sunday in paris: flea market finds and spectacular views.

sunday.
søndag, vår siste heile dag i paris, sjekka me ut av leiligheten og inn på hotell rett over vegen for gare du nord. sidan me sjekka inn så tidlig vart me bumpa opp til eit større rom, noko eg trudde berre skjedde i filmar. <3  me satte såvidt ifrå oss bagasjen og reiste på loppis!

sunday.sunday.
me gjekk fram og tilbake i timesvis, åt på baguettar frå bakeriet som fekk oss til å sjå passe hard-to-get ut.

sunday.
på veg heim konstaterte me at me hadde gjort gode kjøp.

sunday.sunday.
me reiste rett til kanalen for ein kaffikopp og litt lunsj.

sunday.sunday.
om det var éin del av paris eg skulle ønska at fantest i london skulle det vera canal st.martin. regent’s canal er jo superfin, men det er berre ikkje det samme.

sunday.
så åt me på tuck shop der maten ikkje var spesielt god, men drikka var super!

sunday.sunday.sunday.
så gjekk me langt og til hotellet, der me kjøpte ei flaske superbillige bobler og ein suchard, denne fantastiske sjokoladen me et kvar gong me er i paris. det er igrunn berre ein stor klump nougat med litt sjokolade rundt.

sunday.sunday.
så drakk me vin og såg på utsikten litt før me vart rastlause.

sunday.
så me gjekk mot montmartre, og eg sa NON MERCI typ femtusen gonger til folk som ville selga oss lunken øl eller kjipe tøyarmbånd.

sunday.
blir dog aldri lei av karusellar.

sunday.sunday.
snu seg opp -> snu seg ned.

sunday.
så var me oppe! og det var fine hundar óg. det begynte å styrtregna, så me skyndta oss tilbake til hotellet med kameraet trygt i veska. så skifta me og reiste til vårt siste matmål for denne turen.

sunday.sunday.sunday.
og åt eit av dei fem beste måltida av mitt liv, gud så godt det var. me delte ei flaske cremant og hadde det så fint.

sunday.sunday.
når dei spurte oss om me ville ha dessert måtte eg holda meg for å berre himla med augene av kor dumme dei var som ikkje forstod at JA. så gjekk me brisne heimover medan me oppsummerte turen.

sunday.sunday.
tilbake på hotellet var lyset over gare du nord så sjukt fint, og me innsåg at me kunne sjå heilt opp til sacre coeur frå rommet vårt. så slokna me som to lys i vinden. og det var vår siste heile dag i paris!

*translation:
on sunday, our last whole day in paris, we checked out of our flat and into a hotel across the street from gare du nord. since we were checking in so early, they bumped us up to a bigger room, which i thought only happened in movies! we left our bags and went to the flea market.

we walked around for hours, eating baguettes from the bakery that made us look hard to get. on our way home we looked at our treasures and were quite pleased with them. we went straight to the canal to get some coffee and lunch. i love the canal so much and wish there was an area like it in london. we had lunch at tuck shop where the food was so-so and the drink was good.

after that, we bought some very cheap bubbles and a suchard (i am obsessed with this indulgent nougatty chocolate). we drank wine in the bed before we grew restless and decided to walk to montmartre. i never tire of carousels and beautiful views. it started raining like crazy, so we hurried back to the hotel where i had to blow-dry my shoes and change my clothes before going out to eat.

we went to a nice restaurant and i had one of the top five meals of my life. we shared a bottle of cremand and had such a great time. they asked us if we wanted dessert and i had to restrain myself not to roll my eyes as a response to this stupid question, but instead we said YESPLEASE. afterwards, we walked home, tipsy and warm, and talked about the trip and how it can’t be a year until next time (which it won’t).

from the inside of our hotel room, the view of the train station was spectacular, and we realized we could actually see the sacre coeur. then, like two candles in the wind, we were out.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *