comments about comments.

mange meinar at når ein har eit ope kommentarfelt på bloggen sin må ein rekna med å få negativitet i kommentarfeltet. eg er i utgangspunktet ikkje enig, men så lenge det finst folk der ute med vonde følelsar i kroppen og ingen anna utløp er det viktig for ein bloggar å kunna klara å takla det på ein god måte. ja, det føles av og til som om nokon har opna deg og funne ut akkurat kvar det gjer vondt for så å skyta ein bazooka rett mot det punktet. for dei aller fleste av oss gjer det vondt å høyra at du ikkje har anklar eller for små auge eller at du ikkje kler deg på ein god måte. det er absurd korleis nokre menneske har eit behov for å øydelegga for andre for å ha det bra i seg sjølv. det er ikkje berre blomar og blonder i kommentarfeltet hos meg heller. får høyra alt fra at fjeset mitt ikkje taklar ein einaste makron til, til at jostein ikkje egentlig elskar meg(det morsommaste var i fjor, etter eg kom tilbake frå paris, då nokon skreiv “jeg hadde samleie med jostein da du var i paris” haha). men. eg har ein nulltoleranse for alt som ikkje hjelper nokon. eg har alltid sagt at eg ikkje vil vera eit talerør for negativiteten til andre, og det har vore viktig for å bygga opp eit skjold mot alt ein får kasta mot seg.

ein anna ting ein må læra seg å deala med i bloggverda er “konstruktiv kritikk”, noko ein får mykje av som bloggar. noko av det er godt meint, mens anna er innpakka avskum. konstruktiv kritikk er kun konstruktiv om det kjem fra ein plass med respekt, og ofte er det noko me som bloggarar opplever å få slengt etter oss om me ikkje umiddelbart underkastar oss kritikk me får frå anonyme. “du må jo klara å ta imot litt konstruktiv kritikk, eg meinte berre at nasen din ser skeiv ut med den leppestiften, prøver berre å hjelpa”.  etter kvart lærer ein seg heldigvis å skilla mellom “konstruktiv” og konstruktiv.

det viktigaste for meg har vore å forstå kvifor dei gjer det, desse menneska som skriv dritt til eller om andre. at dei ikkje likar eller respekterar seg sjølv, at dei har vanskelige liv, at dei utagerar fordi dei ikkje forstår seg sjølve eller sine eigne handlingar. og fram til dei finn ut av det kan spamfilteret mitt fint tåla ti tusen kommentarar til. det har ingenting med meg å gjera, eg har lært meg å ignorera det og tar det ikkje innover meg lenger. så lenge du er sikker i deg sjølv kan ingen ta deg. lettare sagt enn gjort, kanskje. men da veit ein i alle fall i kva ende ein må starta.

translation:
a lot of people seem to think that when you have open comments on your blog then you should be prepared for nasty comments. i don’t really agree, but as long as there are people out there with pain in their hearts and nowhere else to put it, it’s important for us bloggers to know how to deal with that. yes, it may sometimes feel like someone has opened you up to find out where it hurts the most only to point a bazooka at it and fire. for most people, it hurts to hear that you don’t have ancles or your eyes are too small or you dress poorly. it’s absurd how some people have this need to break other people down to make them feel good about themselves. it isn’t just lace and flora in my comments either. people tell me my face can’t stand a single macaron more or that jostein doesn’t really love me(the funniest one was after i came home from paris last year “i had intercourse with jostein when you were in paris” haha). but, i have a zero tolerance policy when it comes to stuff that doesn’t help anyone. i’ve always said that i won’t let myself be somewhere for people to vent and throw their negativity, and that’s been important to make a shield that protects me from all of it.

another thing you deal with in the world of blogs is “constructive criticism”. some of it comes from wanting to help, but mostly it’s just crap in nice wrapping paper. constructive criticism is only constructive when it comes from a place of respect, and quite often it’s something bloggers experience getting thrown at us if we don’t completely embrace someone anonymous criticizing us. “you have to be able to deal with constructive criticism, i just meant that your nose looks all crooked when you wear that lipstick, i was only trying to help”. after a while you learn to separate the “constructives” from people who actually care.

to me, it’s been important to understand why they do it. that they don’t like or respect themselves, that their lives are hard, they lash out because they don’t understand themselves or their own actions. and until they do, my spam filter is very capable of dealing with ten thousand more comments. it has nothing to do with me, i’ve learnt to ignore it and i don’t get hurt by them anymore. as long as you’re confident in yourself then noone can get to you. easier said than done, maybe, but at least you know where to start.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Eg syns du kler deg fint og at nasen din er kjempefin med leppestift på! ;-) Fint innlegg, fine du. Forresten, eg blir glad inni meg kvar gong det kjem opp at du har lagt ut eit nytt innlegg. Ha ein fin dag!

 • Jeg blir så trist av å lese at folk faktisk skriver sånne ting. Også lurer jeg på om de som sitter bak skjermene sine og sprer kvalme på internett er de samme menneskene som oppfører seg normalt når jeg møter dem på bussen i virkeligheten osv. Jeg forstår det ikke. Du er tøff.

  • eg veit, det har eg óg tenkt på. om eg eller mine venner i eit svakt øyeblikk kunne i det heile tatt gjort noko sånt. eg veit ikkje, men det er ein interessant tanke.

 • Jeg syns du er flott og sterk, og du virker så sikker i deg selv. Jeg er imponert over hvor godt det virker som du takler verden. Et godt eksempel for mange.

 • Heia! Jeg er så lei for at du får så mye unødvendig tull fra folk, men jeg synes du takler det på en veldig fin måte, blant annet med dette innlegget. Da er det du som vinner, uansett hva som dukker opp i kommentarfeltet!

 • De som sitter bak tastaturet er subjektive individer med sin subjektive mening. Deres førforståelse og kunnskap må du bare overse da du ikke vet hvilken grunnlag de har for å si det de sier. Derfor kan du ikke se på disse kommentarene som konstruktive eller spesielt nyttige. Sikkert koselig å få posivitve tilbakemeldiger på lik linje som det er uhyggelig å få negative, men du må jo bare ta det med en klype salt :)

 • Jag förstår inte hur någon skulle kunna skriva sådana saker till dig. Du är en av de mest inspirerande personerna som driver en blogg som jag sett! Du är så fin och gullig och förstår mig verkligen inte alls på de människor som inte uppskattar dig och din blogg och ditt utseende och hur du skriver eller någonting, De måste vara helt borta i huvudet.
  (Hoppas du förstår svenskan ihi)

 • Du er flott på alle måter du, og bloggen din hjelper meg hele tida med å føle meg bra. Når jeg er skikkelig nede, så prøver jeg å ta til meg alt det du skriver om å elske seg selv. Og i det siste så merker jeg at tankemønsteret mitt har forandret seg til det bedre, og jeg liker meg selv mer og mer. Og det er takket være deg! <3

 • Veldig bra skrevet Mariell. Jeg syns forresten at du er veldig flink til å ta imot faktisk konstruktiv kritikk, som for eksempel på innlegget der flere ønsket seg bilder av jenter med mer ulike kroppsformer og hudfarger. Jeg legger merke til at noen bloggere er blitt så sensitive av alt det negative de får slengt i fleisen at de ikke klarer å skille mellom konstruktivt og negativt, men der syns jeg du gjør en glimrende jobb! Stå på! Bloggen din er et nydelig lyspunkt i hverdagen!

  • tusen takk, det har tatt meg lang tid å komma dit. berre for eit og eit halvt år sidan var eg ekstremt defensiv mot alle kommentarar. det er ein lang prosess å bli trygg på seg sjølv, spesielt det skjoldet som beskyttar mot blind kommentarvold. takk for at du deler tankane dine, det er alltid flott.

 • Haters will be haters, som blogger får man mange onde kommetarer fra folk som får det bedre ved at nedgøre andre.

  Jeg synes du har en fantastisk hyggelig blog, og jeg elsker at kigge med. :)

 • “eg har alltid sagt at eg ikkje vil vera eit talerør for negativiteten til andre” – jeg ELSKER denne setningen! Så utrolig bra sagt, et veldig godt poeng. Du er fantastisk, på alle måter. Go Mariell!

 • Kjære Marielle, jeg elsker å dagdrømme meg bort i bloggen din. Det er som å åpne favorittboka og finne et nytt kapittel hver gang du lager et nytt innlegg. Du gir meg inspirasjon til å bli bedre kjent med meg selv og hva som gjør meg unik ved å sette et fantastisk eksempel. Hver gang jeg føler meg litt lost i denne verdenen, får jeg tilbake den barnlige gleden i livet av å lese bloggen din. Når alt føles omtåket og grått, minner du meg på alle de hverdagslige fine tingene i livet som jeg så alt for fort glemmer å verdsette. Jeg vil vel bare si at jeg setter utrolig pris på deg og det du skriver.

 • I really appreciate this. I think even if I didn’t have a blog it’s a relevant topic for life in general especially as a creative person. Thanks for your thoughts. You have a beautiful heart <3 x

 • Mens jeg skrev inn adressen til bloggen din i dag tenkte jeg at jeg kommenterer altfor sjelden i forhold til hvor ofte jeg er inne på den. Også var det det her innlegget her som ventet, så en kommentar om en kommentar om kommentarer er vel på plass.

  Jeg tror alle som liker bloggen din vet å sette pris på at bloggen din alltid (fremstår som) ekte, med lommelykta på det positive. Holdningen din til deg selv, vennene dine, livet og samfunnet, som du fronter på bloggen, tror jeg er av den sunneste i bloggverden. At du kjører samme positive linja i kommentarfeltet og ikke gjør bloggen din til et talerør for negativitet, synes jeg er flott, i hvert fall når du klarer å skille ut de som faktisk ikke mener noe vondt (og heller ikke skjuler det de mener inne i noe vondt).

  Jeg ville vel bare si at denne kommentaren din var fin, veldig fin, og kommentarfeltet ditt er fint, og det er ingen grunn til at du skal ta deg nær drittkommentarer. (Og til slutt en innrømmelse: det er ikke så veldig vanskelig å tenke ut dritt til en hvilken som helst blogger. Men du må være ganske destruktiv (og innmari slem hvis du publiserer det), negativ og hjernevaske deg selv til du tror du vet bedre enn bloggeren selv. Ikke så veldig kult, altså.)

  • vel, takk for kommentaren! :) for all del, eg har óg vonde tankar om folk. men det er ein ganske lang veg fra vonde tankar til å formulera dei og publisera dei i eit kommentarfelt.

 • Jeg ble en smule overraska over at du fikk så vonde kommentarer, virkelig. HVEM er det som har samvittighet på og slenge ut dritt på denne fantastiske bloggen her???

  Du Mariell, er en av disse menneskene som man bare blir utrolig fascinert av, som inspirerer. Jeg blir hvertfall veldig inspirert, mye på det hverdagslige plan, og er innom her sikkert hver dag, bare for og drømme meg litt vekk.

  • eg trur det er veldig provoserande for veldig mange nordmenn å sjå ein person som tilsynelatande har eit så bra liv, trur det er mykje av grunnen til det. og egentlig får eg ikkje så mange vonde kommentarar no lenger, sidan eg trur dei fleste som har vore “regulars” her har innsett at dei ikkje kjem gjennom på nokon måte.

   takk for dei fine orda óg! <3

 • I all verden, folk får seg til å skrive mye rart. Såkalte troll i fora og kommentarfelt har jeg aldri forstått. Jeg synes det er trist at innlegg som dette er nødvendig, men da er det desto viktigere at de dukker opp iblant! Å tro på seg selv og å gi blaffen i hva folk mener om en, det er viktig hele livet igjennom. Det sørgeligste er jo at tro på seg selv gjerne er hva trollene mangler.

 • Hater når folk kommenterer dritt på blogger, og i hvert fall om de anonyme! Jeg har fått to negative kommentarer, og det er ikke morsomt!
  Jeg synes du er super pen og har ikke for små øyne og fin stil og du har ikke skjev leppe <3
  Du virker som ei sterk jente, det liker jeg ^^
  Jeg klarer nesten ikke dritt kommentarer, blir så ufattelig depp og super lei meg.

 • Oi! syns det var ordenlig rart å lese dette på din blogg rett og slett for bloggen din oser av positivitet og glede i så stor grad at jeg ikke kan fatte hvorfor noen skulle skrive noe negativt i kommentarfeltet mitt! så jeg antar at skjoldet ditt har funka and you fooled me :)

 • Faktisk, så tror jeg det blir for enkelt å si at det handler om misunnelse, eller at det handler om at folk er så ulykkelige selv. Selvfølgelig kan det gjelde noen, og jeg trodde før det gjaldt omtrent alle, inntil at jeg hørte om en undersøkelse, som viste at den typiske mobberen var en flink og ressurssterk person med mange venner, som bare likte å se andre lide, som likte å være slem. Ondskapsfull rett og slett. Man trenger ikke å unnskylde mobbing og ekle kommentarer med det ene og det andre, for den som poster det vet godt hva han eller hun gjør. Det er dårlig, slemt og ekkelt. gjort, rett og slett.

  Det er bra at du sletter denne typen kommentarer, og det er bra at du ikke tar i mot unødvendig dritt fra folk som liker å underholde seg selv ved å plage andre. Jeg liker bloggen din, og forresten: har alltid tenkt på at øynene dine er fine og spesielle.

 • det er dumt og teit og snakke stygt om andre for å selv få bedre selvtillit. hvor god selvtillit får du uansett, når du vet hvor frekk du er mot andre? jeg tror at jeg ville hatt en klump i magen, ikke vært fornøyd med meg selv hvert fall. siterer mamma; du må ikkje sei noe stykt om andre fårr d æ ikkje fint.
  bra at du tar dette opp!:)

 • Jeg husker jeg så “Jeg reiser alene” for to år tilbake, hvorav den 7 år gamle hovedpersonen Lotte sier til sin far som dveler ved hvorvidt han skal tørre å sende inn en artikkel til prestisjetunge Morgenbladet: “Hvis du bare er deg selv, så er det ingen andre som kan si at du er dum”. Noen banebrytende frase er det neppe, men jeg husker at jeg måtte stoppe filmen fordi det gjorde så sterkt inntrykk. Idag, i situasjoner der jeg føler meg usikker og truffet av hva andre måtte mene om meg og mitt, så setter jeg av et par sekunder til å trekke pusten og henter frem den lille, gode setningen min. Det er så lett å glemme hva man egentlig står inne for, når man hele tiden blir fortalt om rett og galt av andre. Men om du virkelig tar deg tid til å bli kjent og komfortabel med deg selv og dine verdier, da vil det etterhvert bli klarere for en at ja, så lenge du kan stå bak det du sier, da er det faktisk ingen som kan si at du er dum.

  Du har en helt unik blogg, Mariel, beriket med gode innlegg som inspirerer til så mangt. Du kan for eksempel ha postet et innlegg om makroner, også får jeg plutselig lyst til å ta på meg kjole og leppestift uten at det egentlig ligger noen direkte sammenheng i det. Jeg tror det rett og slett er fordi du driver en vaskeekte glad-blogg, som genuint er laget for at folk skal bli inspirert og føle seg vel. Den bærer ikke preg av noen aggresive, anklagende undertoner slik mange andre blogger gjør. Du gir et nærmest magisk bilde av din egen tilværelse, uten at jeg som leser sitter igjen og føler meg mislykket og ensom. Derimot føler jeg heller en veldig tydelig motivasjon til å ta på meg fine klær og ringe vennene mine. Jeg skjønner ikke hvordan du får det til, det kreves talent og selvtillit. Tusen hjertlig takk for at du skriver, jeg har så mye glede av det. Spesielt nå som jeg akkurat har flyttet til London, så finner jeg en enorm trygghet og motivasjon i bloggen din. Tusen takk, Mariell!

 • At noen har lyst til å bruke energi på å spre kvalme og negativitet har jeg aldri skjønt. Men liker måten du responderer på slik unødvendig negativitet i dette innlegget. Jeg vil også bare spre en liten fin youtube video om akkuarat dette. Haters gonna hate, men man kan velge hvordan man vil svare på kritikken.

 • Stå på med bloggen din og ikkje la deg knekke. Du er ein herleg kontrast til f eks andre bloggarar som berre skriv om kor mange kilometer dei har sprunge på tredemølla i dag. Likar også at bloggen din har ekte innhald og ikkje berre er basert på kva designarkle, – sko og -vesker du har kjøpt i det siste. Du er også flink til å variere innhaldet over mange tema. Sånn, no har eg forsøkt å vere konstruktiv, men på ein positiv måte. :-)

 • Det bare å signere de førti pluss over meg her. Noen har ikke lært seg å bruke fritiden sin skikkelig. Jeg begynt å skrive blogg og våge å bruke bildene mine etter jeg begynte å lese din. Så fra å være i min egen lille, sære, verden hvor jeg trodde ingen kom til å bry seg om min mening får jeg så fine tilbakemeldinger fra andre. Så takk for “dytten”!

 • Til Mariell
  Det slynger seg tynne tråder opp i luften fra bloggen din, farger, ideer og ord som smaker lett rosa og lukter lys himmel.
  Det skrur seg inn rød varme i mellomgulvet og det damper av kvinne og sjel. Du, den ene kvinne så lik og så andrledes, like rød som en marihøne.
  Det vil alltid være noen som klossete vil tråkker på, og alltid noen som vil knuse.
  Skjøre vinger som løfter noen til himmels som et lite putrende tyttebær gjør gråstein missunnelig og irritert, de sitter på sine egne vinger og tror det er fargen som er avgjørende.

 • Fire fakta:
  1)det er en million ganger lettere å pakke seg inn i et skjold av frekke kommentarer enn å innrømme at andre er like gode som en selv, om ikke bedre
  2)en ekkel kommentar svir mer en tre gode varmer
  Men ikke la deg knekke av dette, fordi
  3)det finnes mennesker som prøver å være gode, og som virkelig får det til
  4) Du kan gi tilbake tre snille kommentarer når noen fornærmer deg (tro meg, ansiktene deres er ubetalelige etterpå – og du vinner på så mange måter)

 • Må si meg enig i de kommentarene her at du gjør en veldig fin jobb med å ta konstruktiv kritikk som den skal. Jeg mener også at det er så utrolig dårlig gjort av andre å skrive så mye dritt til andre på personlige blogger, så jeg syns du takler dette på en veldig fin måte. :) Og så kan jeg legge til at jeg virkelig elsker bloggen din, og at den er mitt lille avbrekk i hverdagen inn i en fantastisk verden~

 • Åh. Eg berre elskar måten du formulerer deg på Mariell! Elskar det når du skriver rett fra hjarta som her. Gledar meg til å lese boka di.

 • Det er bra du ikke lar det påvirke deg. .
  Og jeg blir personlig mer positiv hver gang jeg ser de fargerike og sinsykelig flotte bildene dine. Jeg leser selvfølgelig og, men det er først og framst bildene som får meg til å smile på en dårlig dag.
  Så om noen kommer med idiotiske kommentarer så får du ivertfall meg til å smile og å bli inspirert. Og det tror jeg er en stor del av grunnen til at du har så mange lesere som du har.
  Håper ivertfall at noen av de som sier slike ting forstår alvoret når de leser det du har skrevet. Det er nemlig ikke alle som tåler det like bra som du.
  Takk for at du deler de fine bildene dine, og ha en fin kveld/natt/dag videre<3

 • Eg elska bloggen din og tykkjer det er trist at nokon øydelegg ved å skrive stygge kommentara. Takk for alt du deler med oss!

 • Har du peiling på hvor fantastisk du er Mariell? Jeg oppdaga denne bloggen for bare en måned siden, og den har allerede hjulpet meg med alt fra å gjenoppdage alle de vakre småtingene i livet, til å se på meg selv og mitt eget selvbilde i et mer vennlig lys. Tusen takk for en helt fantastisk fin blogg, og for at du er du! Dessuten har du vakkert rødt hår, søte øyne og et svært sjarmerende smil! Gi blanke i idiotene!

 • This is not about the post, though I think you do a wonderful job of adressing the subject.
  I hadn’t checked out your blog in a while (I’m not sure why, though, since it is one of my absolute favorites), but I just wanted to let you know that I was surprised at how good your English has gotten!