challenge accepted!

book challenge.

for september har eg gitt meg sjølv ei utfordring. eg skal lesa 100 sider kvar dag. det siste året har eg mista heilt grepet på boklesing, eg har begynt på bøker og ikkje lest dei ferdig, begynt på nye, følt at det var noko som mangla i livet mitt. så, i september skal eg lesa 3000 sider. skummelt, men eg gler meg veldig til å sjå om eg klarar det og på kva måtar det kjem til å påvirka meg. både i kvardagen og som forfattar. skal sjølvsagt skriva om det etter kvart! på bildet er nokon av bøkene eg skal lesa. andre er på veg i posten, dei siste sidene har eg ikkje bestemt meg for enda. forslag?

har de utfordringar i haust? andre bra utfordringstema eg kan komma på: legga perfekt eyeliner, laga saus fra scratch, ikkje drikka alkohol, re opp senga kvar dag, ikkje kjøpa eitt einaste klesplagg, rydda skapet, mala ein stol eller eit heilt rom, planlegga ei reise. det finst mange fine små prosjekt, begrensande eller ei. eit veldig viktig steg i å vera sikker på at ein fullfører noko er uansett å sei det høgt. check! eg gler meg skikkelig, det føles litt som første skuledag med ny ransel og kvasse blyantar i pennalhuset.

translation:
i’ve given myself a challenge this september. i’m going to read 100 pages every day. in the last year i’ve completely lost my mojo when it comes to reading. i’ve started books and not finished them, started new ones, felt like there was something missing. so, in september i am going to read 3000 pages. scary, but i’m looking forward to see if i can do it and in what way it will affect me. both in everyday life and as a writer. i’m going to write about it eventually, of course! in the picture is some of the books i’ll be reading. others are on their way in the mail, the last pages i haven’t really decided on yet.

do you have challenges this fall? good themes for challenging yourself: apply perfect eyeliner, make sauces from scratch, not drink alcohol, make the bed every day, not buy any clothes, clean out the closets, paint a chair or a room, plan a trip. there are so many small projects to do, limiting or not. a very important step to making sure you finish something is saying it out loud, which is what i am doing here and now. and i am very excited!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Keiseren av Portugalia, av Selma Lagerlöf. Den fineste bok om kjærlighet jeg noensinne har lest.

  Fint prosjekt forresten, ble fristet – men vet ikke om jeg er modig nok.

 • That’s a great idea! I’m trying to read more too, and to take more pictures. It forces me to stay creative, especially since I spend so much time online (for work and blogs). It’s good to balance things.

 • Les “To Kill a Mockingbird” av Harper Lee – ein fantastisk fin klassikar, som ikkje er så trist som ein kanskje først trur. Du vil ikkje angre på at du opna denne boka. Klem frå Hilde

 • åh da må du lese tonje glimmerdal av maria parr. den vakreste, morsomste og fineste (egentlig barne)boken jeg har lest. kan jo være en bra avveksling fra litt tyngre bøker

 • Det synes jeg var en bra høstutfordring. Jeg synes livet er mye bedre når jeg leser bøker, likevel miste jeg også av og til helt grepet om det. Jeg skal forresten også lese Saganatt nå, den står i bokhylla (:

 • sy fortere. jeg er lærling hos en deisgner og har korte deadlines, og jeg er en perfeksjonist som kan bruke en time på en søm. derfor må jeg sy og sy og sy hele tiden og gjøre det fortere. men det går helt fint, fordi jeg elsker å drive med det.

 • Så utrolig lurt! Kan anbefale The Catcher in the Rye av J. D. Salinger. Personlig skal jeg smile og gjøre noe hyggelig hver dag, og ta initiativet til å bli bedre kjent med nye mennesker jeg møter.

 • I det siste har eg vore heilt oppslukt i Bram Stokers Dracula, på grunn av ei fantastisk vakker utgåve frå Four corners .

  Eg kjem ikkje til å ha råd til nye klede dei neste månadane, så eg jobbar med å fornye gamle klede ved å reparere hull og barbere vekk nuppar. Tidkrevande, men ein får mykje igjen for det.

 • Nå er det jo en stund siden nyttår, så jeg følte dette var en veldig god anledning til å utfordre meg selv. Jeg bestemmer meg herved for at min utfordring for september er å tegne minst fem tegninger hver dag. Og gjerne blogge resultatet, som en ekstra pådriver for å fullføre utfordringen. Med penal med spisse blyanter og tegneblokk i veska bør jo det være totalt overkommelig.

 • Jeg har akkurat lest Osv. av Johan Harstad. Det er egentlig et skuespill, men han skriver så fantastisk godt at det nesten er som å lese en vanlig roman.

  Jeg har også lyst til å lese mer igjen, men i utgangspunktet har jeg ca en bok i måneden som mål. Også skal jeg bli flinkere på å bli kjent med nye mennesker, begynne på yogakurs, smile til fremmede, lære å lage sunn vegetarmat, skrive en knall masteroppgave og danse mer på bordet.

  (og nå som jeg har skrevet det ned her, er det jo ingen unnskyldning for å ikke gjennomføre det)

 • Jeg hadde nyttårsforsett å flytte ut! Og det skal jeg om knappe to uker!

  Ellers har jeg mål fremover å ikke gå på kafe (trist) og ikke kjøpe noe annet enn det høyst nødvendige jeg ikke kan leve uten. Slik er det å flytte for seg selv antar jeg.. haha :)

 • Maybe a horrible cliché – but I am reading Just Kids by Patti Smith and I keep reading the pages an extra time because I dread the day when it’s finished …

 • heksen fra portobello av paulo coelho er en fantastisk bra og magisk bok. lest den tre ganger før og driver og leser den nå igjen :)

 • For en fin utfordring! Min egen er å lære meg flere nye matretter, gå mer tur i skogen og begynne å tegne igjen. Da jeg gikk på VGS tegna jeg nesten hver dag, men etter det har det bare gått nedover, hvilket det er på tide å gjøre noe med. Jo, også skal jeg bli flinkere til å høre på radio for det er så koselig.

 • for en god idé! jeg kom over en nydelig liten bok da jeg jobbet på biblioteket med mamma. den er skrevet av marianne clementine, og heter bilydar. den er en diktsamling, og skrevet på nynorsk, så tenkte den kanskje kunne være interessant for deg, mariell! hun skriver helt fantastiske små dikt, ofte tar hun en følelse helt på kornet. ærlig, ekte og vanvittig fin debuttdiktsamling. anbefales!

 • September er en bra måned for å starte sånne prosjekter. Hadde alkoholfri september for noen år siden. Fikk skikkelig lyst til å finne på noe i september i år også, takk for inspirasjonen!

  • “Young adult”-kategorien passer vel egentlig for de fleste! Vil også anbefale “An abundance of Katherines”, “Paper Towns”, “Will Grayson, Will Grayson” og selvfølgelig “Looking for Alaska” når vi først er innom John Green.

 • Oh yeah! I got the same feeling… no time, no desire.. You give me a little knack to start my own reading challenge. Thanks.
  Let’s shut up movies, mute internet, and just read a little bit more.

  Slap!

 • Utrolig bra utfordring! Selv må jeg lese før jeg sovner, men jeg kunne godt brukt mer tid på bøker, har så mange jeg vil lese. I høst har jeg utfordra meg selv til å sette av tid til å skrive hver dag, og har prøvd å sette et minstekrav på antall ord. Det har vært en god dytt i ryggen for å komme ordentlig i gang med det jeg håper skal bli noe stort om forhåpentligvis ikke så lenge. Lykke til med lesinga!

 • Har du lest Song for Eirabu? Vet ikke om du liker fantasy, men bøkene er skrevet på nynorsk, og de er veldig bra. Prosjektet mitt i høst er å bygge bokhylle som er stor nok til å romme alle bøkene mine.

 • Det er egentlig veldig fint å sette mål. Og gøy når man klarer de!
  Å ikke kjøpe flere klær er er mitt mål, helt frem til november. Og et annet mål er å være fysisk aktiv, på en eller annen måte, hver dag! :)

 • You inspired me to start some challenges this fall! I’m rather lazy person, so maybe it will motivate me to do things that I was avoiding for such a long time. For example clean out my closet or cook and bake more (I need to try more new recipes!). Reading more was my little challenge for summer break and so far it goes very well :)

 • utfordring september:
  flytte til skotland for (etter planen) 4 år
  for første gang i livet være helt helt alene i et fremmed land og må tvinge meg selv til å få venner på egenhånd
  kanskje miste kjæresten min
  lese kjemi og molekylærbiologi på engelsk
  (jeg syns det holder mer enn nok for en mnd)

 • Jeg skal fortsette å trene, for jeg begynner alltid å sluntre unna om høsten. Skal også bruke så lite penger som mulig, og bruke mindre tid foran PCen. Mer boklesing blir nok en naturlig konsekvens :)

  Forresten, hva heter det jeg antar en en instagram-plugin under “Buy my magazine”? Den så veldig fin ut!

 • Jeg skal sky alkohol denne høsten. Men det er egentlig ikke et mål, men en jobb, så jeg tror ikke det teller. Målet mitt skal være å gå to turer i uka. Og å spørre en mann om han vil være med til Paris.

 • Måla for hausten, eller siste del av året, i alle fall, er å gjere all matteleksa mi, og spare 6000kr på reisekontoen min!

 • For et fint prosjekt! Jeg burde gjøre det samme, har altfor mange bøker på lista mi og jeg elsker jo å lese, så skjønner ikke helt hva som hindrer meg. Lykke til!

 • Så fantastiskt inspirerande du skriver Marielle, åh! Tack för inspirationen. Jag har satt upp för mig själv ett mål at jag ska läsa böcker en timme per dag. Och då gäller det att jag gör det också :)

 • This is a great idea, I should challenge myself to do the same thing. Last year I started writing down every book I read and every movie I’d seen, but then came the summer and I got completely lost in it. I’m currently working on my photo 365 project and am enjoying it so much :)

 • jeg skal ha røykfri måned, og det føltes så bra at jeg tjuvstarta fire dager på forhånd. blir skikkelig kvalm av å lukte sigarettlukt og digger ikke tanken på nikotin i det hele tatt, så kanskje jeg skal strekke det ut så lenge som mulig. (hurra for helse, altså)

 • Min utfordring blir å bruke minst mulig penger, spise sunt og trene masse :) Og fram til jul, skal jeg prøve å bruke minst mulig penger på julegaver, så jeg skal lage de fleste selv.

 • Jeg har ikke vært inne på bloggen din siden du var på grayzine. Å, akk. Den gjør meg så glad! Det er en egen liten fantastisk følelse av å lese det du skriver. Glad jeg fant fram igjen, og takk for at du holder på enda!

 • Bruke tanntråd hver dag! Tiltak, men når man først har kommet i gang skjønner man ikke hvordan man kunne ignorere det.

 • Jeg leste Shantaram av Gregory David Roberts for en stund siden. Tror det er den mest komplekse, mest fantastiske og spennende boken jeg noen gang har lest :) Anbefales sterkt :)

 • å. vilt fin utfordring. nå fikk jeg lyst til å komme på en sånn en til meg selv. skal tenke på det. et forslag, om du har lyst til å lese noe fransk, er “no et moi” (vil tro den heter noe som “no og jeg” eller liknende på norsk). den beveget meg.

 • Pingback: hjartesmil
 • Ah, hvilken deilig utfordring! Skjønner ikke at jeg ikke så dette da du først postet det. Velger å forklare det med at du postet det på min første skoledag. Takk for inspirasjon. Gleder meg til å lese massemasse i desember!