+ / – london vs. norway

i dag puttar me alle greiene våre på lager og i morgon flyttar me til noreg heilt til våren kjem og me flyttar dei inn i ein ny leilighet her i london. eg gruar meg og gler meg, mest er eg nervøs for å bu så langt ifrå alt som eg er blitt vant til no. her er mi pluss og minus-liste:

bits & bobs from last week.sunday.sunday.thursday.thursday.

sånt som eg gruar meg til å reisa ifrå:

– waitrose.

– amazon på døra og butikk over vegen.

– kino.

– å forsvinna i folkehavet.

– kafélivet.

– mandelcroissantar(kanskje må eg læra å laga det sjølv!).

– eurostar.

– lemsip/halloumi/cheddar.

december.christmas.lardal.lardal.

sånt som eg gler meg til å reisa til:

– familie.

– hund.

– plass.

– vær som gjer det okei å bli inne om ein ikkje har lyst til å ut.

– å pussa opp litt, sparkla og pussa og mala og få nye idéar.

– sesongar.

– fine store vindauge med nydeleg lys og eit stort kjøken perfekt til mine nye mateventyr.

– raude kjakar.

 

det er så himla store kontrastar fra å kunna gjera kva som helst til å ikkje kunna gå på butikken utan bil, men det er jo egentlig dette som er drømmelivet. bu i storbyen mest også få komma heim til sogn og pusta litt når det trengs. eg gler meg så himla mykje til å vakna i gamlahuset på måndag og vera litt kald på føtene også baka scones til frukost og lengta bittelitt til london men kjenna at det går likevel.

translation:
today we are moving all our stuff into storage units and tomorrow we fly back to norway where we will stay until spring comes and we’ll move them back into a whole new place in london. i am dreading it and looking forward to it, mostly i’m nervous about living so cut off from everything i’ve gotten used to. here is my plus and minus list:

things i don’t want to leave:
waitrose delivered once a week / amazon to our doorstep and grocery store across the street / the movies. / disappearing into an ocean of people / going to cafés. / almond croissants. / the eurostar. / lemsip, halloumi, cheddar.

things i’m looking forward to having around:
family / dogs / space / weather that makes it ok to stay in if you don’t want to go out / cooking in a big pretty kitchen / redecorating, spackling and painting and getting new ideas. / seasons / big windows with lots of light and a big kitchen perfect for my new food adventures / red cheeks.

the contrasts are so huge from being able to do everything to not being able to go to the store without a car, but this really is my fream life; living in a big city but having the option of going to norway to breathe when i need to. i can’t wait to wake up in the old house on monday and i’ll be a little cold and i’ll bake scones for breakfast and long for london, just a bit, but thinking i’ll be just fine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *