the red house.

the red house.
denne boka hadde eg gleda meg til i fleire år, heilt sidan eg slukte mark haddon sin siste roman, a spot of bother. denne boka er mørkare og hardare enn eg nokon gong har lest han. ein fantastisk roman om familie og relasjonar. etter mora deira døyr, reiser ei søster og ein bror med sine familiar til eit raudt hus for å vera der i sju dagar. åtte personar som alle har sine tankar om kvarandre, som alle føler forskjellige ting. det er det mest ekte eg har lest om ein familie nokon gong. elska den.

the red house.the red house.the red house.

kva har de lest i det siste?

translation:
i’d been looking forward to this book for several years, ever since i devoured mark haddon’s last novel, a spot of bother. this book is a lot darker and harder than i’ve ever read him. an amazing novel about family and relations. after their mother dies, a sister and a brother joins their families for seven days at an english country house. eight people who all have their own thoughts about eachother, all feeling different things. i’ve never read anything this real about family before, ever. i loved it. please tell me, what have you been reading lately?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Åh, den virket fin!
  Jeg har lest (eller leser) East of Eden og den er så fantastisk og fæl og fin og alt sånt! Hvis du ikke har lest den anbefales den veldig, for jeg fant den veldig inspirerende <3

 • jeg ble akkurat ferdig med siste bok i serien the tales of the otori, så nå kan jeg endelig begynne på the perks of being a wallflower, som jeg har hatt lyst til å lese mange mange mange år nå.

 • Jeg leser Kingdom of fear av Hunter S. Thompson mens jeg teller ned timene på sentralbordet. Hjemme om kvelden krøller jeg meg sammen med tre små kattepuser og bøkene om Narnia.Jeg har kommet til The voyage of the Dawn Treader.

 • Ble i forrige uke ferdig med ei bok som heter A thousand splendid suns, eller Tusen strålende soler på norsk. Er skrevet av Khaled Hosseini (samme mann som har skrevet Drageløperen, om du har hørt om den?) og den handler om kvinner i Afghanistan. En utrolig vakker og forferdelig og rørende bok. Anbefales virkelig på det sterkeste, ikke bare på grunn av handlingen, men fordi man får bedre forståelse for afghansk kultur og samfunn.

 • Takk for tipset!!
  Jeg leser The Wind-Up Bird Chronicles av Murakami og selv om jeg elsker Murakamis måte å skrive på er jeg litt småskuffet. Karakterene og mange av elementene er nemlig nesten de samme som i Dance, Dance, Dance, som var den forrige boka jeg leste av ham. Synske personer, prostituerte, vennskap mellom en tenåringsjente og en mann i midtlivskrise. Det irriterer meg dessuten at hovedpersonen insisterer på å sitte nede i en brønn og tenke i flere døgn. Men, men. Hva kan man gjøre?

 • Så pen den er! Jeg elsker bøker med uventede detaljer på omslaget!
  Det siste jeg har lest er Moby Dick (den har jeg brukt ekstremt lang tid på, men den føles stor på alle vis, og det engelske språket får virkelig vist seg frem, så den er verdt å jobbe seg gjennom) og På vegne av venner (den har du også lest, om jeg husker riktig – tankevekkende og ærlig fra en mangefasettert mann).
  Nå leser jeg Tove Janssons kjempesøte Farlig midtsommer, om mummifamiliens eventyr, og den er helt perfekt på regntunge julidager!

 • Åh, den så jo skikkelig spennende ut.. Jeg leser mye mindre enn jeg skulle ønske jeg gjorde, men jeg er for stressa til å greie å sette meg ned å lese.. Den siste boka jeg leste var The Lovely Bones, og den likte jeg utrolig godt :) Fikk veldig lyst til å lese The Red House nå da!

 • I det siste har jeg lest noe fra Agatha Christie, en Miss Marple krim. Men det er egentlig lenge siden, når jeg tenker over det. Flest leser jeg tekster som er til universitetsoppgaver.

 • Akkurat nå leser jeg Carl Frode Tillers Innsirkling 2. Liker måten han skriver på. Og at det er på nynorsk. Anbefales!

 • Jeg hadde neste glemt hvor fantastisk det var å bli oppslukt av en bok til jeg begynte på “Animal Dreams” av Barbara Kingsolver for litt siden.

 • This book sounds lovely! I am currently re-reading ‘The Night Circus’. The descriptions are so beautiful, you can easily imagine that you are right there inside the story.

  My all-time favourite books include Jonathan Safron Foer’s works, ‘The End of Mr Y’, ‘The Time Travellers Wife’, ‘The Perks of Being a Wallflower’, ‘ The Virgin Suicides’, ‘The Book Thief’ and ‘The Secret history’.

  xx

 • Ettersom den personen eg er mest glad i i heile verda, introduserte meg for “Brida” av Paulo Coelho i jula, har eg forelska meg i han. Derfor held eg på med “Alkymisten”, som er hans mest kjente bok. Den er sjølvsagt like fantastisk som eg hadde håpt og trudd.

 • Jeg leste akkurat Mengele Zoo av gert nygårdshaug. åå, den må du bare lese. Jeg ble så inspirert, og sjokkert, og paralysert. Alt på en gang. Sterk bok med hjerterå skildringer, men å så fin og ekte!

 • Siste boka jeg leste var The Last American Man av Elizabeth Gilbert. Bøkene hennes er fulle av inspirerende reiser og utrolige mennesker, det er slik en drømmer om å leve!

 • Jeg leser Lykka er ein sjeldan fugl av Anna Gavalda. Den er utrolig ensom og trist, samtidig som den er vakker og morsom og Paris. Absolutt verdt og lese, slik som alle de andre bøkene til Gavalda. Min favoritt er Saman er ein mindre aleine, og den finnes jo til og med på film, med fine Audrey Tatuou i hovedrollen.

 • jeg er akkurat ferdig med “Morgen i Jenin” som var en utrolig trist bok med mye historie og fakta i bunn + gåtefulle og spennende personer. nå har jeg lest 104 sider av “Shantaram” og gleder meg til fortsettelsen.

 • nå leser jeg norwegian wood. og så er jeg ferdig med the curious incident of the dog in the night-time. jeg smugleser på jobb

 • Virginia Woolf – Bølgene / The Waves. Språket er så bra, den er så poetisk. Har aldri lest noe lignende. Alle som skriver bør virkelig lese den. Føler jeg har lært en hel masse ved å lese den.

 • Den har jeg lyst til å lese!
  Jeg er akkurat ferdig med novellesamlingen Historien om fru Berg av Ingvild H. Rishøi. Veldig bra! Nå skal jeg lese Imot kunsten av Tomas Espedal.

 • Eg kjøpte The Red House rett før sommaren, men lot den ligga att i byen då eg for heim for sommaren, for eg hadde so mykje liggjande her som må lesast… Har tenkt på den fleire gonger, so når hausten kjem vert nok den eit av dei fyrste leseprosjekta.
  Siste bok eg ferda var The Forgotten Garden av Kate Morton, men den var ikkje so spanande. Den siste boki som verkeleg begeistra meg var nok ei av dei eg les førre veke – 84 Charing Cross Road av Helene Hanff, som er ei samling brev mellom henne og ein britisk bokhandlar gjennom 20 år, nydeleg!

 • jeg har hatt lyst til å lese noe av mark haddon lenge, kanskje august er måneden? jeg leste nettopp the sense of an ending av julian barnes, og den var merkelig og fin. en kort roman som man leser på en kveld. akkurat nå leser jeg on the road av jack kerouack, og den er veldig annerledes enn jeg hadde forventa. har ikke helt bestemt meg for om jeg liker den eller ikke, vi får se!

 • Jeg leste ut Doppler av Erlend Loe for noen dager siden, så nå holder jeg på å lese Barnas Bok av A.S Byatt (de hadde ikke boka på biblioteket på engelsk, men det var det jeg egentlig var ute etter)