chet baker, scones for breakfast and learning new tricks.

AMSTERDAM: BEGIJNHOFUntitled
images are linked

hurra for første september! som eg alltid, alltid lengtar etter haust. sjølv om sommaren har vore heilt fabelaktig i år(og den er ikkje heilt over her i london enda, sjølv om vinden er litt kaldare og ein får ha skjerf på kvelden), og det virkar som at eg ikkje lenger hatar varme, så er haust alltid best. når august rullar mot september pleier eg å skriva lister over sånt eg har lyst til å gjera, for når det mørknar kan det vera lett å berre bli trøtt og lei av alt og sjå på tv i evig tid. denne hausten skal me reisa himla mykje med boka og ferie, og da kan det bli lett å føla seg litt spreidd og rotlaus. derfor er det ekstra viktig med lista i haust, å ha noko å jobba imot, noko som kan følast som heime.

kjøpa ein sofa, så me kan sjå film og sova middag og få overnattingsgjester.

feira bok med fantastisk champagne og sleppfest i oslo!

ha alle julegåver klare før slutten av oktober(åh drømmen om normalvektig bagasje heim til jul).

ta bilder av leiligheten og endelig legga ut her.

laga ein sunday roast.

ha leseklubb med frøy(har starta i dag, me les monstermenneske).

starta prosjekt: alltid ha vin i huset.

utforska utkanten av london og oppdatera guiden min med fine nye skattar.

ha middagsklubb med mariell og prøva å laga fisk i raud karri som på busaba.

begynna å sjå breaking bad, perfekt å sjå ein heil ny tv-serie når hausten kjem.

laga ein masse heimesider for fine folk, og prøva å ha det gøy på jobb kvar dag.

invitera folk heim.

reisa til amsterdam med christine, gå på museum og eta lange frukostar og kanskje skriva litt ved ein kanal. også gler eg meg til å ta tog dit aleine, stoppa i belgia og kjøpa eit magasin også reisa vidare og fram.

begynna på ny bok. yikes!

baka så me får frysaren full av gulrotbrød, pita og kanskje litt kaker.

møta nokon eg ikkje har møtt før.

ta eitt steg nærare å bli ein voksen person og ramma inn alle fantastiske print som eg har liggande.

ha afternoon tea på ein fin kafé.

reisa til roma med jostein og feira at me har vore kjærestar i ni år. sjukt fint.

 

kva med deg? planar?

 

*translation:
september 1st, yay! i always long for fall. even if this summer has been great, and it still isn’t over here in london, fall is always best. when augusts turns to september, i always write a list of things i want to do, because when it gets darker it can be easy to just get tired and sick of everything and just watch tv forever. this fall, we’ll be travelling a lot with the book that we have coming out, and also going on vacation, so it’s extra important this year to have something to work towards, something that can feel like home.

– get a sofa, so we can watch movies and take naps and have people over.
– celebrate our book with champagne and a party in oslo.
– have all christmas presents done by the end of october, so we won’t kill ourselves with luggage in december.
– photograph our apartment and finally put the pictures up here.
– make a sunday roast.
– book club with frøy(started today!)
– begin project: wine-in-the-house.
– explore the outskirts of london and update my guide with new treasures.
– dinner club with mariell and try to make white fish in red curry like at busaba.
– start watching breaking bad. autumn is such a good season for tv shows.
– make lots of webpages for people, and try to enjoy work every day.
– invite people over.
– go to amsterdam with christine, visit museums and eat long breakfasts, maybe write a little by a canal. and i can’t wait to take the train alone, a quick stop in belgium too!
– start writing a new book, very exciting!
– bake so we’ll have our freezer full of bread, pitta and maybe some cakes.
– meet someone i haven’t met before.
– take one step towards adulthood and frame all of my prints.
– have afternoon tea in a nice café.
– go to rome with jostein and celebrate being together for nine years!

 

what about you? any plans?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • mariell jeg gleder meg veldig til boka di kommer ut.. å lese den er definitivt på lista mi. ellers blir det å ta hver dag som den kommer, og bare ta inn alle nye impulser og bruke de for det de er verdt. god høst!

 • kjøpe boken din! og bake mer enn noen gang for jeg har endelig funnet ut at det går an å bruke andre innstillinger på komfyren vår! hurrrrrra!
  ps, når slippes boken?

 • åå, jeg vil gjerne drikke te, og være med i bokklubb i london! flyttet akkurat bort og hadde satt pris på mennesker som liker te, bøker og gode samtaler.

 • Oi, så kult at det blir slippfest her i Oslo! Om det er åpne dører, tar jeg gjerne turen!
  Denne høsten har jeg mye å glede meg til, selv om jeg er fattig som aldri før etter året mitt i Paris. Jeg skal lage radio for NRK P2, jeg skal gå på kino, jeg skal tekste gode serier, jeg skal spise plommer og epler og drikke lakris-te, jeg skal finne frem igjen klær jeg er glad i som jeg ikke har brukt på over et år, jeg skal høre på Tom Waits og Aarabrot og bandet som kjæresten min spiller i, jeg skal prøve å forstå at vi faktisk bor sammen nå.
  Åhå, for en fin høst det blir!

 • Fine høstplaner! Jeg skal bli en flink student, trene mye, være sosial med venner, bli bedre på å lage middag, lage alle julegavene selv, reise hjem til Trøndelag, strikke en lue som passer til skjerfet jeg nettopp har strikka, bli bedre kjent i Tromsø, se masse nordlys og drikke store mengder god te!

 • Bor du i New Cross? Har sett både bilder fra The Venue og London Particular (Helt ekstremt god mat!) Bor der selv, og finner sjelden nordmenn som har vært der eller vet hvor det er…

 • jeg kommer også gjerne om det er åpne dører på slippfesten! i høst skal jeg sykle på min nye sykkel med kurv, begynne prosess med å flytte til et større sted, lære flere ord på språket hans, og tørre å lage ny mat jeg tror jeg ikke kommer til å få til.

 • Gleder meg til boka kommer!! Jeg skal lage masse plommesyltetøy, skape min egen arbeidsplass, blogge om mat, katter og grønt liv, gå kveldsturer når lufta blir skarp og kald og drikke masse te etterpå!

 • I år får jeg ikke oppleve høst fordi jeg bor i Asia nær ekvator. Så jeg skal savne det bittelitt og kjenne på at jeg er takknemlig for årstidene i Norge på samme tid som jeg er utrolig glad for denne muligheten til å oppleve noe helt nytt og annerledes. Jeg skal utforske og kose meg:)

 • Sjampis og slippfest, hallO så gøy! Gleder meg til å lese boka og ha den liggende på nattbordet.

  I høst skal jeg gjøre noe av det jeg liker aller best; gå på konsert. Masse. Har allerede kjøpt billetter til ca to konserter i måneden, så høsten skal nytes. Også skal jeg høre på Volcano Choir og lese bok i badekaret, bytte ut vår-/sommergarderoben med høst/vinter og gi bort/kjøpe nye klær i prosessen, gå tur i parken på st.hanshaugen når den første snøen faller og spare penger til neste års reiser. Også jobbe masse da.

  Alle snakker så mye om høstdepresjon, jeg synes i grunn det er deilig at det blir mørkere og kaldere så jeg kan dra frem stearinlys og vinterkåpe. Gleder meg!

 • I’m going to a music festival in Mexico City and spending a month there, I’m also going on quick trips to some near citys. Very excited! :)

 • I’ve been reading your blog long enough that I can say I’m always inspired by these kinds of lists that you do. :-) I would like to fill my freezer with baked goods now that you’ve mentioned it! For me, last month I started a dessert club – like a book club, but with a recipe instead <3