slutta å følga enkeltpersonar på facebook og har no berre sider eg interesserar meg for der. eit bra tips er forresten å endra kjønnet sitt til mann på facebook, mykje mindre ufin reklame. her er nokre sider eg følger som publiserar bra og interessant mat for hjerna:
HUH.
regnskogfondet.
designlovefest.
økoprat.
the i paper.
fett.
kreativt forum.
the independent.
samlaget.
hello giggles.
BT meninger.
rookie.
geelmuyden.kiese.
the kitchn.
framtida.
frankie.
another.
the economist.
matchbook magazine.

så! kva nettsider besøker de når de treng mat til hjerna? kva bra greier følger de på facebook? instagram? twitter? bloggar?

*translation:
i love reading things that make me feel smarter. celebrity gossip sites make me feel trapped and like i can’t get out and when i do i feel like the world has chewed me and spit me out again. luckily, there are a lot of alternatives! ROOKIE: a site run by mostly young smart women with interesting articles and new perspectives. some highlights are the series “ask a grown man”, here with thom yorke and the series “dear diary” where you can peak into people’s most intimate thoughts on angry daughters and crooked penises. SMART GIRLS: the amazing amy poehler has started this youtube channel where she interviews or fronts intelligent and often very young girls. my favorite is the series“ask amy”, where she answers questions from readers and is very honest and emotionally intelligent. THE NEW YORKER: i love the new yorker, both on paper and on the web. especially the culture and the tech sections. REFINERY29: a good option to the online magazine with a little lifestyle, health, sex, products, food and fashion without feeling bad afterwards. NEW YORK MAGAZINE: great articles in all direction, from relationships to politics.

FACEBOOK
in the last year i have started to use facebook more as a feed of things that interest me instead of letting it be a bottomless hole of communication. i’ve stopped following my friends on facebook, just sites now. a good tip, by the way, is changing your sex to male on facebook; less horrible ads. here are some sites that publish good and interesting brain food:

HUH.
designlovefest.
the i paper.
the independent.
hello giggles.
rookie.
the kitchn.
frankie.
another.
the economist.
matchbook magazine.

so, what about you? where do you go to feed your brains? do you follow anyone good on facebook? instagram? twitter? blogs?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *