13 things to look forward to.

today.
(er egentlig ordentlig glad i dag, lovar)

tretten ting som eg ordentlig gler meg til:

– å læra meg å laga flatbrød, og å planta om blomar. og kanskje bygga ein benk.

– å sjå film med jostein i kveld.

– til me skal flytta inn i ein ny leilighet og føla at me startar på nytt, og pakka ut forsiktig og sakte så alt får sin faste plass.

– kjøpa ein sofa og føla meg så himla vaksen, og sy puter med fint stoff som eg finn i cheshire street.

– til laurdag når fine venner skal gå på visning på ei leilighet i london for oss.

– gå på sykurs og læra meg å sy klede ordentlig, så eg aldri treng å vera redd for at det kjem til å gå tomt med vintage i verda.

– å feira 17.mai i london med norsk rundt meg, og pølse i brød.

– å endelig reisa til primrose hill, der eg aldri har vore, og kjøpa cupcake på primrose bakery og mysa mot vårsola på eit teppe, og bli klissete på fingrane og ta toget heim.

– ta toget til paris igjen og møta våren der med fine venner og min beste kjæreste.

– kjøpa rosa og kvite pelargonar og store nok krukker.

– til boka er sendt til trykk og det ikkje finst meir å gjera med den utanom å venta og forbereda sitt beste smil.

– til eg ein dag, om nokon år, kjem heim og det er ei sløyfe på døra og det er bursdagen min og innanfor døra finst ein dachs-kvalp med lang pels og ivrige korte bein.

– jostein sin bursdag neste veke.

kva med deg?

translation:
thirteen things i’m looking forward to:
– learning how to make flatbread, and re-planting flowers and maybe building a bench.
– watching a movie with j this evening.
– moving into a new apartment and feeling like we’re starting over, unpacking carefully so everything has its place.
– buying a sofa and feeling very grown up, sewing cushions with fabric i’ll find in cheshire street.
– saturday when our friends will be viewing an apartment for us in london.
– taking a sewing class to learn how to make clothes properly.
– celebrating norway’s national day in london with hot dogs.
– finally going to primrose hill, getting a cupcake at the primrose bakery and squint at the sun in the park. riding the train home with sticky fingers.
– going to paris again and seeing spring there with friends and my best guy.
–  getting pink and white flowers and big enough pots for them.
– until the book is done and there is nothing more to do but practise my smile.
– one day, in a few years, i’ll come home and there will be a bow on the door and it will be my birthday and inside there will be a dachshund puppy with a long coat and cheerful legs.
– j’s birthday next week.

what about you?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Bra tima innlegg, for det er så mykje eg gler meg til nett no at eg ikkje kan konsentrera meg om noko.
  Til mamma kjem på besøk i helga, til batcheloroppgava mi er heilt ferdig og innlevert, til eg skal besøke kjærasten i Bergen, til eg er heilt ferdig på universitetet, til nick cave-konsert, til både foreldra min og kjærasten kjem hit og skal sjå meg få studiediplom med kappe og hatt på, til to vekers sommarferie i frankrike med kjærasten, til luftballongtur (beste bursdagsgåva!), til å endeleg flytte ihop med han på rett, til det blir så varmt at eg kan gå i t-skjorte og utan sko.

 • rømme til oslo på tirsdag med v, spise villa paradiso-pizza i parken, bruke alle småpengene på kaffe og kjøpe makroner som skal spises på sengen etter klokken 2130. kjøpe flybilletter til london, gå på loppemarked på osloskoler og å drikke vin i badekaret på weekendoppholdet jeg vant.

  forresten, hva koster det å ta tog fra london – paris?

 • til dei første kvitveisane. til neste kjærastebesøk. til denne våren er ferdig og eg kan innsjå at eg faktisk fullførte vidaregåande. til å byrje på ein ny, bra roman. til inspirasjonen kjem tilbake i større grad. og til tusen andre ting.

 • Til yngste datters 1-årsdag. Til å være bryllupsgjest. Til snøen smelter og våren dukker opp – uvergerlig. Til out-of-the-office-samling med gjengen på kontoret. Til festivalsommer.

 • Jeg gleder meg til jeg har levert eksamen i morgen og jeg endelig kan nyte den vårlige stemningen i Oslo. Jeg gleder meg til mamma skal på møte her, så vi kan drikke kakao og spise croissant og få litt tårer i øynene når vi sier farvel. Jeg gleder meg til å bake blåbærpai på søndag. Jeg gleder meg til sesong 3 av Girls.

 • Til å komme til Oslo i morgen hvor jeg kan handle, lage mat og planlegge hverdagen akkurat som jeg vil. TIl å få besøk av mamma. Til vår i Oslo, med park, bok, grilling, musikk og sykkel. Til å møte blikket til noen på bussen eller trikken og la det kile i magen uten at jeg får dårlig samvittighet. Til å svømme. Til siste eksamen, og til den er ferdig. Til å spise salat til middag, og lunsj, og kveldsmat. Til den dagen det fortsatt er lyst ute når jeg legger meg.

 • Gleder meg til kino fredag kveld, joggetur lørdags morgen, høre på Bastille sitt nye album en gang til og til jeg får dra hjem til norge i juni.

 • – å få unnagjort framføring om Holberg og klassisismen i morgon
  – levere bachelor
  – levere semesteroppgave i norsk (nynorskprisen skal under lupa, håpar du har lest fiolinane, gler meg til dykkar bok, de vinn nok den ein gong, kjenner det på meg)
  – vere glad 16. mai for å ha levert bachelor og semesteroppgave
  – london og utgivelse av ei etterlengta bok i september, hurra, eg er så nysgjerrig
  – å vere ferdigutdanna lærar for fine ungdomar neste vår
  – livet

 • hej! jag skrev om din blogg i min när jag tipsade om bloggar jag läser och gillar. om du inte vill att jag använder bilderna/vill att jag ska ta bort det så säg bara till.

  tycker du är fantastisk!

 • I’m looking forward to eating shabu shabu tonight. and then walking home through “the woods”. Which it really just a track throught the trees right beside a main road. But those trees make it feel so much more wonderful.

  I’m looking forward to sleeping in tomorrow. It’s supposed to rain. I want to just wake up and then curl into a ball and listen to the rain on the window and revel in not having to go outside and ride the subway for an hour.

  I’m looking forward to finding a rug for our house. to make it some sort of fairy-lit, music den with Persian rugs and floor pillows.

  Thanks for making me think about it! x

 • For en gledelig liste! Jeg gleder meg til
  – å reise på nerdete ferie med kjæresten min om tre uker
  – å lete etter blomstrende magnolia i byen i dag
  – å bli pensjonist om nesten femti år, slik at jeg kan spille alle dataspillene, lytte til alle platene, se alle filmene og lese alle bøkene som blir liggende på vent i mellomtida (fint med noen punkter som ligger ganske langt fram i tid, haha)
  – å gå på Musée des Arts Décoratifs i dag
  – å unne meg en vintagekjole fordi jeg har jobbet ti timer om dagen ved siden av studiene hele uka
  – å drikke den siste importølen i kjøleskapet
  Hurra for ting å se fram til! God fredag!

 • Jeg gleder meg til å sitte på et teppe i parken med sol i ansiktet og en bok i hånda. Og så gleder jeg meg til utepils med bra folk, til å løpe barbeint i kjole uten å fryse, til å klage over at jeg aldri blir brun, og til scenehopping mellom bra konserter på festival. Sommer altså.

 • jeg har akkurat en sånn dachs. Den er himla fin.

  jeg gleder meg til jeg slutter å være syk og kan finne ut hvordan verden egetnrlig er når man er frisk og voksen. Det har jeg aldri prøvd.

 • Jeg gleder meg til opptøksprøven min til Westerdals er levert. Til jeg skal sjekke postkassen tre ganger om dagen for å se om svaret har kommet. Og siden våren endelig har kommet til Oslo gleder jeg meg til å sitte utenfor i mine nye Ray Bans med styrkeglass og spise is.

 • Kanskje du alt har bestemt deg for hvilket sykurs du skal på, og kanskje du alt har hørt om the amazings. Om du ikke har det: The Amazings er en organisasjon som synes det er trist at gamle mennesker med masse kunnskap ikke får delt den med noen, og derfor setter opp kurs hvor disse flotte, eldre menneskene lærer bort det de er aller best på. Jeg vet at de har både sykurs og 50-talls hairstying kurs, og tenkte at det kanskje var noe du ville være interessert i?! OG mange andre kurs som alle ser fantatiske ut! “Classes, courses and wisdom from elders with amazing life experience” – http://www.theamazings.com/ :) Ha ei god helg!

 • Eg gleder meg til me endeleg får begynt filmingen av eksamensfilmen som eg har regi på. Til å sjå det endelege resultatet. Til å dra heim igjen til min kjære. Til å bli full av hundehår igjen. Til å kanskje dra en dag på festival i sommer. Til eg får det svaret eg håpar på. Eg gler meg til å sjå dei fine vennane mine på café i heimbyen til sommaren, sjølv om eg nettopp vart der med dei i påsken. Eg gler meg til å reise, til å få den størte blomsterbuketten noensinne og eg gler meg til den dagen eg får bachelorgraden min. Til sist gler eg meg til å finna årets par med solbriller!