the why/where/how of how i live now.

good morning norway.

eg har skjønt at min nonchalans ovanfor min nye situasjon har gjort at mange av dykk er litt forvirra og ikkje veit kva som foregår. så no tenkte eg at eg skulle forklara litt her:

i midten av februar gjekk kontrakten på leiligheten vår ut i london, og me følte ikkje at me hadde lyst til å leita etter ny leilighet medan me skreiv på boka. så me bestemte oss for å flytta greiene våre på lager og skyva stresset eit par månadar fram. og det passa perfekt med mange ting, jostein som ønska å vera meir rundt bestefaren sin som har vore veldig sjuk det siste året og at eg skal jobba med eit stort prosjekt her i sogn og fjordane.

på eigedommen til jostein sin familie står eit hus der ingen bur som heiter gamlahuset, og det er alltid her me bur når me er i sogn. ingen har budd her på mange tiår, det passar perfekt til oss med knirkegolv og skjøre sengeklede og ein liten ovn som me må passa på. her skal me bu til april og skriva på bok, fiksa på nye idéar, mala litt her og litt der og berre vera litt i ro, pusta, gå turar, slappa av og kanskje ta ordentlig helg. sidan me kom hit i går kveld har me pakka ut litt, flytta teen over på norgesglas, gått ein liten tur og kasta snøballar til hunden, instagramma snøbilder og eg har lest nesten ei heil bok. akkurat no står jostein i kjøkenet og lagar pasta frå botnen av og eg har skrive ut mange fine oppskrifter frå internett på svigermor sin printer. eg elskar elskar elskar london og gler meg så innmari til å reisa tilbake og få ein ny heim der, men akkurat no føles det her så veldig rett for oss. håpar det oppklarar litt, om det er noko de lurer på får de sjølvsagt spørja i kommentarane.

 

 

translation:
i’ve come to the realisation that my nonchalance about my new situation has made some of you confused and wondering what is going on, so i thought i would explain a bit:

in the middle of february the contract on our apartment was up, and we didn’t feel like looking for a new place to live whilst writing the book. so, we decided to move our stuff into storage and push the stress of it all a couple of months into the future. it just so happened to be good in a lot of ways, like j wanting to spend more time with his grandfather who has been ill the last year and my working on a big project in our county.

on my in-laws’ property there is a house where noone lives called the old house, and it’s where we live when we are home. noone has lived here for decades and it fits us perfectly with squeaky floors and fragile bedding and a little oven that we have to watch constantly. we’ll stay here until april and work on our book, look at new ideas, paint here and there and just be quiet, breathe, take long walks, relax and maybe take the weekend off. since we got here last night we’ve unpacked a bit, moved our tea into ball jars, gone for a walk and thrown snow balls at the dog, instagrammed the snow and i’ve almost read an entire book.  right now j is in the kitchen making pasta from scratch and i’ve printed loads of nice recipes on my mother-in-law’s printer. i love love love london and i can’t wait to go back and find a new home there but right now this feels so very right for us. hope that explains it, and if there is anything you want to know you are very welcome to ask in the comments.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *