things i’m really looking forward to this autumn.

det er ikkje haust her i london heilt enno, men eg kjenner at nettene blir mørkare og vinden blir kaldare. tar med paraplyen med ut, berre for å vera sikker, ser på haustsko som er tette for regnet. for fire år sidan las eg dette blogginnlegget hos sandra. om korleis å overleva vinteren. og no tenkte eg at me skal laga vår eigen liste, over kva som kjem til å gjera hausten så bra og kva me gler oss til. først kjem mine overlevnadstips, så vil eg at de skal bombardere kommentarfeltet med sånt de vil gjera i haust for å ikkje drukna i mørket! alle ting, små og store. så samlar eg dei for seg sjølv i eit innlegg. først, her er mine i tekst og bilder:

autumn.autumn.autumn.autumn.autumn.autumn.

● drikka fersk juice kvar dag med rødbetar, spinat og ingefær.

● bokvær.

● dansa på kjøkenet mens eg lagar pai.

● invitera venner på suppe.

● kjøpa nye ullstrømpebukser og henga dei på håndkletørkaren så dei er heilt varme og mjuke når eg tar dei på.

● reisa til paris og lukta på hausten der. stikka hendene opp under gensaren til jostein på eit gatehjørne.

● sy ferdig lappeteppet mitt.

● bytta ut øl med raudvin.

● begynna å bruka mi emeraldgrøne kåpe fra dior igjen.

● kjøpa nye skattar frå acne.

● gå på ein marknad eg ikkje har vore på før.

● baka brød så ein slepp å gå ut for å kjøpa.

● eta mørk sjokolade med havsalt.

● få besøk frå noreg med russisk vodka og lakrisbåtar.

● ingefær+sitron+honning+varmt vatn i ein kopp når forkjølelsessesongen kjem.

● gå til frisøren og få friska opp ildtoppen min.

● skriva skriva skriva til fingrane dett av og eg må læra meg å skriva med tærne istaden. eg har jo tross alt ei bok å gjera ferdig.

● gå på museum i london, som denne fine utstillinga, “a taste for impressionism” på royal academy.

● møta fleire nye folk som eg aldri har møtt før.

● baka ei stor kake.

● senda brev med noreg og sakna heilt ekstremt.

● planlegga korleis bildene til romanen vår skal sjå ut.

● reisa på utflukter og fylla på lista med gater eg har gått i og bygningar eg har sett.

● krølla håret meir, for det gjer meg gladare.

translation:
four years ago i read this entry at sandra’s blog. about how to survive the winter. and i thought that we’d write our own list now. first, i’ll list my survivor points, and then i want you to bombard my comments with things to do this autumn not to drown in the dark. all things, big and small. and i will gather them in an entry. but first, here are mine in text and image:

drink fresh juice every day with beets, spinach and ginger. book weather. dancing in the kitchen while making pie. inviting friends for soup. buy new woolen tights and put them on the towel rack so they’re warm and soft when i put them on. go to paris and smell the fall there, put my hands up j’s shirt on a street corner. finish my quilt. replace beer with red wine. buy new cashmere treasures from acne. go to a market i’ve never been to before. bake bread so we don’t have to go out to buy it. eat dark chocolate with sea salt. have visitors over from norway with russian vodka and licorice. ginger+lemon+honey+warm water in a cup when flu season gets here. go to the hairdresser to freshen up my fire head. write write write until my fingers fall off and i have to learn how to write with my feet instead, since i am writing a novel and all. go to a museum in london, like “a taste for impressionism, at the royal academy. meet more people that i haven’t met before. bake a big cake. send postcards to norway and miss horribly as usual. plan how the photos for the book will look like. go on trips and check off streets and buildings from my to see-list. curl my hair more, because it makes me happier.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • for at jeg skal kunne overleve høsten, skal jeg øvelseskjøre masse masse masse. skal lese bøker på bibloteket mens det regner, ha x antall pannekakefester med venner og lillebror, drikke tekopp etter tekopp under en god film. pakke frem pleddet fra kista, gå på bruktjakt på fretex, spare penger og penger og enda mer penger slik at jeg kanskje kan ta av når sommern og festivalene står for tur. jeg skal trene, ha jentekvelder, dra på konserter, få besøk av fine folk, og kanskje aller aller mest, bli flinkere på vgs.

 • denne høsten blir bra! jeg har endelig følelsen av å ha valgt riktig, er supermotivert for å gå på skole og har kommet veldig langt i å behandle angsten jeg alltid har slitt med.

  et par fine ting jeg skal gjøre i høst:

  – være på utplassering på stor stor bedrift og vise at jeg kan være både kjolejente og industridame
  – ta imot hjelpen jeg blir tilbudt nå
  – koke egg med kjæresten hver morgen, uansett hvor tidlig vi må stå opp
  – fylle stua med levende lys og drikke te med en stor skje honning
  – ligge i skje og høre på vinden som uler utenfor
  – holde hender, så man kan knipe hardt til når vinden finner veien innunder jakka

  og:
  kjæresten min flytter inn I KVELD. så jeg er helt sikker på at dette blir den beste høsten noensinne!

 • Jeg er glad i høsten, og gleder meg til alt det fine den fører med seg. Likevel kan det være kjedelig at lyset og varmen forsvinner, så det er en god idé å lage en liste over oppmuntringer! Her kommer noen flere.
  —–
  – Tenne levende lys på alle vannrette flater i hele leiligheten.
  – Bytte ut bilder og postkort og utklipp på veggene, slik at omgivelsene får en oppfriskning (og legge de gamle på et tryg sted, slik at man kan ta dem frem igjen om en stund).
  – Smile til fremmede på gaten, og småprate med folk som setter seg ved siden av deg på benken i parken.
  – Spise middag på små, sjarmerende restauranter på helt ordinære ukedager.
  – Gå gater man ikke har gått før, og nyte følelsen av å ikke heeeelt vite hvor man er, før man runder et hjørne og kjenner seg igjen.
  – Lære seg å mikse en ny drink (kanskje etter å ha besøkt en morsom bar for å få inspirasjon, gjerne sammen med noen fine venner).
  – Lage scones på søndager.
  – Lese tegnerserier og se TV-serier på kjølige kvelder.
  – Ringe folk man ikke har snakket med på lenge og fortelle dem at du drømte om dem eller tenkte på dem da du gikk forbi noen som bruker den samme parfymen.
  – Lage skikkelig, varm sjokolade fra bunnen av, med mørk sjokolade og helmelk og kanelstang i, og servere med en skje vaniljeis på toppen.
  —–
  Hurra for høsten, høytid for hygge!

 • Når høsten setter inn for fullt har jeg akkurat flyttet inn i ny leilighet. Da skal jeg innrede til høst og vinter med utallige stearinlys, varme tepper og pledd, nye dundyner, store tekopper og ny te. Jeg skal invitere på selskap og lage varm suppe. Jeg skal høre på musikk fra alle favorittmusikalene og danse mens jeg lukker øynene og plutselig er jeg på scenen.

 • lage saftig sjokoladekake. låne masse bøker fra bibioliteket. invitere venner på pastamiddag. plukke plommer rett fra hagen. gå med lange strømper i støvlene. lese til langt på natt. sende brev til storesøsteren min som nettop flyttet til england. gå uten hette så håret mitt krøller seg. tenne te lys på de mørke kveldene. gå med begunder røde klær.

 • lese bøker. være med nye venner jeg har fått på universitetet. lese fag. lage gode høstmiddager i helgene. kose meg med suppe i hverdagen. lukte på høstlukten når jeg går ute og bli nostalgisk. ta bilder av fint rødt/oransje løv. gå med store deilige skjerf. gå med de perfekte, forede Clarksene mine igjen. spise noe med kantareller, multer og reinsdyr. se film når det regner ute en mørk kveld. bli forkjølet og vartet opp av kjæresten min. varte opp min forkjølede kjæreste. drikke masse vann. løpe løpe løpe på løvet og komme inn rød og frisk og snufsete og svett til en varm dusj etterfulgt av en bedre middag og hyggelige samtaler med kjæresten min.

 • Jeg elsker høsten! Men må ha store og varme votter, for jeg har verdens kaldeste hender og kjæresten hyler hvis jeg prøver å varme dem under genseren hans.
  Jeg skal drikke veldig mye kakao og lese A Song of Ice and Fire.

 • * fylle sengen med masse puter og tepper jeg kan begrave meg i når regnet kommer
  * invitere mannen på badekar og champagne, muligens
  * besøke London, og se på skoler mens jeg er der
  * drømme stort, jobbe hardt
  * invitere venner på film og joggebukse-date
  * gå turer med hunden om kvelden når høstluften er kald og skarp
  * gå med store gensere, ull og skjerf
  * kjøpe hverdagssko med litt hæl. fordi jeg aldri har hatt det før
  * sove nok og mye

 • straks oktoberkulda setter inn og bladene blir blodrøde til tuppen, skal jeg kle meg opp i verste harry potter-antrekket og traske langt inn i en skog for å lage bålkaffe, rulle på våt mark og kikke på ekorn.

  ellers så tenker jeg å sette stearinlys i vinflasker, mekke cappucino til alle døgnets tider, lappe de blågrå ullstrømpene mine og finne en ny å holde rundt.

 • Bruke enorme skjerf man kan gjemme halve ansiktet i etter en litt kjip dag. Ta bussen mens regnet hamrer ute, og være glad for å være både tørr og utrent. Drikke te, kaffe og kakao fra alle mumikoppene, i slavisk rekkefølge. Kjøpe tidenes høst-jeans, som skal få oppleve tre land de neste månedene. Lese fine sitater og le høyt og hysterisk av nye bilder på someecards.com.

 • I høst skal jeg drikke kakao med krem som setter seg på leppen, være skikkelig forelsket så jeg holder varmen innvendig (går det an å planlegge sånt?), kose med varme kaninører, se Sex and the City igjen og igjen, lese Knut Hamsun, sy noe fint, dra på overraskelsesbesøk under paraplyen i regnet og ha med meg noe godt til en som virkelig fortjener det, tegne små søte stuer med prikkete tapet i notatblokken min, klippe ut inspirerende bilder fra magasiner og henge dem på veggen.

 • Høsten er så fin og den norske sommeren har vært så dårlig at den kan bare komme for min del. I høst skal jeg strikke lue til kjæresten min og kjole til meg, rive meg i håret av engelsk grammatikk for så å le når jeg får det til. Drikke opp all teen i skapet slik at jeg kan gå på Le Palais de Thés å kjøpe ny. Invitere til afternoon tea, ha spillkvelder med for mye rødvin og lese en haug med bøker.

 • Elskar når du gjer dette!

  Eg skal kome meg gjennom haustmørket mellom anna ved å ta grunnkurs i standard- og latindans, som eg byrja på i går og har hatt lyst til over fleire semestre, men aldri kvinna meg opp til før no :-)
  Føles fantastisk!

 • Åh, eg elskar hausten så utruleg høgt. I går regna og blåste det som bare det og eg vart så utuleg glad. Den hausten her blir dessutan ekstra fin fordi eg no bur i same by som den finaste jenta og beste venen i heile verda.

  Så no gler eg meg til å finne fram tweedjakka og ullskjørtet og kjenne meg som ei fin dame frå 40-tallet. Og å lage suppe heilt frå grunnen av, drikke tonnevis av te, sitte under ullteppet i øyrelappstolen og lese mummibøker, høyre på haustmusikk og sjå rare russike filmar.

 • Sitte inne under et pledd og lese bøker, uten dårlig samvittighet. Drikke en kopp grønn te hver dag. Drikke meg full i helgene, med de fineste vennene. Bruke store skjerf og myke gensere. Drømme meg bort i vakre biler på tumblr. Spare penger til sydentur neste sommer. Se alle filmene jeg lenge har hatt lyst til å se, men ikke tatt meg tid til å se. Få minst 7 timer søvn hver natt. Trene minst tre ganger i uka. Høre på høy musikk alene og danse. Lage mat med de fineste vennene, og sitte oppe til langt på natt og snakke om både dype ting og overfladiske.

 • Jeg har flyttet til Vietnam, hvor jeg studerer frem til november. Bare det i seg selv er en god medisin, til tross for at jeg elsker den europeiske høsten veldig høyt. Her er det varmt, men regntiden nærmer seg og da blir det som norsk høst (regnmessig) ganger 100. Jeg skal være flink til å hive på regnjakka og støvlene og bare dra ut likevel, sykle i regnet, være klissvåt når jeg kommer hjem så jeg kan ta på varme, rene klær og legge meg i senga med ei bok eller fem. Drikke masse øl til 3 kroner, jobbe hardt med studiene, dra på utflukter i fritiden og i helgene, spise god asiatisk mat, bade i havet eller bassenget mens det regner, lage en spilleliste, skrive masse dagbok og å le masse. Da blir det sånn at når jeg reiser hjem til jul noen uker før jeg reiser til India i jan/feb, så blir heller ikke vinteren så tøff. Jeg håper jeg unngår vinterdepresjonene i år, i og med at jeg unngår vinteren. Men igjen så er dette konseptet du har fiksa i dette innlegget en perfekt forberedelse på å kurere vintervondt.

 • – Lage kyllingsuppe
  – Strikke ferdig mariusgenseren min
  – Dra mer på kafé
  – Begynne å gå til skolen, så jeg kan kjenne på høstluka
  – Lage den perfekte melkefrie koppen med kakao
  – Gå med skjerf og ullsokker
  – Jobbe litt hardere i ukedagene, og litt mindre hardt i helgene
  – Svømme, og ta badstu etterpå
  – Fylle leiligheta med bra folk og se Disneyfilmer hele natta

 • finfin liste! jeg pleier alltid å pakke meg inn i store og varme strikkegensere (+ skjerf og votter) så langt ut på høsten jeg bare klarer. stort sett mye finere og deiligere enn jakker :)

 • Denne hausten skal eg bruke til å kose meg. Eg skal gå til bussen i den altfor store mariusgenseren eg strikka til meg sjølv, det gjer ingenting at den er for stor, det er den første gensaren eg har strikka og den er varm og god. Eg skal tenne stearinlys og sjå på Gossip Girl, drikke kaffi frå dei nye rosa kaffiglasa mine og studere når eg må. Eg skal gå på kafe med fine folk og lage hekleteppe med tanta mi. Så skal eg og mamma til Paris og eg skal visa ho byen og sei at her kjem eg til å få det fint når eg flyttar dit til våren. Eg skal hoppa i lauvhaugane, knusa isen på søledammane og bli raud i kjakane. Og av og til skal eg heim til Voss og sykla på den raude sykkelen min til frosten på vegane gjer det umogleg.

 • Denne hausten har eg tatt fatt på det siste året av studiene mine i regnbyen Bergen. Det siste året før eg kan flytte heim igjen, og endeleg flytte saman med min kjære.
  For å halde ut til det vårast, og eg byrjar å sjå ei ende på skulen skal eg ;
  – Trene – for eg veit at det gjer godt for både kropp og sinn. Sjølv om det er eit skikkeleg tiltak å gå utforbi døra når det er mørkt, og det regnar og blæs
  – Drikke maange koppar med god te
  – Lese gode bøker (ikkje berre pensum)
  – Vere med gode venner, ha spelekveldar og drikke vin og le lenge
  – Høyre på fin og stemningsfull musikk

 • Denne høsten trenger jeg virkelig noen strategier for å ikke drukne i høstmørket. Noen av mine er:
  – Alltid ha en bok tilgjengelig å lese i, på sengekanten, når jeg venter på bussen, mens jeg venter på at pastaen skal koke ferdig.
  – Kjøpe gode kaffebønner og kverne kaffe selv hver morgen.
  – Avtale kakedater med gode venninner, sånn at vi har noe å glede oss til sammen.
  – Kjøpe det der fine, store ullskjerfet som jeg ønsker meg sånn.
  – Trene to ettermiddager i uka. De andre er det lov til å krølle seg sammen i senga med bok og kjæreste eller i sofaen med en god venn.
  – Spise bittelitt mørk sjokolade nesten hver dag, og litt mer på lørdager.

 • Du har laga ei kjempeflott lista over ting å gjera som fekk meg til å smila. Sjølv gler eg meg til å gå mange flotte fjellturar i landskap med knallsterke haustfargar. Eg gler meg til alle fjernsynsseriane startar att og eg kan liggja under teppet med ein var kopp te å sjå på dei etter ei treningsøkt ute i haustvêret. Eg har dessutan laga meg eit mål om å læra meg å baka, eg gler meg til eg får det bra til og kan eta heimabaka brød istadenfor dårleg kjøpt brød.

 • Jeg gleder meg til det blir skikkelig kaldt og klart ute, da skal jeg ha på skjerf og hansker og gå ute og se på alle de fine fargene, trærne og høstsola. Og når det er grått og trist skal jeg krype inn hos kjæresten min, ligge i armene hans og se gamle filmer på tv med kakao til.

 • jeg liker å gå en god lang tur utpå kvelden, helst med litt rolig musikk svakt på øret. det er så fint å gå tur i skogen om høsten, når det er akkurat passe kaldt og det lukter godt av trær og kjølig luft..

 • Jeg skal skrive på den vanskelige andreboka. Jeg skal gå på sangstunder med sønnen min. Og så skal jeg sitte ute på verandaen i den røde ullgenseren som jeg strikker nå. Ellers tar jeg det som det kommer. Jeg kjenner at jeg gleder meg. Høsten er ei fin tid.

 • Høsten er nyyyyydelig, (helt frem til årets mest ubrukelige måned – november)
  Uansett.
  Jeg skal gjenoppta mine gamle hobbyer; via studier og trening – dansetimer! Bli kjent med mine nye klassevenner, og med Oslo – og meg selv.
  Også skal jeg skaffe meg noen ordentlige, varme klær.
  Deretter skal jeg ut i skauen og nyte synet av alle fargene, og dra hjem til gamlehuset og lage eplesyltetøy.
  Lese bøker (låne) og drikke te selvfølgelig. Innrede mitt nye rom etter høstens farger.
  Og ikke tenke for mye på den kalde vinteren.

 • Denne høsten ser ut til å bli bra. :) Dette skal jeg gjøre, bl.a.:

  *Lese World Without End og deretter gå på jakt etter flere historiske romaner
  *Lære meg å sy klær til meg sjøl
  *Strikke sokker, trollmannhat og Lillehammergenser
  *Løfte tunge ting og bli kjempekjempesterk!
  *Bake brownies og bananenschnitte

 • Åå. Eg har akkurat lese gjennom alle kommentarane, og fått ny tru på hausten som står på trappene. Nett det eg trengte no.

  Eg skal:

  – Finne fram october triology av Thomas Dybdahl, verdens beste haust-soundtrack i mine auger.
  -Lengte, lengte, lengte, og glede meg til min kjære endeleg kjem til Noreg i November. Planlegge advent, og kanskje lage adventskalender til kjærasten min. Han har ALDRI hatt ein.
  – Skrive lister over kva eg skal gje til kven til jul, og planlegge godt. Kanskje bestille perfekte julegåver frå ebay som eg veit vil bli satt pris på.
  – Kanskje byrje å trene på eit treningssenter, og ikkje bli skuffa over meg sjølv viss det ikkje blir noko av.
  – Kjøpe meg nye joggesko
  – Gå turar om kvelden med ipoden. Viss eg tør.
  – Høyre på den siste spotifyspelelista du har laga til.
  – Drikke masse te, i store koppar.
  – Gå på teater på den nasjonale scene (aleina om ingen vil vera med) kvar fjortande dag. Fordi eg fortener det, og fordi det er dobbelt så billig når ein er under 30.
  – Kjøpa bilettar til komande konsertar, og bruka tida på å gleda meg og varma opp med musikken.
  – Engasjera meg i noko frivilligt.
  – Reisa på Ikea for å kjøpa meg bokhylle. Sortera bøkene mine etter farge.
  – Ta bilder av dei eg er glad i.

  – Nyta, leva..

 • gi ut ep.
  gå på teater.
  ha fårikålfest!!!
  kysse meg i søvn hver kveld.
  bygge frokostkrokbenk på kjøkkenet.
  legge brudekjoleplaner med skreddermamma.

 • Overlevelsen for meg denne høsten er at jeg flytter på fredag, til Bergen sentrum i et hus fra 1890 med skjeve vinduer, knirkete dører og tregulv som er naturlig slipt ned av utallige vandrende føtter. Overlevelsen blir en helt ny sofa, et helt nytt sosialt liv og en lettere hverdag for både meg og småen min, i tillegg til Southampton-tur med den herlige fotoklassen min.

  I november har jeg også vært kjærestefin med den fineste og mykeste mannen jeg kjenner, og det er ett av de fineste lyspunktene jeg teller dager til. Denne høsten blir bra, det kjenner jeg på meg.

 • *om noen uker reiser jeg til israel og palestina med skolen min! vi har et innsamlingsprosjekt for en flyktningleir i betlehem, og en i libanon (som vi desverre ikke kan besøke pga. urolighetene der). det blir så spennende! vi får besøke leiren i betlehem, oppleve de klassiske severdighetene (kirker, moskéer, synagoger, ruiner, liksom) og ikke minst skal vi lære massemasse om konflikten og fortelle om det når vi kommer tilbake. jeg kan nesten ikke tro at jeg faktisk skal til palestina!
  *prosjekt: sy egne klær.
  *bli skikkelig flink på å lage ordentlig mat.
  *begynne på alle de bøkene som har ligget i vinduskarmen i evigheter, men som aldri blir lest. gleder meg.

 • Vinteren kjennes allerede på kroppen, derfor var det godt å lese ett slikt innlegg og alle kommentarene. Plutselig ser det lysere ut, og jeg begynner å tenke ut både små og store ting som lyser opp dagene. Min liste går slik:
  – To reiser står på timeplanen, den ene går til øya Zakynthos og den andre går til Toulouse til ei god venninne.
  – Jeg skal smile masse, og få andre til å smile.
  – Jeg skal trene.
  – Jeg skal vise mine kjære hvor høyt jeg setter pris på dem
  – Se på alle høstfargene og trekke inn den deilige høstlukta, og gå turer i skogen jeg er så glad i.
  – Jeg skal lese bøker, både nye og gamle.
  – Jeg skal igjennom tre eksamner til jul, og jeg skal lese som bare det i de spennende fagene.
  – Ta en dag av gangen.
  – Drikke en kopp te hver dag.
  – Tulle meg under ett teppe og se en god film.
  – Tykke strikkegensere, store skjerf og varme sokker

  Jeg sitter og smiler med tanke på hvor god denne høsten skal bli!!

 • Drikke store mengder engelsk te fra den lysegrønne tekanna mi, lese tonnevis med bøker, høre på regnet og vinden, kose med katten, bruke ullgenserene mine igjen, kysse varme kyss i høstkulda, drikke chilikakao alene eller med venner på favorittkafeen min ved elva, lese Morgenbladet, kose meg med yndlingsbloggene mine, se kokke- og snekker-TV med samboeren min, varme hendene mine på glohete, kruttsterke kaffekopper på jobb, kjøpe ny kåpe, se flere filmer og skrive. God høst!

 • -Spise god og sunn smoothie til frokost
  -Gå tur i mørket og titte inn i vinduer for å se åssen folk har det hjemme hos seg
  -Lære å bake godt, grovt brød. Mykt inni og sprø skorpe.
  -Gå på loppis
  -Spise grønnsakssuppe
  -Tegne
  -Gå tur i parken med en god venninne og kaste løv opp i lufta
  -Plukke kastanjer og ha de i jakkelomma for å kjenne på de når man er ute og går
  -Gå til skolen i stedet for å være sild i tønne på en kjip buss
  -Høre på musikk
  -Bruke myke, varme klær i ull

 • Mørk sjokolade med havsalt? Eg trudde sånt noko berre eksisterte i Narnia!

  Eg gler meg til å overleve hausten fordi eg skal drikke litervis med varm te med honning i, fordi eg har så mange planar og ting eg skal gjere, fordi eg endeleg slepp å sove med ullsokkar og t-skjorte under pyjamasen og varmeomnen på høgaste temperatur rett med senga når det blir kaldt, men kan sove under den varme dyna med berre eit plagg om eg vil, for endeleg bur eg ein plass med isolasjon i veggane og inkludert strømpris i leia, hurra! eg skal også se lark rise to candleford på nytt, lese jane eyre og skrive brev til bestemor.

 • For å overleve denne høsten skal jeg feire bursdagen min med masse rødvin, sjokoladekake og verdens fineste venner. Ligge i senga og kose med kjæresten min en hel dag bare fordi vi egentlig må på skolen og det er for kaldt og mørkt til å gå ut. Jeg skal kline masse på bussholdeplassen mens jeg venter på bussen. Jeg skal strikke en liten Marius-tunika til verdens nydeligste tantebarn. Jeg skal tenke på hvor modig jeg er som har flytta til en helt ny by. Jeg skal skrive brev til mamma hvor det står at ho er verdens tøffeste dame. Spille håndball selv om korsbåndet mitt er røket bare for å bevise for meg selv at det går an. Jeg skal tenne stearinslys og invitere fine venner på frokost. Og fremfor alt skal jeg lese denne bloggen og våge å være kreativ; hvis Mariell kan, kan jeg også.

 • Jeg liker høsten bedre enn sommeren, jeg. Jeg skal tenne stearinlys, gå turer i skogen og på fjellet og se på alle fargene, plukke epler, finne fram skjerf og varme gensere og støvletter, drikke te, bake, og kose masse med kjæresten.

 • ettersom sommeren er tiden for å la tankene fly til værs og bare sveve rundt i en energi-sky, elsker jeg at høsten bringer meg ned igjen og tar med seg lysten til å kjøpe ferske aviser og magasiner (agurktiden er endelig over) og oppdatere seg på nyheter fra inn- og utland.

 • jeg skal tørre, våge, ville, gjøre. si hei til nye folk, tro på at jeg er god nok, lese så jeg får til eksamen, ikke bli så mye stressa, gå på pubquiz/infomøter/andre møter om ting jeg er interessert i selv om jeg ikke kjenner noen eller er så innmari flink til det, kanskje begynne i en ny jobb jeg liker som gir meg lys og glede, sitte på biblioteket for å lese, møte nye og gamle venner med stearinlys og middager, bake, klemme, kline, planlegge, leve i nuet, skrive, lese bøker, lese denne bloggen og andre fine. denne høsten blir bra.

 • Høsten overleves best med å ta fram den deilige grå kåpa mi, og gå med gode skjerf. med å finne nye måter å sminke meg på. ved å tenne i peisen og tenne masse starinlys og lage telt under dyna med kjæresten. med å finne nye koselige små caféer og drikke god kaffe.

 • Jeg skal strikke mange luer og skjerf, som jeg skal gi til fine folk i julegave! Lære meg å sy, ta fram de fine kjolene, skjørtene og ullgenserne mine, drikke mye te, lage masse smoothie, kose med kjæresten når han er hjemme, være med mange fine venner, feste, kose meg på jobb i helgene og kose med kattene mine.

 • – flytte til samme by som han
  – bo helt alene, men samtidig dele kjøkken med 16 andre
  – drikke kakao i ta-med-kopp mens jeg går halve Trondheim rundt
  – drikke vin med Karen til vi springer gatelangs midt på natten og synger Beatles-sanger helt til vi ikke kjenner at vi fryser mer

 • Hurra for høsten! Tingen jeg gjør i høst er av den store typen. Denne kommentaren skrives i Vietnam, og her bor jeg fram til november. Trives! Skal også sende brev med Norge, og har allerede savnet, men bare en liten smule. Tror det å være her gjør at jeg kommer til å sette ekstremt stor pris på det lille jeg får med meg av den norske Stavangerhøsten før jul!

 • For å overleva hausten skal eg ha ein tekopp og levande lys på bordet mens eg gjer lekser. Lesa bøker og fyra i peisen. Eta mørk 70% sjokolade. Stripa håret hos frisøren. Gå tur med votter og skjerf på hytta. Jobba på Mestergrønn og kor eg er omgitt av masse fine blomar heile året, har nettopp begynt å jobba der og det er kjempe gøøy! Eta masse mandariner, i fjor åt eg 5 stykk til dagen, så eg fekk mandarin utslett på heile kroppen, men det er så sjukt godt! Vera med venner og ha kosekveldar med masse godt. Ligga i senga og høyra på regnet medan eg les og katten min, Bella, ligg oppå dyna og malar, verdens beste lyd. Gå på kino. Reisa til San Francisco i haustferien, guud som eg gledar meg, det blir sikkert det beste heile dette året! Skal shoppa masse haustkler og eta god mat med familien på restaurantar. Og så skal eg ta tran for å ikkje bli sjuk.

 • For å overleva hausten skal eg dra heim til Bergen frå Oslo berre for å raka lauv i hagen til mamma og rulla i det etterpå med søstra mi. Eg skal setja skona mine i skotørkaren i eit kvarter før eg går ut sånn at beina mine er gode og varme. Eg skal bruka vottar og labbar som mormor har strikka og som eg er frykteleg glad i. Eg skal lage ei vekelista for teen min. Typ.
  Mondag: Jordbær&kiwi
  Tysdag: Eple
  osv. heeeeilt fram til søndag.
  Eg skal hiva nytt sengetøy på senga og ligge under dyna og lukta på nyvaska tøy mens eg klinar med kjærasten og delar hemlegheitar. Eg skal prøva å laga mine eigne karamellar for det er den beste snopen som er, syns eg.
  Eg skal lage “slott” i stova med dynar og putar og ha piknik med piknikkofferten til mormor frå 70-talet. Eg skal sjå på svart-hvitt film med filmframvisar frå oldefar sin tid og finne ut om mykje nytt om slekta mi. Eg skal kjøpa meg solsikkar av plast som skal stå på rommet mitt sånn at eg alltid føler at sola er med meg. Og eg skal leggje små lappar overalt i huset med fine ting om meg sjølv i orda sånn at eg blir glad kvar gong eg finn ein.
  Eg skal ta t-banen att og fram mens eg les ei bok som heiter “What we talk about, when we talk about love” som har korthistoriar om forskjellig kjærleik. Og eg skal bli tante til ei lita jente, som kjem om berre 3 vekar (!)
  Ikkje minst skal eg elska kjærasten min og bli elska tilbake.

 • Pingback: hjartesmil