london – paris – turin – rome!

UntitledSicilyRome01520020

i oktober reiser eg og jostein av stad på ein fantastisk reise. me tek toget til paris, har ein ettermiddag der før me tek nattoget vidare til torino og derifrå att til roma. me skal eta bøffelmozzarella til lunsj og gå til føttene verkar, læra oss nye ord med rar uttale og stå opp med sola. gler meg så himla himla hinsides mykje! derfor lurer eg no på: er det nokon som har fine roma-tips eller torino-tips? me vil eta bra mat, sjå vakre ting, gå på marknad og shoppa vintage. er evig takksam, og kjem sjølvsagt til å laga ein fin italia-guide etter reisa.

translation:
in october, j and i are going on a fabulous trip. we’re taking the train to paris, spending the afternoon there before going on the overnight train to turin, and from there to rome. we’re going to have buffalo mozzarella for breakfast and walk until our legs ache, learn new words with strange accents and wake up with the sun. i can’t wait! so i’m wondering: do any of you have any great tips for rome or turin? we want to eat great food, see great things and go to markets and shop vintage. i’m eternally grateful, and i’ll of course be making a guide to italy after our trip.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Your trip sounds absolutely amazing! I just came back after a few wonderful days in Rome. It’s one of my favourite cities and when I’m there I’m not allowed to miss having an ice cream at Venchi or Ciampini, lunch or dinner at Tullio and Hostaria Da Pietro. For a drink (anything between a delicious ice tea to a stunning cocktail) at the most gorgeous terrace, visit Hotel de Russie.

  But my all time favourite thing (that I experienced for the first time this time around) was going on a vespa tour around the city! It was so much fun and I absolutely recommend it. You can read more about it here on my blog if you want to: http://parisinfourmonths.com/category/travel/

  Have fun :)
  Carin (www.parisinfourmonths.com)

 • Utenfor Roma (en time med tog) finner dere antikke Romas handelsby (husker ikke hva den heter akkurat nå) som absolutt er verdt å se. colosseum også, selvfølgelig :) Og det historiske museum har en fantastisk takterasse. keiser Oktavians palass bør ogs¨å sees :) (Beklager mangelen på stedsnavn)

  God tur! Høres fantastisk ut :)

 • I have lived in Rome for a total of almost 10 years and I have been to Turin several times. Rome is the most beautiful city in the world (at least according to me), but I also love Turin very much. On my have blog I have a complete guide to local places in Rome (I even wrote a book about these places!) You can see it here: http://www.adustyolivegreen.com/p/rome.html In Turin you must absolutely visit Eataly, which is a gigantic indoor food mecca: http://www.eataly.com (Actually now that I think about it you can also visit Eataly in Rome, since it has just opened there as well).
  Have a wonderful trip!
  Ciao
  Birgitte

 • Osteria Numerosette! Den beste restauranten i verda (eller i alle fall i Roma), ligg ikkje langt frå Samlagsleiligheta om det er der de skal bu. Hugs å bestille bord! (Og så kjem de til å bli forvirra av menyen, berre sei til dei to søte herrane som driv plassen at dei berre skal sete sammen ein kjempebra meny, vi fekk 8 rettar eller noko sånt til 300-400 kroner). http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187791-d1863293-Reviews-Osteria_Numerosette-Rome_Lazio.html

  Og så må de hugse å drikke prosecco på ein fortauskafé og kanskje ta ein tur i dyreparken om det er fint vêr. Kjøp ein bra lommeparlør før de reiser og fine barnebøker på italiensk når de er der nede. Og kos dykk masse!!!!!

 • I Roma- Gå inn i alle kirker du kommer forbi, uansett om du er religiøs eller ikke. Det er fantastisk arkitektur, og mange kirker rommer fresker og malerier av store kunstnere som Rafael og Caravaggio. Også skulpturer av Bernini. Se Berninis fantastiske fontene på Piazza Navona. Ellers er jo turistfavoritten Trevi-fontenen også fantastisk. Spis så mye italiensk is du bare klarer. Helst den med hasselnøtt. Drikk masse cappucchino og pizza margherita, det er i Roma det er best. Peterskirken og vatikanmuseene er jo flotte, men vær forberedt på mye kø. Se titusbuen og konstantinbuen som ligger rett ved colosseum. Ellers vil jeg anbefale å gå opp i høyden så du får skikkelig utsikt over byen. Roma er nemlig den eneste (?) byen hvor du ikke har en eneste moderne bygning, eller skyskraper i bybildet. Kun gamle, vakre bygninger. Også må dere drikke mye vin da. Og alt er mye morsommere dersom man har lest seg opp på ting på forhånd. Capuchin-krypten ville jeg også sett om jeg var dere. Ligger rett ved Bernini-stoppet til t-banen. Google it, det er verdt det :)

 • i Roma: piazza navona (!!) og gatene mellom der og Spansketrappa er utrolig fine! Gå tur langs Tiberen og over isola tiberim, fine motiv til bilder! og besøk trastevere, et av de fineste områdene med trange gater og små cafeer og kirker tett i tett.

 • Torino er fantastisk!!! Var der to ganger i 2012. Gå rundt i timesvis i gamlebyen, besøk filmmuseet (og ta heisen helt opp i toppen av tårnet), spis spagetti og drikk rødvin fra melkeglass (fant et perfekt sted i gamlebyen, men husker dessverre ikke hva det het, velg restaurantene hvor det er flest italienere) og drikk verdens beste drinker på Smile Tree Coctail Bar.

 • Om dere har tid og mulighet bør du stoppe innom Eataly i Torino. Det er to avdelinger, en mindre i sentrum og en STOR rett utenfor sentrum, jeg anbefaler selvfølgelig den store ;) Må bare advare om at man potensielt bruker mange timer her :P

 • Så fine ferieplaner! Det er så digg å ha slike turer å glede seg til, gjerne litt frem i tid, slik at de ligger og glitrer som diamanter i horisonten!

 • Åh, Torino! Jeg har bodd der et år og elsker byen.

  Har dere sted å bo? det er et veldig koselig, nytt ungdomsherberge (billige dobbeltrom) i San Salvario, som generelt er et kult område av byen.
  http://tomato.to.it/

  Gå tur i den botaniske hagen i Parco Valentino, ved Po-elva. Ligger rett ved Tomato.

  Egyptisk museum og filmmuseet er kult. Se utover byen fra toppen av La Mole, hvor filmmuseet er.

  Min yndlingsrestaurant (der får du vin i melkeglass) er supersjarmerende Cianci på Piazza 4 Marzo. Kjempekoselig å sitte både ute og inne, billig og god mat fra Piemonte. Kan være lurt å bestille bord.

  Elllers er det litt tips her, på min uoppdaterte blogg: http://guavaguava.blogspot.com/search/label/Torino

  Kos deg :)

 • Markedene ved Porta Palazzo også! Ferske grønnsaker, ost etc hver dag, Europas største utendørsmarked. Loppemarked på lørdager, stort bruktmarked en søndag i mnd.
  http://www.comune.torino.it/torinoplus/english/viveretorino/mercati/Balon/index.shtml

  Circolo dei lettori er en perle. Det er på en måte Litteraturhuseet, med diverse foredrag og cafe, bare at det er som å være i et slott. Det beste er å finne seg en deilig stol på et av de gamle rommene med lysekroner og barokktapet, og sitte og lese bok. Helt gratis! Litt vanskelig å finne, men det er bare å ringe på og gå inn, opp en staselig trapp i 2. etasje.
  http://www.circololettori.it/

 • I lived abroad in Rome for 4 months. You absolutely have to go to Frigidarium for gelato (address: Via del Governo Vecchio, 112). It is right near Piazza Navona. Next door to Frigidarium is Baffetto Pizzeria which has good pizza but tends to be crowded so get there early. If you are looking for guides Design Sponge has a good Rome one (as well as other cities) (http://www.designsponge.com/2008/04/rome-design-guide.html). Spotted by Locals has a good guides as well (again also has other cities if you are interested) (http://www.spottedbylocals.com/rome/). If you are into paper goods Il Papiro has several locations in Rome. They make the paper by hand, so it is a tad expensive but worth it. There is a location right by the Pantheon, which is a sight that you will want to see.