let’s make friends.

bricked lane

kvar veke får eg mails frå personar som har flytta til ein ny plass eller som berre skulle ønska dei kjente fleire folk som delte interessene deira. det er så vanskelig å få venner, spesielt om ein ikkje lenger går på skule og ikkje veit om nokon naturlig måte å komma i kontakt med likesinna på. mange av mine aller beste venner har eg møtt gjennom internett, på forskjellige måtar, og det gav meg ein idé: kvifor ikkje berre senda alle desse fine, kreative, intelligente menneska, til kvarandre? det har eg tenkt å gjera no. sånn funkar det: du mailar meg med info om kva for by du bur i, litt om dykk sjølve, og kva du kunne tenkt deg å gjera.

så: mail til friends @ hjartesmil.com eller legg igjen ein kommentar under her, med eit par setningar om kven du er og kva du vil, typ “eg heiter mariell, er 23 år og bur i london. eg jobbar som fotograf og forfattar, og vil gjerne drikka ein kopp te og eta ein croissant med nokon.” så lagar eg eit innlegg med oversikt over byar og kven som gjerne vil møta andre i desse byane. de kan så maila kvarandre på eige initiativ, setta opp ein kafédate eller bli brevvenner såklart. kanskje det ventar nokon som kan stå på hovudet skikkelig lenge, lagar dei beste vaflene eller elskar piknikar like mykje som du?

*translation:
i get emails all the time, from people who have moved to new places or who just wishes they knew more people who shared their interests. it’s hard to get new friends, especially past school-age and not really knowing how to get in touch with likeminded people. i have met some of my very best friends online, in different ways, and it gave me an idea: why not just send all these lovely, creative, intelligent people, to eachother? that’s what i’m doing now. this is how it works: you mail me with info about where you live, about you and what you would like to do.

so: mail to friends @ hjartesmil.com, or leave a comment below, with a couple of sentences about who you are and what you could want to do: “my name is mariell, i’m 23 and i live in london. i work as a photographer and a writer, and would love to drink tea and eat a croissant with someone.” i’ll then make an entry displaying all your contributions by city, and you’ll then be able to email eachother, set up coffee dates or of course, be penpals! maybe there is someone waiting who can stand on their head for a long time, make the best waffles or who loves picnics as much as you?

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Haj. Jag heter elin är snart 25 år och bor i kalmar, sverige. Är färdig journalist till sommaren. Älskar gamla saker, att hitta ny musik, dricka öl och lyfta tunga vikter. Jag vill gärna få en brevvän på riktigt! Eller en kaffikompis om det mot all förmodan skulle vara någon som bor i närheten.

 • this is the best idea, i am emailing you straight away! love meeting new friends through the internet, thank you for coming up with this idea!!

 • Wow, for en utroolig fin idé! Om tilbudet fortsatt finnes, kommer jeg til å benytte meg av det i høst når jeg flytter helt alene fra trygge London til Edinburgh.

 • Åh hurra! nye bekjentskaper er det fineste.
  Mitt navn er Benedicte, jeg er en 18 år gammel pike og bor like ved Tønsberg, ønsker noen å ha pikniker i blomsterenger,teselskap og lignende med. Mine interesser baserer seg på kunst, blomster og te.

 • Fantastisk ide, Mariell!

  Jeg heter Malin, er 25 år og bor i Oslo der jeg studerer fotografi på Bilder Nordic. Jeg flyttet hit for noen måneder siden, og har lenge tenk at jeg vil møte folk jeg vil dele kreative ideer og tanker med :) Har mange ambisjoner for tiden min i denne flotte storbyen, og håper det finnes andre likesinnede her! For øvrig er jeg veldig glad i film, poesi, musikk, samtaler, og i å utforske alt som utforskes kan

 • For et utrolig hyggelig initiativ! Jeg er alltid åpen for nye bekjentskaper :-)

  Jeg heter Helene, er 21 år og bor i Ålesund. Jeg studerer nordisk litteratur, og for øyeblikket skriver jeg for harde livet på bacheloroppgaven min. I tillegg til å lese bøker elsker jeg å ta bilder, blogge og holde på med kreative puslerier. Jeg vil gjerne ha en brevvenn, enten her hjemme eller i det store utland. Det hadde også vært morsomt å ta en kakebit med noen i nærområdet.

  • Hei! Jeg er 20 år, bor i Trondheim og studerer for å bli norsklærer! Elsker bøker, bringebær og te. Savner å ha noe å pusle med, og da kunne det kunne kanskje vært litt gøy med en brevvenn? :)

   • Hei! Så morsomt, det høres ut som at vi har mange av de samme interessene :-) Jeg vurderer også å bli norsklærer, og i fjor tok jeg et årsstudium i engelsk ved NTNU. Og jeg elsker også bøker, bringebær og te. Perfekt! Jeg vil gjerne være brevvennen din :-) Send meg gjerne en mail på pieinthesky@live.no

 • Åh, dette er jo fantastisk! Kan ikke du ta dette opp igjen når det nærmer seg høst, for oss som skal flytte til nye byer for å studere noe vi brenner for, men ikke kjenner en sjel som skal gjøre det samme? <3

 • Åå, for en vakker idé!

  Jeg er Kamilla, ei lita vestlandsjente på 19 år som studerer arkitektur i London. Jeg er veldig glad i blant annet kaffe, kaker og musikk.

 • älskar sånt här. jag bor just nu i san francisco – kanske lite långt ifrån .. allt (?), men hela sommaren är jag i oslo och jobbar på fina mysiga gudrun sjödén. häng med mig i en park vettja.

 • (kommenterte istad men nettet forsvant så vet ikke om den kom igjennom, om du redigerer dette, kan du slette den forrige kommentaren og bruke denne ;) )

  for en nydelig idé! :)
  jeg heter Anne Marte, bor i oslo og er 20 år! jeg studerer kriminologi og sosiologi på UiO, og vil gjerne møte noen som vil drikke litt for mye hvitvin og spise søndagsfrokost på café eller møtes for kaffe i en park. Eller en brevvenn som vil sende spennende brev, og som kanskje bor langt borte så vi kan oppdage nye steder sammen :)
  nye mennesker er alltid en god ting!

 • Beautiful idea.

  My name is Ashley, I’m 27 and I live outside Boston in the states. I work full time as a photographer – specializing in film photography on antique cameras and I also teach filmmaking at a local private school. I do a lot of research on other photographers which is how I stumbled on the beautiful work of miss Mariell. I love travel, all mediums of art and living a creative lifestyle every day.

 • Fint initiativ. Jeg er relativt ny i Bergen, og tar gjerne en kopp te med ukjente mennesker. Jeg er en tjuetre år gammel barnehagepedagog med sans for hvitvin og bøker.

 • Jeg er 21 år, studerer Europastudier på UiO og jobber i en ungdomsorganisasjon som heter Hyperion. Jeg ønsker meg en brevvenn i et annet land. Eller noen som vil drikke te og spise kanelboller med noen de ikke kjenner.

 • Hei, jeg heter Tina og er snart 19 år gammel. Til høsten flytter jeg (inshallah) fra Bergen til København for å studere statsvitenskap eller samfunnsfag. Jeg liker bøker, øl, vintage og feminisme, og vil gjerne ha noen å treffe i København for å drikke/spise/snakke/se film med! Himla bra initiativ, forresten :)

 • Hei! Jeg heter Karina, er snart 20 år og bor i Trondheim. Jeg studerer også (som noen over i kommentarfeltet her) for å bli norsklærer. Foruten studier driver jeg med politikk fordi det er så utrolig spennende, lærerikt, interessant og masse andre fine adjektiv. Stor interesse for språk og samfunn med andre ord, men også veldig glad i å snakke om alt mellom himmel og jord over en kopp kaffe! :)

 • DU ER HELT FANTASTISK! At du gjør ting som dette er bare helt utrolig inspirerende og jeg blir så rørt. Bloggen din hjelper meg med så mye glede, ved så mange ellers kjedelig dager. Takk for at du er den du er og deler tanker med oss andre her på bloggen din!

 • Hej! Jag heter Cecilia är 20 år och kommer ursprungligen från Stockholm. Nu bor jag i Oslo och studerar modern och samtidadans vid KHiO och letar efter nya människor att bekantas med både i Oslo och i andra städer. Jag är glad i böcker, vintage, bakning, stickning, loppmarknader, att lyssna på radio, promenader, besöka museum och att dricka kaffe tills händerna skakar.

 • Jeg heter Camilla Elise. Jeg er 23 år, og studerer til å bli sykepleier i Aalborg. Jeg liker lettbeinte serier, dype bøker, havet, dyrehagen, lukten av skog, det begynnende salt&pepper-skjegget til kjæresten min. 70-talls rock, bisarr kunst, pen kunst, vegetarmat, hjemmebakt brød, sand mellom tærne. Diskutering av brennhete temaer. Oppmuntrende blogger, sånn som denne. Jeg kunne tenke meg en brevvenn. (Det minner meg om da jeg var kjøpte hestebladet Wendy, og man kunne få seg en brevvenn der). Men hvis det var at man møttes, så ville te-drikking, turgåing, en tur i svømmehallen, og kino stå høyt på å-gjøre-listen.

 • kult!
  Jeg heter Amanda, er 21år og snart ferdig med å studere til en bachelor i film. Jeg bor nå i Kristiansand, når jeg er ferdig med å studere skal jeg enten bli i denne sørlandsbyen eller flytte hjem til Haugesund. Er litt sjenert ved første møte, men prater lettere etterhvert (: Jeg liker film og det meste rundt film. Utenom filminteressen er jeg glad i å fotografere, drikke kaffe&te, le av litt absurde ting, dra på konserter, ligge i gresset å se på skyene, stjernene og månen.

 • Hello sweety!
  I am from Turkey 17 years old.I am a student in highschool.I love your work,lifestyle.I think it’s really inspiring.I am deeply in love with your photos :D I just want to share myself with you.Please check out my instagram profile :D
  http://instagram.com/edaozkaraa
  Love you girl!