Q&A with me and my baby.

snaps.in london town.one year in london!

m:
er det noen bilder du har tatt som du er “mer” stolt av enn andre? har du noen favorittbilder?
har vanskelig for å velga, men eg har sjølvsagt bilder som eg er meir stolt av enn andre. spesielt bilder som har vore vanskelige å ta, emosjonelt utfordrande. driv på med ein portfolio no(min første!) og der vil det vera spesielt utvalgte bilder som er ekstra viktige for meg.

kommer du til å legge ut bilder fra bryllupet til deg og jostein?
sjølvsagt!

liker du best å poste bilder av jenter som er tynne, eller er det tilfeldig? er dette noe du tenker over når du poster? jeg er interessert i ditt syn på dette.
oi, så trist dette gjer meg. om du lurer meir på mine standpunkt når det kjem til det her, er kommentarfeltet på dette innlegget bra. tenker ein heil masse på det her, akkurat kor mykje syns eg me skal komma tilbake til seinare. men for å svara kort, nei. eg likar ikkje best å posta bilder av jenter som er tynne. det går sjølvsagt mykje djupare enn kva eg likar og ikkje, og handlar mykje om kva som er tilgjengelig der ute på internett innanfor min estetikk. med det sagt leitar eg aktivt etter kjelder med bilder av jenter som ikkje berre er tynne og kvite.

driver du med en sport eller trener eller noe?
trenar pilates eit par gongar i veka og går i by ein heil masse.

hva er det dyreste du eier?
utstyret mitt, kamera og objektiv og sånt. men det er jo kjedelig, så eg seier miu miu-skoa som eg skal ha i bryllupet.

om man vil ha en photoshoot med deg, hva koster det? for la oss si 2 timer.
det syns eg du heller skal senda ein mail til meg om om du er interessert. ingen likar vel å snakka offentlig om lønn.

har du noen tips til hva jeg kan skrive på russekortet? har ikke peiling selv, men jeg vil helst ikke ha noe jeg kommer til å angre på.
på mitt russekort(som eg ikkje brukte fordi eg fekk kalde føtter og nekta å vera russ) stod det eit sitat av nicole krauss, “an average of seventy-four species become extinct every day, which was one good reason but not the only one to hold someone’s hand.”

how do i get through school, even though i hate it? like, what can i do to make my everyday life easier/more beautiful?
i’m horrible at giving school advice because i hated school myself oh, so much. but i would try to spruce up my paraphernalia, like get really pretty pens and a nice desk to do my homework at and make a reward system for when i’d done well.

do you ever get the urge to just sit home for a whole day with sweatpants and eat fast food and watch tv, or is your life always as “pink” as in your blog?
both yes and no. i never get the urge to wear sweat pants or eat fast food, i hate both of those things and they would only make me more miserable. but some days i just stay in bed and do nothing, something i’ve also talked about here on the blog quite a lot. my life is amazing, but i work incredibly hard to maintain it that way.

mariell, hvilke bøker kommer du til å lese i høst? har du noen comfort zone som du føler du vil ut av når det kommer til bøker? altså, lese flere bøker i forskjellige sjangre istedenfor å bare holde seg til én?
eg har jo eit leseprosjekt no i september der eg les 100 sider kvar dag! så me skal snakka ein masse om bøker i haust, skal lesa litt jane austen og ein masse murakami, blant anna.  eg har lyst til å lesa meir faglitteratur om kunst seinare i haust, så får me sjå om eg orkar. har dårlig konsentrasjon med faglitteratur.

kunne du fortalt litt om boka du og jostein skriver?
vil ikkje fortelja så veldig mykje, men eg trur de kjem til å bli veldig overraska. den er ikkje så veldig hjartesmil igrunn.

og til sist, hva gleder du deg mest til ved denne høsten?
dei fine folka som skal komma på besøk, når resultata frå jostein sin master kjem, når trea blir raude og gule.

og hvilken kafe er den aller beste i london?
le pain quotidien er der eg jobbar mest, the breakfast club er best på frukost.

et london-spørsmål.. kan tenke meg du får flust av disse, men jeg prøver meg: vet du hvor man kan få tak i rob ryan-ting i london?
eg ville ha prøvd hans eigen butikk i columbia road, hoho!

hva er favorittsangen din?
har egentlig ingen favorittsong, det varierar veldig frå veke til veke. akkurat no elskar eg nye the xx-albumet.

hvor er ditt favorittsted sammen med j?
gamlahuset. for der står verda litt stille og me kan føla at me har ordentlig ferie.

hva er den beste matretten j vet om?
laurdagsgraut!

hva er det beste med jostein? hva er det verste med ham og hva tenkte du første gang du møtte ham?
det beste med jostein er kor komfortabel han gjer meg og kor bra eg har det rundt han. korleis han utfordrar meg kvar einaste dag og veit akkurat kva eg treng. det verste med jostein er at han blir så sjukt oppslukt i noko og er umulig å stoppa når han først har begynt. første gong eg møtte han tenkte eg på kor godt han lukta når han lente seg inn for å kyssa meg.

can you link the spotifylist you listen to the most?
right now it’s the last one i made, i never knew daylight could be so violent. i also really like this one that j made for me for relaxation!

if i want to take really sharp and light pictures, what kind of objective do I need?
well, i only have one lense that i use every day which is a 50mm f/1.2. it’s a masterpiece of a lense, but of course very expensive.

do you use weheartit.com?
i hate weheartit.com more than any other webpage on the internet, i’m afraid. i really hate how people use weheartit to spread other people’s pictures without properly using the right sources. it’s happened to me quite a lot and it makes me very upset and unhappy.

why did you decide to live in paris (btw which district was it?)? for how long did you live there and how come did you guys both end up in london?
i decided to go to paris because i wanted an experience that was all about me and myself. when j proposed to me i realized i would never properly be alone again and it frightened me not to know how that would feel. so we decided it would be cool for me to move to paris for a couple of months and make my magazine. i lived in the 19th arr. for two months, with a man who became my friend and i worked my ass off and walked alot around just looking, listening, writing. the plan was always to move to london last fall, it had been our dream for quite some time.

where do you stand with your magazine? is it an online one that you share for free or do you have plans to see it in print? (i haven’t really checked this part of your blog yet *shameshameshame*)
my magazine, heart mag, is on hold now while i work on some other things like the book i’m writing with j and another major project. this far i’ve made three paper issues, it’s still possible to buy my paris issue(button on the menu to the left).

du er så fin med krøller! har du en beskyttende varmspray du anbefaler?
takk! brukar helst kevin murphy sin varmespray, men akkurat no brukar eg ein fra lee stafford med arganolje, sidan eg har så slitte tuppar for tida.

hvor lenge har du og jostein vært sammen? krangler dere ofte? blir dere aldri lei hverandre?
i november har me vore ilag i åtte år! me kranglar veldig sjeldan, og når me gjer det er me irriterande konstruktive og pratar alt ut med éin gong. blir aldri lei, for me lar ikkje det skje. når ein har vore ilag så lenge så lærer ein seg å vita når ein må trekka seg litt tilbake og pusta for seg sjølv for at det ikkje skal skje. sånn må det vera når me er rundt kvarandre nesten 24 timar i døgnet kvar dag.

hvor høy er du?
trur eg er 169 cm!

jeg er 17, har akkurat reist over dammen for å bo her i 10 måneder, har du noen gode tips til hvordan man klarer seg og hvordan man ikke mister seg selv i alt det nye?
velkommen! for meg var det viktig å skriva, skreiv små notatar på telefonen min eller i bøker eg las, og prøvde å vera frampå og snakka med folk. den første månaden turte eg ikkje å opna munnen eingong, dytta jostein framfor meg så han fekk deala med alle dei framande. det er vanskelig å begynna på nytt ein stad som er så stor, men det viktigaste er å aldri gi opp om at det skal bli bra.

how did you put ads on your site?
i have a couple of ad providers, one is google ads and the other is liveads.

cake.west hampstead.one year in london!

j:
jeg har også lyst å studere musikk når jeg blir stor (om 2 år), og leter europa rundt etter et sted som kanskje vil ha meg. hvor vanskelig var det å komme inn på skolen der du gikk?
det er sjølvsagt litt vanskeleg å seia kor vanskeleg det er i og med at eg kom inn, men eg trur at det generelt sett er ganske vanskeleg å komma inn på goldsmiths, fordi han har fantastisk godt rykte både nasjonalt og internasjonalt. men det er jo berre å prøve, og så ser du! det kjem sjølvsagt an på kva studie du søkjer på òg; utøving, popular music, komposisjon, studiokomposisjon (som eg gjekk på), musikkvitskap, musikkprogrammering og så bortetter!

har du spotify? jeg liker musikken din, og vil gjerne lære mer om musikksmaken din!
hehe, eg deler mariell sin spotify (premium <3), og der har ho organisert det sånn fint at ho har ei mappe som heiter «mariell sine fine spelelister» og ei som heiter «jostein sine rare spelelister». eg høyrer mykje på klassisk musikk, både ny og gamal, masse elektronika i tillegg til alle dei som gjorde at eg starta med musikk in the first place i starten på årtusenet; radiohead, björk, sting (!) og mange mange fleire. og så høyrer eg jo på alt mariell høyrer på!

kan du beskrive deg selv med tre ord?
smart, ambisiøs, kjærleg.

are you shy?
no!

hva er det beste med mariell? hva er det verste med henne og hva tenkte du første gang du møtte henne?
det beste med ho er for mykje til å nemne èin spesiell ting, men eg trur det som fascinerte og framleis fascinerer meg mest med ho er den indre elden hennar som driv ho til å aldri aldri gje opp uansett kva motstand ho møter. eg er såpass forelska at eg ikkje veit om eg greier å koma opp med noko anna enn eit eller anna skjult kompliment til svar på kva som er det verste med ho, og det ville berre vore ubehageleg for alle.

fyrste gongen eg trefte ho mariell var me jo allereie kjærestar, eg var allereie så forelska som eg aldri aldri hadde vore før, og ho sat i ei trapp med veninnene sine og venta på meg i lærdal kulturhus, for eg skulle spela på ukm. eg kan ikkje setja ord på kva eg tenkte for det er frykteleg lengje sidan og alt eg hugsar er ein tjukk graut av kjensler og tankar og hormonar som flaug i kvarandre.

hva skal jostein gjøre nå når han har levert masteroppgaven?
skrive bok, sjå meg om etter jobbar, spela og skrive, tenkje etter om eg vil studere meir ein gong, finne ut kva eg eigentleg er god for. og hjelpe mariell masse med alle hennar strålande prosjekt!

hvordan er m å bo sammen med?
heilt uføreseieleg, noko eg elskar!

hvilket land ville du aller helst ha besøkt akkurat nå?
japan, trur eg! tett fylgd av island/færøyane og palestina.

din favorittsang?
det spørsmålet har eg aldri greidd å svara på, det finst så mange verk og låtar og album som eg elskar og verdien deira kan aldri samanliknast. nokre songar er perfekt skrudd saman, nokre er fantastiske kikhol til ei tid som er vekke, nokre er så personlege at du berre fær lyst til å gråte eller syngje med, og for meg kan ein ikkje verdivurdere desse opp mot kvarandre, berre nyte dei, kvar til si tid.

what’s one of your favorite movies?
les demoiselles de rochefort, i guess. if i wasn’t sold before, i certainly was when this smile appeared!

kanskje du blir lei av å høre dette, men du har et fantastisk hår og jeg har så lenge jeg har lest bloggen vært nysgjerrig på hvordan du har fått dette? fordeler/ulemper med å ha dreadlocks?
eg tok mine dreads så langt attende som i 2006, på angels afro i oslo. det er ein million ulike tilnærmingar til det å ha dreads, så eg skal ikkje seia for mykje om akkurat det, men eg tykkjer det er fint, det er personleg og gjev meg fridom til å gjera litt gale ting med håret i blant, som eg tykkjer er moro. nett no går eg oftast med ei flette bak, som ein slags forvirra jack sparrow-legolas-hybrid.

når håret ditt gror, hva gjør du med det “vanlige” håret (etterveksten om jeg kan si det sånn)?
det nye håret gror inn i dreadsa, så det er ikkje noko stor bekymring for meg. eg har ein del laust hår, spesielt framme, men det tykkjer eg er heilt greitt, eg likar den litt rare kombinasjonen.

hvor høy er du?
då eg skulle få meg nytt pass for eit par år sidan sa ho på politikontoret at eg var 1.80, men det nekta eg å tru på, så eg fekk forhandla meg ned til 1.79.

delivery day.delivery day.

j+m:
what’s one of yours best memories together?
we find it hard to choose, there are so many. our trip to new york this year was one, the first time we met, moving in together, moving to london, going to paris on the train. so many.

pro palestine or pro israel? (i understand if you choose not to anwer this one aha)
pro palestine, but polarization never got anyone anywhere.

hva var det dere falt for ved hverandre?
det finst ikkje éin ting som gjorde at me pang tenkte at this is it, men me låg vakne heile natta og snakka med kvarandre og det vart aldri kjedelig, og det har det aldri vorte heller.

kan dere beskrive hverandre med 3 ord?
j om m: superintelligent, klin galen og utruleg omsorgsfull.
m om j: veldig intelligent, morsom, tolmodig. (eg har tusen, men dei er dei viktigaste. han er óg magisk, vakker, lur, skeptisk men open, dyktig, målretta, ambisiøs.)

do you have a song that is “yours”?
no, but we have a number of songs to which we always spontaneously start singing along. then again, who doesn’t. if we’re feeling nervous or sad, like on j’s hand-in-day, we put on some louis prima and dance horribly.

how do you clean your apartment? do you somehow split the chores etc? do you put on music and stuff?
j always listens to loud music and does a lot of singing and dancing (especially when listening to classical music). m always watches tv when doing the dishes. we split them evenly, really, but we tend to forget all about it and then suddenly face the mountains of dishes or clothes that need to be washed. it doesn’t come naturally to any of us to have a pristine house.

når kommer boken deres ut?
sannsynlegvis neste haust!

kan dere gi ut kokebok? det hadde vært fint.
ja, det vil me! alt til si tid.

translation:
our answers to the questions you had about us!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • det kan være det er bare meg, men ‘across the pond’ er vel egentlig ikke over nordsjøen, men over atlanterhavet (altså mellom europa og usa). har lagt merke til at du skriver flytte over dammen og sånt, og tenkte jeg bare skulle presisere:)

 • Hei, Mariell, nå som jeg leste svarene dine kom jeg på et spørsmål til:
  Jeg klarer ikke å konsentrere meg om skolearbeid hjemme (jeg er verdensmester i prokrastinering, nemlig), så jeg vil begynne å ta med leksene på café. Både for å kunne konsentrere meg bedre, men også fordi café er hverdagsluksus (og det trenger man om høsten). Hvilke caféer i Oslo er bra å jobbe på?

  Forresten, Jostein, i dag hørte jeg et uttrykk som jeg syntes var så fint og som jeg tror du også kan like: “Musikalsk legning”. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal tolke det, om det har noe med musikksmak å gjøre eller med at man rett og slett forelsker seg i musikken – men jeg syns uansett det var så vakkert. Hva slags klassisk musikk liker du best, forresten?

  • hei! stravinsky og bach er nok dei eg reknar som aller viktigast, men det er jo så mykje fint, eg høyrer på masse fransk musikk, spesielt ravel, faure og poulenc. og så har eg eit tett forhold til mykje nyare klassisk musikk, spesielt steve reich, arvo pärt og john adams! :)

 • Nå var det mye variert og spennende å oppdatere seg på her inne, etter at jeg har vært i Paris på en forberede-flyttingen-tur denne uka. Dere virker ordentlig reflekterte, begge to, og da blir det interessant å lese svarene deres.
  Håper du er i bedre form, forresten! Fortsatt god søndag!

 • Dere er så fine! Har et spørsmål angående hjartemagasinet. Vet at det går an å få kjøpt hos Frøken Dianas Salonger i Oslo, men er det noen i London som selger det? Skal dit i høstferien, og det hadde vært så fint å kunne ta det med seg hjem igjen. Eventuelt har jeg lyst å kjøpe Wish mag, vet du hvor jeg får tak i det?