Q & A!

Q.

åh, no er det så lenge sidan eg har hatt ei god gamaldags spørsmålsrunde. eg elskar jo å gjera det, føler meg mykje nærare dykk som les kvar gong. eg vart inspirert av emma som har starta sin eigen denne veka, så no gjer eg det sjølv. spør om kva som helst i kommentarfeltet under her, så skal eg svara mitt aller beste! det er jo óg ein ypperlig sjanse til å komma med kommentarar om innhald.

så: noko de vil sjå meir av? noko de vil eg skal skriva om? noko de lurer på? golvet er ditt.

 

*translation:
it’s been very long since i did a Q+A on my blog. i love doing them, i feel like i get closer to my readers that way. so, the floor is yours: any questions? or, if you feel like it, entry requests or comments?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Kven er dine heltar når det kjem til å skape sin eigen arbeidsplass? Eg veit du har nevnt Elsie frå A Beautiful Mess før, kven fleire hentar du inspirasjon frå?

 • Hadde det vært mulig å få en liten rundtur i leiligheta deres? Har veldig lyst til å se :) Mulig at du har gjort det før uten at jeg har fått det med meg, men det hadde vært veldig interessant å se.

 • How did you and J come up with the idea for your novel? What was the working process like? How did you keep on moving forward even when you felt like giving up the most?

 • har du dager hvor selvtilliten er på bånd? Jeg har heldigvis dager hvor jeg tenker “hvorfor ikke meg? Jeg kan få til alt” men i det siste føler jeg meg inkompetent og kompetanseløs. Hva gjør du for å føle deg bedre hvis dette skjer deg?

 • Kan du skrive et innlegg om de positive og negative sidene ved å bo med kjæresten sin? Både praktisk og emosjonelt og alt sammen? Kos og klapp på skulderen fra meg

 • Hvilke tanker gjør du deg rundt det å være et forbilde?

  Hva synes du om at mange nå til dags eksponerer barna sine på blogger og sosiale medier?

  Stemte du ved det siste valget?

  Jeg leser bloggen din fordi du virker som om du er kompromissløs når det gjelder eget uttrykk og form. Slutt aldri å lytte til den indre stemmen. Blir stolt og imponert når du viser talenter innenfor nye kunstsjangre :)

 • Hei! Tenker på å flytte til London etter videregående nå og lurte derfor på om du kunne si litt om hvordan du opplever det å bo i byen? Hva er bra, hva er ikke så bra osv. Burde man være flere enn en og hvilket område vil du anbefale å bo i? På forhånd, takk. Og forresten, du er flink!

 • Hva er ditt beste råd til en som ønsker å gi ut bok? Har så lyst, og tror jeg har en god idé, men merker det er vanskelig å finne tid og motivasjon innomellom skolegang og deltidsjobber.

 • Hei! Jeg lurer på om du bevisst lar deg inspirere av Niotillfem når det gjelder skrivestil og språk her i bloggen (i den grad det lar seg gjöre i forhold til norsk/svensk)? Jeg har lest bloggene deres i mange år, og föler du har tilnärmet deg henne ganske mye (uten at det behöver väre noe feil med det) :-)

 • lukk øynene dine og kjenn etter – hvilket enkelt øyeblikk i livet har du kjent deg aller mest lykkelig?

  hva er det beste med nordmenn og norsk kultur slik du ser det nå litt fra utsida og litt fra innsida?

  hvordan er livet ditt om ti år tror du? jeg vet at det føles som en evighet fremover i tid, men, believe me, plutselig er den dagen her.

  hvilke bøker bør jeg lese i juleferien – i tillegg til din, såklart?

 • ååå, der var du jammen tilbake igjen! nydelige deg, nydelige levemåten og nydelige skrivemåten din. Rettere sagt: endelig tilbake i mitt liv igjen. Var fast leser før, og dagene var virkelig ikke det samme uten å ta en tur innom hos deg. Man får en så fin følelse av se på de vakre bildene dine og lese om hvordan du ser på verden. Drømmer meg helt bort når jeg leser bloggen din! Men så kom plutselig en dag der du fokuserte mer på magasinene, laget en ny nettside sammen med noen andre og den fantastiske blogginga ble ikke det samme lenger.. DER falt jeg av lasset. Men så satt jeg her nå og så på hvem som var nominert hos Vixen og tenkte over hvilke blogger jeg likte, og kom plutselig på denne flotte jenta jeg fulgte hver dag før. Herlig å klikke meg inn og se at du fortsatt er deg og bloggen fortsatt gir meg den flotte følelsen som tidligere. Måtte bare få det ut, hihi.

  såå, etter lang tid (for min del): Hvordan har du det egentlig nå? :)

 • Hei!
  Har du noen nye ideer for fremtidige bøker?
  Hvis du skulle nevne tre ting man absolutt burde gjøre i Oslo og London, hva ville det vært?
  Hvilke bokhandler (brukt og nytt) anbefaler du?
  Har du noensinne hatt en typisk kjip jobb?

  Du er flott og jeg håper du har en alle tider dag videre!

 • Når man reiser på ferie, hvordan skaffer man seg “”leilighet”” da? Hvis man bare skal være borte en uke? (Eller pleier du å b på hotell/hostel?? Hvor finner du/dere det?)

 • Har du noen tips til ei som har lyst til å følge drømmene sine, men som har grodd fast og er redd for og ikke leve opp til alles forventninger? Og hvordan var skriveprosessen deres fra dere bestemte dere for å skrive en bok til dere holdt det fysiske eksemplaret i hånden? (gjerne langversjonen!)

  <3

 • Hva skal man gjøre når man føler at man ikke har én ting som er sitt eget? Når man er ok til å skrive, ok til å tegne, spiller litt teater, men ikke føler seg så god og heller ikke vet helt hva man vil? Alle vennene mine har sine ting. Noen headhuntes til kule stillinger, andre får roller på teateret, mens jeg ikke engang vet om jeg mestrer studiet mitt. Folks beste tips er alltid å jobbe hardt, men hvordan kan jeg jobbe hardt hvis jeg ikke vet hva jeg vil? Har du noen tips, råd, kloke ord, snille, snille Mariell?

  Ps. Ønsker meg mer 10 things og mer matoppskrifter. F.eks din beste suppeoppskrift, beste paifyll, beste rett med smeltet ost eller beste tacos. Og så ønsker jeg meg julekalender sånn som du hadde i fjor (og kanskje at du svarer på eposten jeg sendte deg på julaften.)

 • heihei :) vet du har skrevet om dette før, men når det kommer til å komme inn i gode rutiner osv. i forhold til søvn og å få gjort det man skal, hva er dine beste tips for å faktisk klare å gjennomføre det? Når følte du at du virkelig hadde funnet din stil, når det kommer til utseende og interiør? hvilket førsteinntrykk tror du folk, som ikke har lest bloggen, får av deg?

 • Kunne du tenkt deg å studere? Ser på deg som en intellektuell, og det å bli utfordret har iallefall alltid kreativ effekt for meg.

 • kunne du tenkt deg å skrive bok alene?

  hva er en film du ikke liker men som alle andre elsker?

  hvem er din favoritt bok-karakter?

  hvis du skulle skrive om hva som helst, hva ville vært lengst unna din comfort zone?

  hva er den beste drinken du vet om?

 • It seems like you manage to balance work, friends, time with jostein and alone-time very well. How do you do that? Do you make time-schedual for each week? And if you’re feeling stressed out, what do you do to relax?

 • hei hei! du har en så fantastisk fin blogg, sjekker innom hver dag og blir alltid så glad og inspirert av teksten og bildene dine <3 har fått min første kjæreste, og lurer på om du har noen tips til ting man kan gjøre sammen? Vil gjerne finne på mye, men alt jeg kommer på er å se på film sammen… er bare 15, og har heller ikke så mye penger, så tenker på sånne små fine ting man kan gjøre sammen :-))

 • hva er dine hårrutiner? da tenker jeg på hvilken shampo, balsam, stylingprodukter du bruker, hvor ofte du vasker håret, hvordan du føner og krøller det osv. lurer også på hvor du finner alle de fine småtingene og bildene, og om du og jostein har samlet dem opp gjennom årene, eller først det siste året har kjøpt dem? elsker bloggen din! <3

 • Har boka dere skriver på nå en tilknytning til den første boka, eller noe helt nytt? (om du kan avsløre dette da)
  Kan dere/du gi ut kokebok? Du legger ut så masse gode og inspirerende oppskrifter, har prøvd ut flere fra økonologisk.no <3 gulrotbrødene er SÅ gode