berlin!

PiutrentanoveUntitledA SUMMER AFTERNOONFIKAUntitledMarkthalle Neun, Berlin

akkurat no sit eg på kafé og drikk kaffe og er trøtt etter å ha stått opp før seks. i dag reiser me nemlig til berlin for å besøka sara i nokre dagar. har de nokre berlin-tips til oss? fine kafear eller museum eller restaurantar ein ikkje får gå glipp av? alle bileta her er sånne som var tagga med “berlin” på flickr. det må vel bli fint med sommar i berlin?

translation:
right now i’m in bergen drinking coffee, super tired from getting up before six. today we’re going to berlin to visit our friend sara! do you have any berlin tips for us? cafés or museums or restaurants not to miss? all images here were tagged with “berlin” on flickr. summer in berlin has to be good?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Berlin er så fin i disse dage! Der findes næsten ikke noget bedre end at sidde ude og drikke øl eller kaffe i Berlin :) I aften er folkekøkken i Neukölln (b-lage, Sonnenallee station). Superhyggeligt og billigt. Og ellers kan jeg anbefale friluftskino (Freiluftskino Kreuzberg fx) og ellers bare gå gå gå og mærke stemningen og se på menneskerne.
  Hilsen Johanne

 • Hei! Når jeg er i Berlin så prøver å stikke innom Monseiur Vuong (http://www.monsieurvuong.de/) i Mitte (adr Alte Schönhauser Str. 46 10119 Berlin-Mitte, U-Bahn stopp: Weinmeisterstraße eller Rosa-Luxemburg-Platz). Herrlich vietnamesisk mat i et ganske så funky lokale. Prøv å gå før 7tiden, det er “alltid” fullt på kvelden. Ellers er det jo fryktielig morsomt å svinge innom sjokoladeparadiset Fassebender & Rausch (http://www.fassbender-rausch.de/) som ligger ved Gendarmenmarkt. Og så er det gøy å leie sykkel eller ta et lite elvecruise og ta en titt på byen fra sjøsiden. Berlin er jo bare gull – viel spass!

 • Fine fine billeder! Billeder nummer 3 er virkelig stemningsfyldt og utrolig fint.
  Jeg har aldrig været i Berlin, så kan desværre ikke give nogle tips. Men Berlin er et sted, jeg kun har hørt positive ting om!

 • Hi Mariell,

  First of all: I love your blog and your photos. I found it recently and even though I’m not great at leaving comments I read all your posts.

  Today I want to comment since you are asking for tips to Berlin. I just returned from Berlin where I attended a blogging conference and I am going to post a lot of new recommendations on my blog over the next weeks. For now you can have a look at the recommendations I already have posted (one of them is actually the cafe with the flags which is in your photo above). My Berlin guide is on my blog at the following link: http://www.adustyolivegreen.com/p/berlin-city-guide.html

  I hope you will enjoy it.

  I will look forward to seeing your photos from the amazing German capital.

  Ciao
  Birgitte (Danish expat in Florence).

 • Heisann. God tur til Berlin, en herlig by!! Jeg var der i fjor med jobben og det bar min reise preg av, men likevel. Du kan se litt fra min Berlintur i bloggen min her: http://koselig.blogspot.no/2012/07/mimre-mimre-berlin.html og her http://koselig.blogspot.no/2012/05/himmelsk-83.html
  jeg vet jo at du ikke er så veldig glad i turiststeder/ting av det du har skrevet tidligere, men jeg synes vel at å se historien som er så sterk i Berlin var veldig viktig. Viktig å ikke glemme at vi har vært delt fysisk med en mur, viktig å se jødenes minnespark og ikke minst gjorde det inntrykk å være på utendørsmuseumet Topografi de terror (hvor faktisk et av de store husene står slik det var fra krigens dager, med møkk og skitt og kulehull og isønderskutte statuer utenfor). Akkurat det vil jeg virkelig anbefale :) (nå er jeg overmåte interessert i historie og da særlig 2. verdenskrig)
  Hva gjaldt kafeer etc så var det jo det på hvert et hjørne, så noe for enhver smak i så henseende ja. KaDeWe var bare dyrt, men ok drar jeg til Berlin igjen så skal jeg dit (men da skal jeg gå rett opp i øverste etasje og spise mat!)
  Vi bodde på Kurfurstendam som var hovedgate der vi var. Jeg har forstått det sånn at byen er så stor at det er 3 sentrum der. Vi hadde bussguide i 3 timer så vi fikk sett ganske mye, stor by må jeg bare si.
  Men gled deg, det er en flott by. Jeg likte meg veldig godt der og det gjorde de andre kollegaene også. Drar veldig gjerne tilbake :)

 • yay, welcome to my hometown (the best city in the hole world)! I grew up in prenzlauer berg, near Mitte (were the third picture was taken) and there are a lot of lovely cafes and litte shops. make sure to stop at “Nothaft & Seidel” at Schönhauser Allee 43 (or somthing like that). You can drink a good coffee & eating a delicius pice of lemon cake while watching the yellow unterground, which pass by on high elevated bridge. its quite nice there and just across the street, the Kastanienallee is starting. This is also a qite nice and long streets which ends in mitte, near rosenthaler platz. Just visit little shops, eat a frozen yogurt at “Efa´s” or drink a coffee in a little cofe shop near the weinbergspark. Then go to the hackischer Markt and go on with shopping, eating & drinking coffe because this is what you should do in berlin. At the Hackischer Markt is a quite exciting little museum about a guy which hide blind people in the second world war. next to this museum is one of the best cinemas of berlin. you can watch a lot of films in original language there!
  Also really nice is to take a little walk at the spree at Maybachufer (Undergroundstation: Görlitzer Bahnhof (U8), then staightaway and the next street right and again straighaway until you reach the spree! Just relax there or take a little picknick!
  So thats what i could recomment to you! Enjoy your time // Genießt eure Zeit in Berlin! Looking forward to look at your pictures! ;)

 • Hei Mariell

  Eg såg deg i Bergen i dag, artig! Neste gong du er her må du gå på Kafè Magnus. Ligg i Lagmannsretten vis a vis Rådhuset. Byens beste traktekaffi, toast og “Munsj”. Fantastisk service og kjekk eigar frå Stryn.

 • jeg elskerelskerelsker berlin! du må dra på clärchens ballhaus og spørre om du kan få gå opp i den gamle dansesalen og se! maten der er også god, men atmosfæren er det mest magiske. også må du gå inn i alle bakgårder og smug i østberlin på oppdagelsesferd. det er et fantastisk bakeri i en bakgård mellom sophienstrasse og gipsstrasse, som jeg alltid finner på slump – der kan man få smake på masse herlige kaker og de har deilig pecanpai!
  hils favorittbyen:)

 • og for å shoppe er det massevis av herlige små butikker i prenzlauer berg – de ligger som perler på en snor med vintagedrømmer og spennende rariteter så lang øyet kan se:)

 • Den beste ostekaken finner du på The Five Elephants, og den beste cappucinoen du noen gang vil få servert finner du på The Barn!

 • søndagsmarkedet i mauerpark (som du garantert veit om), masse sjukt deilige brunchrestauranter i prenzlauer berg, pluss en fin bar-gate som ligger: u/s-bahn til warschauerstrasse, gå over brua, første til høyre, andre til venstre og så rett opp, der ligger simon-dach strasse

 • Me Collectors Room i Auguststr. (museum og sandwitcher), kafeen Fleury rett ved Rosenthaler Platz med franske fristelser og Vintagebutikken Stiefelkobinat i Eberswalderstr. og den helt avsindige magasinbutikken Do You Read Me (også Auguststr.). Jeg skal endelig tilbake til Home an der Spree på mandag.

 • maybachufer is very nice, the vegetarian restaurant ‘seerose’ is my favourite and cheap too. fluxbau (near schlesisches tor) is nice for a river side coffee and victoria park is lovely (also near mehringdamm!) enjoy your trip!

 • Aaaah, beste byen. Gå masse rundt, se på hus og folk og kjenn på den fantastiske, avslappede atmosfæren som særpreger Berlin. Lei sykkel hvis dere har mulighet! Flat by og fantastiske sykkelveier.

  Mine beste tips:
  – Kreuzberg og Friedrichshain!!
  – Simon Dach strasse i Friedrichshain.
  – tyrkisk marked tirsdag og fredag ved elva på grensen mellom Kreuzberg og Neukölln. Ta banen til Schönleinstrasse, markedet ligger i gata Maybachufer.
  – frokost på Datscha i Friedrichshain.
  – Bergmanstrasse i Kreuzberg, mange fine kafeer og bra second-hand på butikken Colours.
  – Utsikten fra broen ved t-banestoppet Warschauer strasse, som skiller øst/vest.
  – Drikk Club-mate

 • heyy! i am from germany and i was in berlin about five times. you have to go to the oranienburger straße to the house “tacheles” that is an old house which some quatters had bought from the state for one symbolic “mark”. now there are very special artist that show their work in the many rooms of the building. everywhere you hear crazy music and a few homeless people do sleep in the corridors. it is very inspiring.

 • berlins svar på tim wendelboe: five elephants. kafeen engels har verdens beste berlinerfrokost (veldig hipp) og er rett ved tempelhof(tom flyplass som har blitt park), tempelhof!!! god tur:)

 • åh, og verdens beste tips! chocolatier i schönenberg: et gammelt apotek som har blitt sjokoladekafe. ordentlig koselig og fantastisk meny med sjokolade i alle slags varianter. også verdens beste frokost, hvis man liker den søte sorten(jeg gjør!)

 • Den fantastiske kafeen Kauf dich Glücklich i Oderbergerstr. 44! Seriøst, google it! Dei har dei beste store vaflene eg har smakt!

 • For fantastisk vegansk mat som jeg drømmer om hele året, burgere på vego og superfancy cordon bleu (noe sånt noe :) ) på kopps!