roasted red pepper pappardelle.

roasted red pepper pappardelle.
her kjem den kjøttfri middagen for denne veka! dette er ei oppskrift eg har funne på sjølv, er skikkelig stolt over den for den er sjukt god. god planlegging og oppskrifter som den her gjer at livet utan kjøt er heilt fantastisk og kjempelett! 

roasted red pepper pappardelle.
du treng: tre mellomstore paprika, pasta av valgfri type(me brukar fersk pappardelle, men ein kan sjølvsagt bruka tørr), creme fraiche og provencekrydder eller timian. vask paprikaen. varm ovnen til 225 grader. fjern den grøne delen og del dei i to. legg dei på eit bakepapir med skalet opp, og inn i ovnen. det beste er om du har grill på ovnen din, da plasserar du dei øverst i ovnen til skalet begynnar å svi seg. om ikkje må du berre følga med på skalet, det kjem veldig an på ovnen. det gjer ingenting om skalet blir svidd, for skalet skal av etterpå og det gir kjøttet ein meir røykt smak. når dei er ferdige tar du dei ut og legg dei i ein tett container av eit slag, eg brukte ein glasboks med lok. la den ligga der i omtrent femten minutt, det gjer det mykje enklare å få av huden seinare. ta dei så ut av boksen og fjern huden. da sit du att med deilig raudt paprikakjøt. i ei skål, bland med tre spiseskjeier creme fraiche, salt og provencekrydder/timian. køyr i ein stavmikser(eller blender om ein ikkje har, men ver forsiktig så den ikkje blir for glatt). smak til med salt og krydder.

roasted red pepper pappardelle.
kok pasta og velt den inn i sausen. et med glede!

translation:
this week’s meatfree dinner is here! this is a recipe i came up with myself, i’m very proud of it because it’s so delicious. good planning and recipes like this one is the reason it’s easy eating very little meat. we are not vegetarians, but we eat a maximum of two meals with meat per week.

you need: three medium sized red bell peppers, pasta(we use fresh pappardelle but you are of course welcome to use dry spaghetti, tagliatelle or linguine), creme fraiche and dried thyme. wash the peppers, cut off the green part and remove the seeds when you cut them in half. place them on a baking tray, skin up, and put them in the oven. the best way to roast them is at the top of the oven under the grill, on 225 degrees celsius. if not, the middle of the oven is fine. roast them until the skin starts to turn black. then take them out and put them in an air-tight container. this helps steam build and will make it easier for you to remove the skin. leave them there for fifteen minutes, then remove the skin. mix the pepper with three tablespoons creme fraiche, salt and thyme/herbs de provence. use a hand held mixer to make it creamy, but still with some chunk in there. season to taste with salt and spices.

boil the pasta and mix it all together. eat it with joy in your heart.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *