soup & sandwich.

soup & sandwich.

den ultimate trøstematen er suppe og sandwich. for den gjer deg ikkje vondt mett på nokon måte og er passe sunt og bra for kroppen. tomatsuppe og ostesmørbrød er klassikaren, i helga laga me ein annan versjon: gulrotsuppe og sandwich-med-alt. det vil sei karamellisert lauk, kvitlauksdressing, epleskiver, egg, paprika og halloumi. det finst så mange måtar å laga gulrotsuppe på, og mange måtar å setta smak på. her er oppskrifta på basen me brukar, så får du sjølv bestemma smakstilsetning og konsistens. her kjem forslag på smakstilsetningar: fennikkel(da puttar du den i omnen med gulrøttene og lauken), timian, fersk ingefær, spisskummen, koriander, kvitlauk(da kan du velga om du vil ha den i omnen eller ikkje, ovnsbakt kvitlauk har ein mildare, rundare smak). min beste kombo er nok ingefær-timian-kvitlauk. her må ein berre smaka seg fram, det er det som er så bra med suppe. ein kan stå i kjøkenet i timesvis.e

suppe:
kutt opp éin kilo gulrøtter i éin cm tjukke rundingar, og putt dei på ei steikeplate med olje og salt. kutt to lauk i fire og bland dei godt med gulrøttene. steik dei i omnen på 225 grader til det er lett å få ein gaffel gjennom. kok opp grønnsaksbuljong, her er det viktig å bruka god kvalitet for ein smakar det så lett gjennom om den ikkje er bra. me pleier å bruka fond. ha gulrøttene i litt buljong og blitz det i blender eller bruk stavmikser. me brukar omlag ein halv liter buljong til å begynna med også sper ein berre på etterkvart som ein prøver å finna ein konsistens ein likar. tilsett smakar ein vil ha og server med litt creme fraiche på toppen!

sandwich:
ta eit brød du likar, eg brukte vårt heimelaga gulrotbrød. to skiver på kvar sandwich. lag ein dressing av majones, creme fraiche og kvitlauk. smør den utover begge skivene. kutt ein lauk(raud eller gul) i tynne skiver og steik den på middels varme i litt smør til den blir heilt mjuk. tøm over eit par spiseskjeier sukker og litt vatn og la den stå på varmen til du har ein slags karamellsmakande lauk. kok eitt egg(eitt egg held på to personar), del det så med eggedelar. steik litt halloumi, kutt opp paprika og eple i tynne skiver og ha klar ein salatbit til kvar sandwich. så er det berre å stabla alt og passa på at det er mulig å gapa over og voila! middag!

translation:
this is my roasted carrot soup recipe(served with my everything-sandwich=aioli on both ends, boiled egg, apple slices, halloumi, bell pepper, caramelized onions and lettuce)! carrot soup can be so many different things, my favorite flavor combo is ginger-thyme-garlic, but you could easily do cilantro or cumin or fennel if you want to. chop two lbs of carrots into half-inch circles. quart two onions and mix then with the carrots, drizzle some oil and salt on it and mix it with your hands. into the oven at 225 celsius until they are easily pierced by a fork. boil up some vegetable stock, important to use good quality stuff or the taste will come through in a bad way. add the carrots and blitz it in a blender or use a hand held mixer. i use half a liter stock to start with and then thin it out with more as i go. add the flavours you want to taste and serve with some creme fraiche!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • mariell. jeg vet at du kanskje hater at noen kommenterer ting som ikke har noe med innlegget å gjøre, men jeg gjør dessverre det nå.
  jeg går siste året på videregående nå. helt siden jeg gikk i åttende klasse på ungdomskolen har jeg slitt litt med angst. altså, jeg blir av og til kvalm før jeg går inn i klasserommet, noen ganger begynner jeg å skjelve. jeg snakker aldri timene, for ikke å snakke om å ha fremføringer. jeg er ganske mye alene og jeg har litt vanskelig for å få venner. noen har jeg allikevel, og jeg har utviklet meg litt det siste året.
  jeg har tenkt litt på å flytte til oxford neste år for å studere psykologi på brooks. det er liksom drømmen min, men problemet mitt er at jeg ikke vet om jeg tør. jeg må i så fall bo på campus, med flere andre som jeg ikke kjenner (blir nervøs bare tanken) og jeg må snakke engelsk (et språk jeg ikke behersker helt).
  tanken gjør meg litt nervøs, men jeg vet ikke ha jeg skal gjøre. skal jeg velge noe forholdsvis trygt eller skal jeg kaste meg ut i dette? tanken gjør meg redd, men jeg vet ikke.
  du sier alltid så mye klokt, så jeg lurte på om du hadde noe råd. tusen hjertelig takk, på forhånd.

 • Dette så knallgodt ut! Gulrotsuppe er digg, og supper er høstlig comfort food i særklasse! Eple og ost er så digg sammen – tror jeg må lage meg en skikkelig sandwich snart!
  Siden sist: Ti inspirerende ting og fine folk som spiser fristende kake, det er sånt jeg liker.
  Ha en fortsatt fin uke! Klem fra nettløsland!