everyday smiles.

signs of hope

noko av det som hjelper meg til å holda humøret oppe når livet er litt hardt er å hugsa sånt som eg set pris på, sånt som får meg til å smila, til og med berre litt. det finst alltid noko, og det er så trøstande. ofte er det gamle søte folk på kafé som drikk teen sin supersakte med skjelvande hender og som må hosta litt når dei ler av venene sine. eller små glade hundar som nesten hoppar bortetter vegen.

kva har fått deg til å smila i dag? til og med berre litt?

translation:
when life is rough, it really helps me to remember things that i appreciate, things that make me smile, even just a little bit. there is always something, which is so consoling. often it’s old people at the café who drink their tea very slowly with shaky hands and cough a little when their friends make them laugh. or small happy dogs bouncing down the street.

what made you smile today? even just a little bit?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Å få enorme doughnuts i lunsjen av venninna mi som har bestilt dei heilt ifrå Polen. At syltetøyet inni dei ikkje var jordbærsyltetøy likevel, men rosesyltetøy! Å vere treningstøl, så kjenner eg at eg har gjort noko. Å få til noko i excel som eg trudde eg ikkje fekk til. Å få stadfesta at eg får storfint besøk om tre små veker. Fine skyer. Å få vere einsleg heime når det trengst.

 • Å møte blikket til noen i rulletrappa på vei opp fra t-bana som attpåtil smilte til meg. (Og de andre, vanlige tingene. Kjæresten, venner, folk.)

 • Den nyutrsprungne orkidé-blomsten, Å høre på musikk samtidig som jeg ordner meg, Masse gratis smaksprøver på matbutikken, Favorittmagasinet i postkassa, Å være lei fordi jeg måtte ta det største kjolemønster-størrelsen – for så å få vite at jeg har tenkt feil – og må ta den som er 4 størrelser mindre istedet (ikke at det egentlig spiller noen rolle..).

 • Det som varma hjartet mitt mest i dag var når læraren vår kom på skulen med sin nyfødde vesle Johannes. Nydeleg unge som lyste opp nesten like mykje som faren sin når han fekk skøyter av oss som velokmentilverdagåve.
  Og selvfølgeleg lo eg meg i hel på vegen heim frå skulen med bestevenninna mi. Som vanleg.

 • Både min kjære og jeg smilte da vi tok første munfull av dagens pastamiddag, for det var SÅ godt (søtpotet, purre, fetaost, smør, sitron og ruccula). Også smiler jeg av glade hunder hver eneste dag.

 • at hver gang jeg går forbi favorittkaféen min sitter samme mannen der alltid rundt klokken tre, med en kopp kaffe og dagens avis

 • Kjæresten min som smilte til meg fra andre siden av kantinen på skolen. Vi hadde hver våre vennegjenger å snakke med, men vi visste hvor vi hadde hverandre, og det var fint.

 • I dag måtte eg smile (ganske breidt) då ein av elevane mine i 8. klasse heldt framlegg for resten av klassen med Filmavisen-stemme. Eg elskar å vere lærar!

 • Boken jeg leser (Mitt søtappelsintre), at jeg har kjøpt meg tulipaner og satt dem i vase på kjøkkenbenken, at katten min fotfølger meg overalt i leiligheten og at mini-meg ligger i sengen sin og synger på musevisa, selv om det ikke er jul. Og du… fordi du gir meg så utrolig mye inspirasjon.

 • Å vite at mamma har sendt Freia påskeegg i posten til meg og at jeg får dem om noen dager. At jeg fikk et positivt svar på mail, som gjør at jeg er enda litt nærmere å finne ut hva jeg skal gjøre til neste år.

 • Da jeg var på besøk hos min lille niese istad. Etter at jeg hadde lest for henne og sagt god natt sa hun: skal du hjem til Osloen din? <3

 • Jeg elsker sånne små, hverdagslige smilegrunner! Jeg bestilte frisørtime på fransk i dag (uæh, det er jo vanskelig nok å forklare hva man ønsker til en ny frisør når man kan snakke sitt eget språk, haha!), og så drakk jeg morgenkaffen min fra kjærestekoppen med ugler på, og så oppdaget jeg spirende blomster i bakgården da jeg kom hjem etter endt skoledag, og så har jeg sett en interessant film i kveld. Helt ordinære og samtidig helt herlige småting!

 • Her om dagen smilte jeg bredt da jeg kom opp fra metroen og hørte vakre pianotoner. En trubadur hadde tatt med seg sitt hvite piano og satt og spilte midt på fortauet på boulevard St. Michel.

 • Det som får meg til å smile er solen om morgenen. Det å kjenne at jeg hører til et sted. En stor kopp med kaffe latte og det å være fornøyd etter hardt arbeid og god innsats. Men uten om det trekker jeg mest på smilebåndene mine når jeg gir noe til andre, og det kan være hva som helst… Jeg gleder meg til å gi de gjemmenlagede sjokolade trøfflene jeg lagde på søndag, som er morsdag! Da smiler jeg og jeg smilte også mens jeg lagde dem!

 • At selv om fremtiden kanskje er mørk og usikker, kan innelgg (og kommentarfelt!!!) som dette minne meg på de fine tingene. Takk.

 • At det fortsatt er lyst ute.

  At jeg holdt et foredrag helt uten å være nervøs.

  At jeg skal bruke kvelden til ingenting med de fine folka jeg bor sammen med.

 • Å drikke ferskpressa eple fra Balholm og å spise brød fra Lustrabui, å tenke på at jeg snart reiser til Reykjavik, å strikke ferdig et par votter som passer mottakerens hender perfekt, og å lese innlegg som dette.

 • smilte litt når jeg så at en gutt som sendte meg epost hadde lagret et bilde han la ved som askfdklghsflh eller noe sånt.

 • Earl Grey i koppen frå Mari, åtti-talls musikk, nyvaska hår og ny bomullskjorte som er produsert i Cornwall (herleg, herleg), at klokka er veldig seint men eg framleis ikkje er trøtt og at eg trur eg hadde kledd å ha tommelring. Og at eg skal vere kollektivt åleine med Marte i morgon på kafé og snakke om alt slik vi som regel gjer.