creamy tomato soup with cashews and red curry paste.

creamy red curry tomato soup.

no er det suppevær her i london, og denne passar perfekt for meg som er litt sjuk og med vondt i halsen. denne suppa er så sjukt enkel å laga. og superbillig! ingen lauk, ingen urter. alt du treng er: tre spiseskjeier red curry paste, to spiseskjeier olivenolje, ein boks hakka tomater, ei klype sukker, 1,5 dl vatn, 100g creme fraiche og to hender med usalta cashewnøtter.

fres curry paste og olivenolje i ei panne i eit par minutt. hell over tomatene, vatnet og sukkeret og la det koka i eit kvarter. ha suppa opp i ein blender og tilsett creme fraiche og cashewnøtter.

ps: hugs å ikkje steng blenderen heilt av når du har varm væske i, da kan loket hoppa av og du har plutselig suppe overalt. kanskje ta ut den runde biten i loket og hold den over, og blitz på lågast hastighet i eitt sekund eit par gongar før du set den på for fullt. la den gå til den er heilt kremete og fantastisk. smak til med salt. om du ikkje har blender funkar det sjølvsagt óg å bruka stavmiksar, men det tek nok litt meir tid før alt er krema.

translation:
this soup is amazing because it’s so easy to make and super cheap! no onions, no herbs. all you need is: three tablespoons red curry paste, two tablespoons olive oil, one can of chopped tomatoes, a pinch of sugar, 1.5 dl water, 100g creme fraiche(preferably full fat) and two handfuls of unsalted cashews.

fry the curry paste in the olive oil for a couple of minutes. pour the tomatoes over, and the water and sugar too. let it simmer for fifteen minutes. put the soup in a blender and add creme fraiche and cashews.

ps: remember to not shut the blender completely when dealing with warm liquid, it expands in the blender making an incredible pressure and will likely blow the lid off. i usually hold the mid-piece of the lid a couple of cm above its hole and i blitz it on the lower speed for like one second, then another, then another, before putting it on and letting it do its thing. let it blend until it’s creamy and amazing. salt to taste. if you don’t have a blender then a hand held mixer would also work, although a bit more time consuming.

 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *