my A’s to your Q’s – about me and in general.

Untitled

hvilke blogger leser du fast?
dei som står på denne lista. eg les dei alle, men den treng nok ein oppdatering snart.

i’m an american learning norwegian and one of my favorite ways to practice is by reading your blog and listening to norwegian music. what norwegian music have you been listening to lately (besides jostein’s, that is)?
oh, that’s so cool! i do listen to a lot of norwegian music, but never in norwegian, i’m afraid. my favorite norwegian music is thomas dybdahl, susanne sundfør, kim hiorthøy, big bang & röyksopp.

når og hvordan klarte du å tro på deg selv?
som eg skriv om i denne teksten her, så trur eg ikkje at det er meininga at me skal ha 100% tru på oss sjølv heile tiden, og me er nødt til å slutta å venta til det sekundet der me liksom “jess, der har eg trua”, ein må berre pusha seg sjølv og gjera det likevel. og det starta eg med for eit par år sidan. sidan da har sjølvbildet og sjølvtilliten min auka drastisk og det blir berre enklare å gjera skumle ting.

hva heter hårfargen din?
det anar eg ikkje, eg går berre til økologisk salong her i london. veit at det er litt gull i den, men det er alt eg har fått med meg. men, tips til alle som vil ha raudt hår der ute: om de kan, gå til økologisk frisør. fargen sit i for ever, eg har ikkje vore til frisøren på tre månadar no.

hvor mange kjoler eier du?
kanskje 20 som eg brukar.

topp fem romaner?
extremely loud and incredibly close av jonathan safran foer.
history of love av nicole krauss.
trekkoppfuglen av murakami.
norwegian wood av murakami.
the bell jar av sylvia plath

kva er den beste desserten du veit om?
alt som er fruktig og søtt, som ostekaker med bær og pavlova og sorbet. alt med bær. også mørk mørk sjokolade.

har du et favorittband evt. en favorittartist?
sam cooke, rufus wainwright, chet baker, bon iver, satie, otis redding og chopin. ganske så blanda, med andre ord.

Untitled

hvordan var du som sekstenåring sammenlignet med nå?
eg var veldig forvirra og trist og sint på heile verda. eg gjekk kun kledd i svart og hadde det så ufattelig vondt men det var det nesten ingen som visste. det er så rart korleis eg ser på meg sjølv på den tiden som ein heilt anna person, som om det ikkje var meg.

har du talent, eller interesse innenfor det å drive med musikk?
i grunn ikkje. eg kan synga heilt fint, men det er det. spelte tverrfløyte då eg var typ 11! det er jostein som driv på med musikken i vår familie.

hva slags husdyr ville du helst hatt?
ein liten hund med store øyre!

vakre, fine mariell; hvordan har du det for tiden egentlig?
veldig bra!

hva var favorittboken din da du var 16?
å spise blomster til frokost av synne suun løes.

ville du helst reist fram eller tilbake i tid?
ingen av delene. syns det er trist at det er så mange som lever i framtida eller fortida. ein må bli bedre å setta pris på den dagen ein er i.

hvordan har man en bra fest?
ein inviterar masse folk som ein likar og puttar litt blomster på bordet og lagar ei bra speleliste og har litt chips eller ei ostekake og kanskje masse vin. også skjer det i grunn av seg sjølv.

kan du beskrive din drømmedag?
min drømmedag startar i paris med ein fabelaktig frukost, lunsj i gamlahuset, parkheng i london og middag i new york. med masse ostekake og kanskje ein utekino og knirkete tulipanar.

Untitled

hva er egentlig halloumi?
halloumi er ein ost som ein kan steika. den er veldig salt og god.

hva var din favoritt bok da du var tenåring?
tidlige tenår var det heilt klart å spise blomster til frokost av synne suun løes. også the bell jar av sylvia plath i seinare tenår. men óg the perks of being a wallflower av stephen chbosky.

hva er din store drøm?
å få vera kreativ resten av livet og få masse små born og eit par hundar og ein gullfisk og ein fin hage.

hva er det du liker så godt med makroner?
at dei er harde på utsida og mjuke inni, som menneske!

jeg lurer på om du liker noanoa? jeg jobber der, og tenker at det er mye der som er veldig din stil, men har aldri sett deg nevne noe derfra i de årene jeg har fulgt bloggen din. et lite tips, der altså.
nei, noanoa blir litt for søtt for meg. også kjøper eg jo kun vintage og designerklede.

har du lappen?
nope!

har du noen tatoveringer?
ja! eg har éin. eit hjarte på håndleddet.

hva ville du eventuelt tatovert?
eg veit ikkje om eg vil ha fleire tatoveringar, er veldig fornøgd med den eg har og meinar at tatoveringar bør vera veldig gjennomtenkte. kanskje eg får ein liten hund på foten når eg er søtti men kanskje this is it.

er du redd når det er mørkt?
som oftast ikkje, og om eg er det så er det ikkje fordi det er mørkt men fordi eg er besatt av seriemordarar og ser potensiale i kvart eit opent vindauge.

J. Sullins and Valencia

hvis utenomjordiske hadde gitt deg en mulighet for å oppfylle alle dine ønsker, men i bytte måtte du (og jostein, da) bli med dem tilbake til deres opprinnelsested, ville du ha takket ja?
nei. alle mine ønsker er jo her på denne fantastiske jorda.

liker du å gå på tivoli?
nei, egentlig ikkje. eg set pris på sukkerspinn og popcorn og dei fine fargane, men ellers ikkje.

hva setter du mest pris på i andre mennesker?
humor og ærlighet og generøsitet med tid og pengar og energi.

viss du kunne ha ynskja deg 5 ting i heile verda. kva ville det/dei vore?
det ville vore ein hund med lange øyre, å våkna med fantastisk hår kvar dag, eit halvt år i paris, å kunna teleportera meg sjølv og at eg kunne leva for alltid.

har du lyst til å skrive litt mer om mote og vise dine outfits? jeg tror nemlig du har en veldig søt stil.
nei, eg har tatt eit bevisst valg om å ikkje ha fokus på outfits og kropp her på bloggen. det er ein lei tendens at kvar gong eg legg ut bilder av meg sjølv så er det ein million kommentarar om korleis eg ser ut. og sjølvsagt er det fint å få kompliment, men eg vil ikkje ta det til det neste nivået og la det eskalera på den måten som eg ser på alle andre bloggar eg les. det er ikkje det eg vil at denne bloggen skal handla om.

hva synes du om å møte folk fra internett? jeg ser du har en del bloggvenninner både her og der.
mange av mine beste venner har eg møtt gjennom internett, men på noverande tidspunkt har bloggen blitt såpass stor at eg må vera forsiktig med kven eg velger å møta, og gjer det nesten aldri lenger med mindre det er nokon eg óg les bloggen til og er interessert i å møta.

jeg facsineres av guiltly pleasures. hva er dine?
har faktisk nettopp fikla på eit innlegg om det! morsomt! stay tuned.

hva er favorittdiktet ditt?
i shall not live in vain av emily dickinson. det er noko av det finaste nokon gong skrive. og absolutt alt av olav h. hauge.

hva er dine favorittjente- og guttenavn?
har fire perfekte små navn til framtida, men dei vil eg ikkje sei høgt enda.

hvilke fem ingredienser har du alltid i kjøleskapet?
dijonsennep, egg, gresk yoghurt, epler, ost.

kan du lage en tutorial eller en tegnening eller noe som forklarer hvordna du klarer å sminke så utrolig fine øyne hele tiden?
kanskje det! burde nok sei at eg har sminka meg på samme måte sidan eg var rundt 17, så det er mykje øving i bildet. men youtube er veldig bra for å finna tutorials!

har du laget makroner selv noen gang?
nei, det har eg ikkje.

hvilken makron-smak er best? Nevn gjerne flere (og husk krem-smaken og!)
creme brulee!

hvilken farge er finest på makroner?
rosa med gull på!

hvis du skulle laget dine egne makroner, hvilken smaker ville du valgt? og farge?
trur eg ville gått for noko enkelt først, som sjokolade!

translation:
my answers to your questions about me and in general.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *