a little bit of oslo.

akkurat no sit eg i eit litt nedsunke hotellrom i kensington etter ein utruleg lang dag med reise og tunge løft, me skal bu her til laurdag då me flyttar inn i leiligheten vår. me et bursdagssjokolade og prøver å ikkje tenka på at me skal ut att i verda nokon gong sidan føttene våre er såre og hjernene våre er lettkokte. til trass for det var det vanskeleg å dempa peppet på toget inn til byen, me køyrte forbi hundrevis av blomstrande kvite og rosa tre og alt er grønt og det er så himla varmt her. me hadde to så fine dagar i oslo før me kom hit, eg tok bittelitt bilder og her er dei:

OSL.OSL.OSL.
på bursdagen min fekk me kontakt med janne via instagram etter frukost, ho skulka forelesningen sin og me gjekk på fretex på st.hanshaugen og gjekk ned på stockfleth’s og drakk kaffe, og ei kjempefin blogglesarjente kom bort og gav meg to små sjokoladar.

OSL.
så gjekk me rundt, såg i butikkvindauge og gjekk på grünerløkka.

OSL.
himmelen var så fin og eg forelska meg litt i pastellbygga igjen. så gjekk me på villa paradiso med ragnhild og jostein, og stod i kø i ein time utan å få bord så da gjekk me til ein annan stad i staden og åt pizza og drakk raudvin. og etterpå reiste me til frøy og christine for bursdagsraudvinsdrikking men da hadde eg sånn bursdagspepp i kroppen at kameraet fekk ligga i veska.

OSL.
dagen etter bursdagen min hadde me møte på forlaget vårt, samlaget. eg hadde med meg litt bursdagssjokolade og me gjekk gjennom manuset som har gått ifrå å ha ein million små raude strekar og ord til å ha mange sider utan kommentarar i heile tatt. på tysdag leverer me siste utkast og da er den ferdig. to bursdagar tok det, og var vanskeligare og morsommare enn eg hadde trudd. og snart skal me starta på ny bok, det er heilt absurd. at me er forfattarar.

OSL.
før me gjekk frå samlaget fekk me plukka med oss litt bøker, eg tok eit par barnebøker som vart veldig populære på middag hos broren til jostein med barn. denne boka er så fantastisk fin, blodrik og blodfabrikken.

OSL.
ei kjempemorsom historie om blodrik som har blodtypen rhesus eksplosiv som lagar ketsjup og julepynt av blodet sitt, og vennen hans, myggen, tappar han i stortåa kvar dag. kjøp den til alle små born som de kjenner, den er så fin. også kan ein spøka om at ketsjup er blod etterpå(og faktisk er den på tilbud på haugenbok akkurat no).

OSL.
den vart så populær at eg fekk lesa ho to gongar, til kveldsmaten óg.

OSL.¨
også gjekk me til christine og frøy igjen, og åt lakrisis frå kulinaris før me tusla heim og satte på tusen alarmar til morgonen etter.

translation:
right now i’m sitting in a very shabby hotel in kensington after a very long day with travelling and heavy lifting. we’re staying here until saturday when we’ll move into our new flat. we’re eating birthday chocolate and trying not to think about the fact that at some point we will have to face the world again. our feet are sore and our brains are lightly fried. but, it wasn’t easy trying to keep my heart from bursting when i saw the blossoming pink and white on our way in from the airport. we had two lovely days in oslo before coming here, and this is a bit of what they looked like. i had my birthday celebration, had dinner and ice cream and coffee with people who are dear to me and had a great meeting at our publisher’s house with our lovely editor. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *