5 tips for summer photography.


1. ha lyset i ryggen, men hold deg i skuggen.
eller! heng opp eit kvitt laken rett ved der du vil ta bilder, det dempar lyset og gir ein fin mjuk effekt, sjølv i sterk sol.

borough market.
2. den gylne timen.
det vakraste lyset å ta bilder i er timen rett før sola går ned, då er lyset varmt og gult og nydeleg. følg med på når sola skal gå ned (det kan ein gjera på yr.no), og ta bilder da!

field day.fredrik's 23rd birthday.
3. ikkje sei stopp.
sjølvsagt finst det folk som elskar å bli tatt bilder av, men dei fleste gjer ikkje det. derfor spør eg aldri! ikkje be folk om å posera eller forstyrr dei i det dei driv med for å dokumentera. det blir alltid så mykje finare og meir minneverdig om ein berre tek bilder av folk medan dei pussar tennene, grillar, klatrar i tre, les i ei bok, spring i graset. om du vil at dei skal sjå på deg, berre sei HEI! kjempehøgt, og ta bilete akkurat når dei ser. 99% av tilfella får eg eit ektefint smil -> :)

peace and quiet.
4. sjå etter teikn til liv.
fotografer ein halveten is, ei seng som ikkje er redd opp, klede som ligg klare til å bli hengt opp, alt sånt som følast impulsivt og ekte. i mi meining er det så mykje vakrare enn ein is i frysaren, ei perfekt oppredd seng og brettekantar. litt rot er alltid bra i mi bok.

autumn.film.
5. inne-lyset.
om sola ligg lågt på himmelen er det fint å ta bilder inne i huset, sola lagar fine skuggar på veggar og i glas og det er perfekt stilleben-lys.

*translation:
1. don’t face the sun but keep in the shadow. this makes for soft light and lovely shadows in portraits. one idea is to hang a white sheet wherever you want to photograph, it makes everything so soft and softbox-y. 2. the golden hour. the hour before the sun sets is famous for having the most beautiful warm light there is. 3. don’t ask people to pose, just photograph them anyway while they do their thing. and if you want them to look in the camera just say HEY! and take a picture. 99% of the time, i get a very spontaneous, real smile out of it. 4. look for signs of life. i love taking pictures of half eaten apples and scrunched up sheets. it looks so much more real to me than folded clothes or clean cupboards. 5. the inside light. if the sun is low, it makes for some lovely shadows on walls and in glass, perfekt still life light. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *