sia.


eg har elska sia sidan eg var ein rar og usikker tenåring som stort sett berre fant trøst i andre merkelege folk. denne vaksne kvinna som ikkje lot seg definera av nokon, som deita menn og kvinner og såg mest ut som eit forvokst barn, alt medan ho tjente fjell av pengar av å skriva songar for popstjerner. så så så verdifullt for nokon som følte seg verdilaus å sjå andre weirdos klara seg bra i vaksenverda. <3 ho slutta å turnera for nokre år sidan, men skriv framleis musikk, og eg er (som resten av verda) totalforelska i den nye singelen. fordi den er fantastisk, men óg fordi dei to live-framføringane ho har gjort har vore så unike og så kompromisslause. den første, hjå ellen degeneres, der ho syng med ryggen til kamera medan 11 år gamle maddie ziegler (som óg dansar i musikkvideoen) dansar. og den andre, med dansande lena dunham, der ho syng liggande på magen i ei seng. så fint!


 

*translation:
i’ve had a crush on sia since i was an insecure weirdo teenager who thought she was the most amazing person ever: a grown-up woman who looked kind of childlike, who wasn’t anything like the others but was still respected and successful. so valuable for someone like me who felt out of place to see other weirdos making it big. <3 i am, as the rest of the world, in love with her latest single, both because it’s amazing but also because the two live performances i’ve seen have been so 100% my-way-or-the-highway. the first one, at ellen degeneres’ show, where she faces a corner while 11 year old maddie ziegler (from the music video) dances, the other one with a dancing lena dunham whilst sia is face down on a bed.  i love it. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *