places i want to go.

eg elskar å reisa. elskar å kasta ihop ting i kofferten, pakka truser og strømpebukser og solbriller og billettar som brenn i hendene av forventningar. eg elskar håpet ein har før ein reiser på ferie og kor takksam ein er når ein kjem heim, for alt ein sakna då ein var der ute i verda utanfor. eg har framleis sett så lite av denne planeten, av og til er det overveldande å tenka på kor mange stadar ein kan reisa til. men her er i alle fall ei lita liste over mine ønskereisemål i nær framtid:

Untitled
california
hadde aldri trudd at eg skulle ønska meg til california, men no har eg venner som er derfra og følger bloggarar som bur der, og eg har så lyst til å oppleva havet og frukten og oppoverbakkane i san fransisco. det beste hadde vore å reisa på roadtrip og sove på billige motell og ete donuts til frukost og vorte kvalme.


færøyane
eg har ein teori om at det finst få andre stadar i verda som er bedre å bruka som base når ein skriv ei bok enn færøyane. så da må eg jo berre reisa dit og sjekka det ut.

Oxford van Boven
oxford
etter å ha sett så himla mange timar krim frå oxford(laurence fox!) så har eg så lyst til å reisa dit. heldigvis er det berre ein togtur unna, og heldigvis skal me dit om ikkje så lenge.

afternoon tea for lunch
sverige
ønskar meg intenst til bilferie i sverige der me planlegg reisa ut ifrå kva loppisar som er i nærleiken, også stoppar me på alle loppisar me ser og handlar masse og til slutt til stockholm der me shoppar vintage og går på beste afternoon tea. drømmeferie.

Sicily
italia
gelato, pizza, pasta. åh. lengtar etter ei helg med jostein og ingen telefonar, berre bøker og sterk espresso og god vin.

on the plane | windows on the world
new york
sjølv om me nettopp har vore i new york så har eg aldri lengta så mykje dit som eg gjer no. min beste venn bur jo der, så fantastisk det ville vore å hoppa rundt i gatene med sara. glutenfri smoltringar i eine hånda og posar med vintagekjolar i den andre.


paris
alltid paris, såklart. for vinen, for folka, for alt som er kjent og alt som er nytt. og for at det finst ingen annan by der eg har funne så mange vintagekjolar som paris.

kvar vil de reisa?

translation:
i love travelling. love throwing together things in my suitcase, pack underwear and pantyhose and sunglasses and tickets that burn in your hands from expectations. i love the hope you get before going out into the world and how grateful you get when you come home, for everything you missed when you were out there. i’ve seen so little of this planet, sometimes it’s overwhelming to think about how many places you can travel to. here is a list of places i would love to go to in the near future:

california
i never thought i’d want to go to california, but now i have friends who are from there and i read blogs from there and it all seems very interesting. i want to experience the oranges and the hills in san fransisco. the best thing would be to go on a road trip and sleep in cheap motels and eat donuts for breakfast.

faroe islands
i have a theory that there are few other places as perfect for bookwriting as the faroe islands.

oxford
after watching so many hours of crime shows from oxford(laurence fox!) i really want to go there. luckily, it’s just a train ride away, and we’ll be going there soon.

sweden
i really want to go on a road trip in sweden, travelling by what flea markets are nearby, and we stop and shop and end up in stockholm where we shop for clothes and go to the best afternoon tea. a dream holiday.

italy
gelato, pizza, pasta! i long for a weekend with j with no phones, just books and strong espresso and wine.

new york
even though we’ve just been to new york i have never longed more to go there as i do now. my best friend lives there, it would be so amazing to jump around in the streets with sara. gluten free donuts in one hand, bags of vintage dresses in the other.

paris
always paris, of course. for the wine, for the people, for everything known and everything new. and because there is no other city where i’ve found as many vintage dresses as paris.

where do you want to go?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Jeg kunne tenke meg å reise hvor som helst i verden, for jeg mener at man kan oppleve noe fint og nytt og spennende uansett hvor man reiser!
  Den siste tiden har jeg hatt veldig lyst til å reise til India, Athen, Marocco,København, Tanzania, Brasil, Argentina og Cuba.

 • Jag vill allra helst åka till Florida, för min pappa bor där. Och så vill jag åka till Oxford, London, Hill Top i norra england för att se platsen där Beatrix Potter bodde, Californien, Cambridge, Cornwall och Island.

 • Åh! Foreldrene mine tok meg med til Amerika for to år siden. Vi fløy til San Francisco hvor vi leide bil, og så brukte vi tre uker på å kjøre opp til Los Angeles. Det var helt nydelig. Vi lå på sånne motell som man ser på filmer og spiste bacon og pannekaker til frokost. Besøkte små westernbyer og gamle goldmines. Anbefales virkelig.

 • Oxford er kjempefint og et av mine favorittsteder! Bath kan også anbefales på det sterkeste – tror du/dere hadde likt dere der!

  Vil også anbefale Dublin – litt turistifisert for tiden, men om man unngår massene og drar ut til landsbyene rundt er det helt fantastisk! Strendene langs sørkysten i Dublin er nok en klar favoritt for meg!

  New York, always and forever! Og Seattle, for det virker så fint der!

 • Australia, men mest New Zealand! Fordi det er så langt vekk, så annerledes.. Og Island, Alpene, + California.
  Jeg har så veldig lyst til å bare ta et år fri, og reise. Men studentøkonomien rekker ikke så langt. Ikke reisefølge heller.

 • Jeg elsker også å reise. Jeg er ekstremt, inderlig og nesten upraktisk glad i å reise. Jeg vil reise hele tida, liksom, og kan ikke egentlig se for meg å slå meg ned noe sted noen gang, men folk er forskjellige, og jeg kan jobbe journalistisk hvor som helst, og det er godt å tenke på. Puh.
  Nå vet jeg at jeg ikke får reist noe særlig før til sommeren igjen, men det er jo fordi at jeg bor i Paris, så det er liksom greit, hihi.
  Akkurat nå er det Tokyo som ligger høyest på ønskelista, sammen med Island og Brunei, og selvfølgelig London. Alltid London. Blir aldri lei av London. En vakker dag kommer jeg til å bo der, jeg også.
  God søndagskveld!

 • Å reise er fantastisk. Skal til London i januar og har nettopp hvert i Barcelona. Franske landsbygda er neste ønske, tror det blir sommerferie der.

 • færøyene er fantastisk, et lite paradis av en øy. torshavn er en virkelig virkelig fin by, med mange fine naturområder midt i byen (og ikke minst fine butikker). oxford er også fantastisk.

  nå drømmer jeg om å dra til edinburgh (skal dit i mars, gleder meg som bare det), st petersburg og california.

 • I love this post! New York and California are currently at the top of my list too. Fingers crossed I will visit New York in 2013. A California/Oregan/Washington road trip would be my ultimate trip. I really want to see San Fran, Yosemite, Redwood trees, Lake Tahoe, Seattle and so many other places.

  Another trip that I dream about is inter-railing around Europe. I have never been further East than Berlin and I really want to see places like Hungary, Slovenia, Croatia, Czech Republic, Poland and Bosnia.

  I’m going to spend the rest of the night on Sky scanner!

  xx

 • eg vil til portofino! ser så uendelig vakkert ut! og bali såklart, etter å ha lest spis, elsk, lev har eg virkelig lyst til å besøke nye steder, selv om det kan være litt skummelt.

 • Nepal. De mektigste fjellene og de skjønneste folka jeg noen gang har møtt. Fikk ikke vandret ordentlig i fjellene da jeg var der, så jeg MÅ tilbake.

 • jeg ønsker meg til st. petersburg, selv om russland sikkert ikke er det ideelle stedet å reise atm… jeg har en god venn der jeg vil møte, pluss at det er pent.
  jeg har også perioder hvor jeg lengter veldig tilbake til japan. har vært der en gang. det er fantastisk.
  og danmark, jeg har elsket danmark siden jeg var liten. helst vest-jylland.

 • nydelig San Francisco-bilde, det øverste der! sånt fint, slørete lys, er det ofte. jeg anbefaler california noe veldig – kommer fortsatt ikke over hvor vakkert det er her. jeg skal til hawaii i januar, og gleder meg vilt. lengter også noe veldig til kodiak island, alaska, der kjæresten min jobber som fisker om sommeren, det ser ut som en krysning mellom lofoten og færøyene, det er fullt av bjørner og man ser hvaler vake hele tiden. også skulle jeg gjerne vaset i løvet på st.hanshaugen akkurat nå.

 • Jeg er på mitt livs største reise akkurat nå, skal nemlig bo i New Zealand i 10 måneder. Men reiselysten er likevel stor! Vil reise til Aukland først og fremst! Alle sier det er en sånn grønn, kunstnerisk og fin by.

 • deilig innlegg! :) jeg esker også å reise, og om bare to små uker skal jeg til Amsterdam med kjæresten min å drikk kaffe i små kaffebarer og ta bilder til fingrene blir såre! blir fint <3

  Helt siden jeg i sommer lest Frode Gryttens guide til Dublin, har jeg drømt om å reise nettopp dit, å drikke øl i brune puber, og sove i små moteller og vandre langs elva under stor paraply i pøseregn :)

 • åh, om du kommer till Sverige så måste du faktiskt komma och fika på mitt jobb! Det är det finaste stället som finns, Röe Gård heter det och det ligger mitt ute på landet i Bohuslän. En grupp gamla röda byggnader med en liten butik och ett café med hemgjorda bakverk och maträtter. Jag hade alltid varit där och fikat om jag inte jobbade där

 • Veldig fint innlegg! Jeg var nettopp i San Francisco med kjæresten min. Det var strålende! Da vi var der var det gratis bluegrassfestival i Golden Gate Park. Vi så Elvis Costello, Cowboy Junkies og Patti Smith, og nesten mest av alt så vi gamle hippiepar som danset og kysset og holdt rundt hverandre og var verdens søteste. Og vi spiste pannekakefrokost på en ordentlig diner, hvor en servitrise kalte meg for honey :) Vi tok også vintoget i Napa Valley. Det anbefales. Men over til noe helt annet. Jeg så nettopp denne musikkvideoen, og tenkte at den var veldig søt og fin: http://pitchfork.com/tv/youtube/13-music-videos/522-the-sea-and-cake-harps-official-music-video/ Ok. Det var alt. Ha en fin uke!

 • Oxford er kjempeflott, dog jeg har kun vært der på en kjapp dagstur. For øyeblikket lever jeg i en fantastisk reise. Har studert ni (av ti) uker i en vakker liten by i Vietnam, før jeg om ei uke tar fatt på Halong Bay (likner på noe fra Avatar eller King Kong), etterfulgt av eksamensskriving ved strandkanten på en idyllisk øy i sørlige Vietnam. Det blir avslapning og skriving, etterfulgt av litt Kambodsjas mirakler samtidig som jeg prøver å rømme fra de verste backpackerne, før jeg kommer tilbake til Vietnam og flyr hjem til Norge akkurat i tide til julekalendere og juleforberedelser. Om trettifire dager er jeg hjemme igjen, og det skal også bli fantastisk. Til våren reiser jeg til fantastiske India for å studere der. Ellers drømmer jeg om å leve i Frankrike en periode for å lære fransk, gjerne Paris som er så fint, reise rundt og bo på sofaer og snakke fransk med franskmenn. Jeg vil drikke tequila og ikke huske noenting fra en sjuk ferie i Mexico. Roadtrip uten mål og mening, med minimalt med penger med en god venn/venninne rundt i hele USA. Nepal, hvor jeg var for et år siden, som er så majestetisk og vakkert, gjerne en liten trekkingtur i verdens høyeste fjellkjede med det samme. Og ikke minst drømmer jeg om å se hver minste lille krik og krok av Norge!

 • Deilige reisedrømmer! Vi sitter å planlegger en liten tur i begynnelsen av desember, men vi har med hunden vår overalt, og da krever det litt mer planlegging;) Spesielt når man reiser fra ett fremmed land til et annet og all info er på et fremmed språk… Hurra for Google translate!:) Du hadde mange flotte, flotte steder på lista di. Øverst på min liste (etter Paris, men her bor vi jo nå :D) er København, deilige, deilige København :)
  God bedring, og lykke til med sy prosjekt og vin-bokskriving ;)

 • det er få plasser i verda eg ikkje vil reise til. men eg kjenner meg veldig igjen i ynskjelista di :)
  tenk å kunne brukt livet berre på å reise!
  ps: var du i oxford, og såg du laurence fox? ;)