christmas gift ideas.

christmas

hei, alle saman! her er eit innlegg eg har jobba med litt og litt sidan forrige jul. tankar om spesielle gåver som ikkje kostar all verda og som er kreative og kan gjerast på mange ulike måtar. eg elskar jul, for den gjer at eg blir så kreativ og miljøbevisst. til innpakning brukar eg magasin- eller avispapir! det skal jo resirkulerast uansett. eg syns me alle skal laga litt meir og kjøpa litt mindre ting til jul. det er sånt som folk hugsar når dei pakkar opp. i fjor laga eg til dømes kokebøker til nokon av vennene mine gjennom blurb.

Untitled

^ ganske dramatisk, men det er sant. for å laga sine eigne gåver må ein vera veldig modig og planlegga tidlig og ha planane klare, altså begynna typ i oktober. her er mine idéar til jul i år:


flybillettar.
til sine foreldre eller søsken eller personar ein vil vera ekstra gode mot kan ein kjøpa flybillettar. herregud eg hadde blitt så himla glad for flybillettar. eller togbillettar! kanskje frå bergen til oslo eller ein annan fin stad ein kan oppleva ilag. det krever litt planlegging, men det er det verdt.


afternoon tea.
inviter venene dine til afternoon tea-selskap der du følger heile etiketten rundt det. ein invitasjon er gåva under treet, kanskje i ein fin boks! det aller beste er å skaffa seg denne fantastiske boka, så kan ein verkeleg gjera det etter alle kunstens reglar, det finst óg sminketutorials og frisyrehjelp. men av og til er det enklaste det beste: lag scones, kjøp syltetøy, kok te etter det som står på pakken og ha sukkerbitar på bordet i ei fin skål. skriv på invitasjonen at alle må kle seg i det finaste dei eig. fine minne er dei beste gåvene.


heimelaga frukostblanding.
rist hakka hasselnøtter i ei panne, bland med havregryn og hasselnøtter og alt anna du har lyst til å finna i din eigen frukostblanding. eller lag etter mi oppskrift her. ha oppi ein gjennomsiktig cellofanpose med sløyfe på. ein skikkelig fin gåve til kalde januarmorgonar.


ein januar-kalender.
for mange er det januar som er vanskelig. desember er som oftast med glitterkant på, og ein kan ofte gå på ein smell i januar. lite å sjå fram mot, langt frå familie og venner og ingen mamma som lagar kjøttkaker til middag. eg foreslår å laga ein januar-kalender, med éi fin pakke for kvar dag som går. innhaldet treng ikkje å kosta så dyrt; bilder som får ein til å smila sjølv om ein er skikkelig kald på tærne, ein bit sjokolade å laga kakao av, ein fox delt på to dagar, eit eingangskamera. også eit par skikkelig fine, som favorittboka di med notatar og eseløyre eller gåvekort på kino.


overlevelses-usb.
usb-pennar er ganske billige no for tida. fint å kjøpa ein på nokre gb også fyller ein dei med ein film eller ein tv-serie eller ei lang spelelista for dagar der ein berre vil ligga på ryggen i senga. eit survival-kit, heilt enkelt.


magnetar
kjøp nokon fine knappar på ein loppis eller bruktbutikk og fest dei på magnetar, eller! kjøp nokon fine plastdyr, kutt dei i to og fest magnetar på dei. kanskje dypp dei i gull først, som her. eg kjøper magnetar på amazon, ein kan óg kjøpa dei på clas ohlson.


ein 2013-kalender
kjøp litt tjukt papir og lag ein håndteikna/mala kalender! eg ville ha kjøpt litt fint akvarellpapir og malt blomar eller mønster i oransje og rosa.


sy eit skjørt.
gå i skapet til personen du vil gi denne gåva til og “lån” eit skjørt du veit at ho brukar ofte. kopier så dette skjørtet i eit fint stoff! det høyres komplisert ut, men det er ikkje egentlig det. legg skjørtet over eit stoff og teikn og klipp rundt. prøv! om du treng meir info, kan du til dømes sjå her.


strikk.
ein dag om ikkje så altfor lenge skal eg læra meg å strikka på ordentlig, og da skal eg strikka sokkar og tøfler. det er sånt som folk alltid, alltid, alltid blir glade for. om de kan strikka; strikk!


instant collection.
ein instant collection er når du kjøper minst tre av noko, altså ei samling! best å gå på loppis eller bruktbutikk, her er forslag til kva ein kan kjøpa: glasflasker, porselenshundar, brosjar, bøker i same serie, boksar(fylte med heimelaga karameller!), servise i same blåtone.

no vil eg gjerne høyra kva de har for idéar til jul! kva skal de gje vekk i år som de har laga eller kjøpt brukt?

translation:
i think we should all make more and buy less stuff during christmas. my ideas this year are: plane tickets, invitation to a proper afternoon tea. homemade granola. a big january calender with gifts for every day, because january is such a hard month after december’s jolly holiday. survival flash drive with movies and music for bad days. magnets made out of second hand buttons or plastic animals cut in two and sprayed gold(i get my magnets at amazon). sew a skirt, it’s really not that hard. an instant collection, suggestions: glass bottles, porcelain dogs, brooches, books in the same series, tins(filled with homemade candy). what are your ideas?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Jeg prøver alltid å gi gaver som jeg har kjøpt brukt. Fretex har 20% rabatt til studenter nå, så det er supert! Om jeg kjenner stilen til en person godt, kjøper jeg klær. Ellers er det alltid gøy å få bøker, plater eller filmer. Om man blir stressa av å prøve å finne forskjellige gaver til alle, kan man velge gaver innen bare én kategori. Ett år strikket jeg feks nesten bare luer.

 • Det å lage julegaver er så hyggelig! :) Litt kjedelig at jeg har eksamner i hele desember så jeg ikke får nyte adventstiden til det fulle. Jeg skal strikke luer og lage konfekt og urtesalt! Også fikk jeg lyst til å prøve meg på frokostblandinga di :)

 • så utrolig herlig og innovativt innlegg! personlig pleier jeg å bake biscotti, strikke eller gi hjemmelagede gavekort, men siden jeg ikke befinner meg i norge denne jula så må jeg tenke nytt.. har du noen gode ideer til gaver som tåler håndtering av det engelske og norske postverket?

 • Utrolig bra innlegg! Som student pleier jeg å lage en del julegaver, både for å spare penger, men også fordi det er gøy! Hittil har jeg laget tova sitteunderlag og hekla “trekk” til syltetøyglass som blir fine telysholdere :) fikk lyst til å prøve meg på frokostblandingen din!

 • jeg tror du reddet meg litt nå, jeg har nesten ikke råd til å kjøpe julegaver i år så jeg må lage. fikk mange fine ideer! :)

 • Elsker bloggen din! Du skriver om varme og koselige ting som bare er sunt å lese om, i motsenting til så mange andre blogger hvor trening, kropp og utseende har så mye fokus! Lystpunkt for dagen:)

 • Vi har gitt hjemmelagede gaver til familie de siste 6 årene. Vi er begge kokker så det har vært alt fra konfekt(VELDIG tidkrevende), syltetøy(mye greiere), til hjemmelagde biscotti med god kaffe eller te. Det er alltid stor suksess, og de fleste vi kjenner har jo alt de trenger uansett! Stor tommel opp for hjemmelagde gaver :)

 • Mange fine idéer! Hjemmelaga godis/frokostblanding, fotoalbum og kalendere funker alltid! Koselig å lage og enda koseligere å få:)

  Bra du fokuserer på mijøvennlige gaver og innpakning! (Selv om flybilletter kanskje ikke er så miljøvennlig…;)

 • Så GENIALE tips! Tusen takk :-)
  Ang det med å pakke inn i avispapir: av og til når eg brukar aviser til noko (anna enn å lese dei), opplever eg å få trykksverte på hendene ganske lett, og er redd dette skal skje med gåvene. Har du noko erfaring med/tips angåande dette? :-)
  klem til deg!

 • Herlig innlegg! :) jeg elsker å begynne tidlig med å planlegge julegavene. Nesten tre liter eple og kanellikør laget på høstepler fra hagen står på fine glassflasker i skapet og venter på å bli pakket inn :) ellers har jeg tenkt til å lage masse gode energibarer, bounty-sjokolade, karameller og marengs. Jeg har også pleid å male litt. Noe annet jeg har tenkt til å lage er en utklippsbok med bilder jeg selv har tatt, boksider, fine sitater og andre småtterier. Neste år skal jeg prøve å bruke sommeren på presse masse blomster og høsten på å plukke masse blåbær også lage blåbærgløgg, fine bilder og blomsterbøker når jula begynner å nærme seg. :) bare fantasien setter grenser!

 • dette innlegget er så bra! tusen takk! gode tips og triks og ja. <3
  jeg skal gi bort vaffelkveld hjemme hos meg i mitt bittelille kollektiv med min store investering, vaffeljernet, til familien. strikker skjerf til kjæresten og tenker opplevelser til mor og far. hurra.

 • Å strikke er akkurat det jeg holder på med nå! Jeg har lært hvordan man lager votter, så nå kan alle i nærmeste omkrets forvente seg et par i julegave.

 • At det går ann å ha ein så fantastisk blogg som deg er heilt rart! Vit at du lagar små rosa lukke-boblar inni dagar som kan vera anten himmelblå eller grå :) Takk for all fantastisk inspirasjon og ein herleg, annleis-blogg, ein blogg som får meg til å ville bli meir unik, i motsetnad til dei fleste som får ein til å kjenne at ein eigentleg burde bli som alle andre…

 • jeg tenkte at jeg skulle gi almanakker til bestemødrene mine til jul. om jeg ikke tar helt feil har du skrevet noe om en nettside hvor man kan lage egne almanakker. hva er siden?

 • Jeg likte overlevelses usb-ideen! Den skal jeg legge meg på minnet. Januar-kalender var heller ikke så dumt, den kan jo løses på mange koselige måter.
  Jeg har tro på opplevelser, det er fine gaver. Noe annet som er veldig fint er å lage en piknik-kur å putte under treet, fylle det med gode oster, syltetøy, en flaske vin kanskje og et piknikpledd. Det funker veldig fint til folk man vil gi litt ekstra til, men som har alt.