freeday friday.

weekend.

i dag er det endeleg fredag! eg jobbar med eit stort oppdrag i indesign, bok i ommwriter og gler meg til lunsj. det er ordentlig kaldt her framleis, men sola er så god når det elles er for kaldt. me er hundepassarar for helga, og eg og jostein har innført ny regel: ikkje lov å jobba etter klokka to i helgene. eg gler meg som ein liten unge til å ta ordentlig fri, det finst så mange ting eg har lyst til å gjera i helga:

– baka scones til frukost.
– mala eit trappegelender.
– eta risotto.
– sjå film.
– spela kort.
– krølla håret(om handa mi er bra nok, vil seie)
– sykla.
– redigera film.
– lesa ei bok.
– klø jostein på ryggen.

kva planar har de i helga?

 

translation:
today it’s finally friday! i’m working in indesign with a big job and with the book in ommwriter, and i can’t wait for lunch. it’s still super cold but the sun is so amazing. we’re watching the dog this weekend, and j and i have a new rule: no working after 2 pm on weekends. i am crazy excited to take the weekend off properly, there are so many things i want to do:

– bake scones for breakfast.
– paint some stairs.
– eat risotto.
– watch a movie.
– curl my hair.
– ride my bike.
– edit some film.
– read a book.
– scratch jostein on his back.

what plans do you have?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • møte bror og dra på jonas alaska-konsert, sove alene, se de fine teaterungene mine spille shakespeare for siste gang, pakke høyttalere i bil og kjøre avsted, drikke vin og synge høyt på min fine venn sin fine bursdagsfest, trøste hardtarbeidende kjæreste, øve 50-tallsteater i skogen, ta toget tilbake til oslo. (og forhåpentligis lese litt mer “freedom” av jonathan franzen. sjukt bra.)

 • Ta toget til Dale, Iben skal kose på bestemor og bestefar (eller var det omvendt?), rydde vekk gammelt rot, begynne å pakk og bake krydderkake til kaffibesøk på søndag.

 • Stå slalåm med verdens fineste gutt, krympe leksehaugen ørlite grann, ta på glitterneglelakk, spise Freia påskeegg, skrive, lese, kysse

 • Setje punktum for særemnet (så tidleg i helga som mogleg), og begynne å lese heilt andre romanar med godt samvit. Gå turar med hunden, og vår-vaske litt. Men mest av alt slappe av.

 • Jeg har invitert til “apéro” i morgen, ettersom søndag er St. Patrick’s Day! Jeg har jo bodd i Irland, så dette er en real høytidsdag for min del. Lader opp i morgen ved å servere akevitt til franskmenn, haha!

 • Det høres fint ut: ) Jeg skal øve på å være alene hjemme med hunden, rydde i klesskapet og spise hver 4. time, Jeg synes ikke det er så gøy, men skjønner jo at selvstendighet på en måte er viktig og sikkert fint når man får det til: )

 • Å, Mariell du er så fin. Knallfint bilete av deg.

  Eg skal til frisøren i morgon, og det er månadar sidan sist, faktisk over eit halvt år. Eg gler meg sånn til å føle meg fin og fresh. På kvelden skal eg på standup med familie og vener. Fin helg. :)

 • Høres ut som du kan få en travel helg, selvom det ikke er lov å jobbe etter kl. 2. Her hos oss går det fortsatt i utpakking og møblering av hus, men vi må jo også finne på noe kos som familie, og da går utpakking og slikt litt saktere…Ja, ja. God helg!

 • Mariell, eg er ein av dei tause lesarane dine. Eg har fulgt bloggen din lenge, men eg har ikkje lagt att noko spor. No var det verkeleg på tide. I ei travel og angstfylt skrivetid med vonde skuldre og søvnlause netter og skremmande nære tidsfrister, er det godt å komme innom bloggen din og bli minna på alt det fine som er rundt oss. Slik som å klø kjærasten på ryggen. Min kjærast er vekkreist i helga, så kløing får vente. Eg har imidlertid nøkkel til huset hans og skal låse meg inn etter endt skrivedag, vaske heile huset, skifte sengeklede, bake bollar og legge i frysaren og teikne eit hjarte med leppestift på spegelen. Eg fekk frykteleg lyst til å måle trappegelenderet også, men det får bli ein annan gong. Tenk, så mykje det er å glede seg til. Livet er vakkert!

 • Nydelig bilde av deg, og så mange fine ting. Tror det er mange som liker å bli klødd på ryggen! Håper helgen har svart til forventningene dine. :) Jeg har sittet på et kontor med et lass med bøker, den beste jobben i verden. Og har spilt kanskje det mest minste spilte Ringenes Herre spillet gjennom tidene – Lotr Battle of Destiny. :) God søndag!

 • Mariell. Du gjør meg alltid glad når jeg er trist. Bloggen din gir meg en trygg varm følelse. Jeg tror du blir verdens fineste mamma en dag

 • Å, det synes jeg høres ut som en fantastisk regel! Å ikke jobbe etter to i helgene, altså. Det tror jeg jeg også skal innføre i de helgene jeg kan. Håper helga di var fin! :)

  • ja, det er verkeleg å anbefala. me har innført det i veka óg. ingen jobbing etter seks. har kun gjort det i nokre dagar så langt, men det føles heilt fantastisk og uvanlig for meg å føla på den måten at eg har fri.