things you might not know.

synne.

eg er himla lett å overvelda. ikkje som at eg blir rørt, men som at koblingar i hjerna mi ikkje funkar når det skjer for mykje samtidig. som at eg kan gå frå ein butikk utan å kjøpa det eg skal ha om eg blir stressa, eller at eg alltid må stå litt i gangen når bestemor har lunsj på julaftan og det er for mange folk og lydar samtidig.

eg har aldri hatt nokon annan ordentlig kjæreste enn jostein, og blir heilt satt ut av alt datingspråket med tekstmeldingar og booty calls og all tiden som renn ut i sanden av å spela spel. på ungdomsskulen hadde eg ein kjæreste i kanskje ei veke, men ingen av oss visste korleis me skulle gjera det. det var aldri eit fokus på kjærestar i mitt hovud, der fantes berre bøker og bff’s, og han var ein av dei. det var udramatisk men mildt romantisk, me holdt hender men kyssa aldri, sjølv ikkje då folk stod i ring rundt oss og skreik at me skulle kyssa, og då eg slo opp på tekstmelding syns han det var heilt okei. berre nokre veker etterpå møtte eg jostein.

eg sparar til havfruehår, og det er mange år sidan håret mitt har vore såpass langt som det er no.

eg er den einaste i familien min med lyst hår og lyse auge. mamma, pappa og søster har brunt hår og brune auge. då me var små var eg og søster mørk og lys, eg med mine lyseblå auge og kvite hår og ho med sine djupbrune auge og brune krøllar. no er eg raudtopp. om ein skal vera annleis kan ein like godt gjera det ordentleg.

eg er så redd for å bli sjuk, sidan både mamma og pappa har vore veldig sjuke dei siste ti åra. no går det heldigvis bra, men redsla er der enno. så derfor er eg ekstra opptatt av å eta rein mat og ikkje hjelpa dei genene som kanskje er der til å skapa onde klumpar i min kropp.

tatoveringen som eg har på venstre handledd var bursdagsgåva til jostein då han vart 20.

eg hatar å gå på ski, verkeleg hatar det, og har ikkje hatt ski på føtene på 10 år.

translation:
things you may not know about me:
i’m easy to overwhelm, not easily moved or touched but it’s like wires in my brain get crossed if there is too much going on at the same time. i’ll leave a shop without what i need if i get too stressed, and i always spend more time than i need in the bathroom at a party. too many people and noises make me crazy.

i’ve never had any other real boyfriend than j, and thw whole dating thing creeps me out, with its booty calls and cryptic texts and the amount of time wasted on playing games. before j i had a boyfriend for about a week, but we were really bad at it. in my head there were never boyfriends, just books and best friends, and he was one of them. it was undramatic and mildly sweet, we held hands but never kissed, and when i broke up through text he thought it was ok. just a few weeks after that i met j.

i’m growing my hair to mermaid-length, and it’s been years since it was as long as now.

i’m the only one in my family with bright hair and eyes. my parents and my sister have brown hair and brown eyes. when we were kids we were light and dark, me with my light blye eyes and white hair and her with her deep brown eyes and brown curls. and now i’m a redhead. if you’re going to be different anyway why not do it properly.

i’m very scared of becoming ill, since both of my parents have been very ill in the last ten years. it’s alright now, fortunately, but i’m still scared. that’s why it’s extra important to me to eat clean food and not help the genes designed to form evil lumps in my body.

the tattoo on my left wrist was a birthday gift for j when he turned 20.

i hate skiing, super non-patriotic i know, but i really really hate it, and i haven’t even had a pair on for about ten years.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *