home for the summer.


her er nokre bilder eg har tatt no nettopp(som hadde blitt publisert på instagram om ikkje instagram var nede,) berre så de kan skjønna kor magisk det er!

no sit eg på kjøkenet i gamlahuset i lærdal. for endelig er det internett her! i dag har me køyrt fra oslo og hit og i baksetet har eg lest ut ei bok, komt på ein skikkelig god idé og lagt ein plan for heile juli månad. heile to rom skal målast i huset og jostein skal gjera ferdig masteroppgåva si. for ein magisk månad det kjem til å bli. eg skal eta jordbær til dessert(allereie i dag), sparkla skrapa måla, ligga i graset, feira to fedre sine bursdagar, lesa bøker, skriva tekstar på engelsk og ei bok på norsk, vatna blomane, få masse besøk og ta tusenvis med bilder. føles så himla rett å vera her no.

kva for planar har de for sommaren?

translation:
right now i’m at the kitchen table in the old house in lærdal. we finally have internet here! today we’ve driven from oslo to here and in the back seat i’ve finished a book, found a really good idea and made a plan for july. two rooms will be painted and jostein will finish his masters degree. it’s going to be a magical month. i’m going to eat strawberries for dessert(starting today!), spaccle scrape paint, lay in the grass, celebrate to dads’ birthdays, read books, write texts in english and a book in norwegian, water the flowers, get lots of visitors and take thousands of pictures. it feels so right being here right now. what are your plans for the summer? 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • åh, magiskt vakkert!
  mine eneste sikre planer for sommeren begynner ikke før om 2 uker, da skal jeg jobbe noen dager på Staverfestivalen og nyte den siste dagen der med Kaizers og Den svenska björnstammen. og to dager etter at jeg kommer hjem drar jeg og min beste venninne til Tønsberg og nyter livet fullt ut på slottsfjell. i tankene har jeg også en fin hyttetur med gode folk.

 • herlig! høres ut som en perfekt sommer!
  jeg skal bygge gulv, spraye skilt, sy girlander og koke suppe til den fine festivalen jeg lager helt selv på låven. og så skal jeg synge masse og lage ny musikk og reise til berlin, paris og amsterdam med fine brødre og paps. og så skal jeg komme hjem til min fine forlovede, som jeg kommer til å savne så sjukt masse på tur.

 • Så godt å være hjemme! Det gamle huset høres så fint ut.
  Jeg har akkurat vært på mini-bryllupsreise til fine Göteborg, og nå skal jeg jobbe noen uker. Senere i sommer skal vi i bryllup til gode venner i Jølster, det blir fint! Også skal vi på en litt bryllupsreise til (en som varer litt lenger enn to dager), men jeg vet ikke hvor enda.
  Kos dere masse, masse, masse!

 • Åh, eg skal så mykje himmelfint denne sommaren. Fyrst skal eg tilbringe nokre solige dagar på ei hytte heilt nede ved sjøen og gå turar på fjella og sjå sola forsvinne ned i havet. Eg skal sjå på alle fargane og prøve å forstå at verda kan vere så fin. Eg skal på festival med ei god veninne og ligge trangt i eit telt i ei heil veke og prate heile natta og sjunge heile dagen. Eg skal sjå på Kaptein Sabeltann førestellig seint om kvelden og huske på korleis det var då eg var ei lita jente og burde ha vore i seng klokka tolv og var kjempestolt over å få vere ute om natta. Eg skal jobbe sammen med eldre menneske som veit så mykje meir enn eg og prøve å gjera dagen deira god.

  Men sjølv om eg skal alle desse og enda fleire fine ting ønskjer eg eigentleg berre å ligge tett inntil han eg elskar kvar dag og kvar natt, og kjenne at nokon bryr seg om meg, mens eg prøver å forstå at eg ikkje treng å vere redd eller trist eller sleten, at verda har nokså mykje fint i seg og at det er lov å vere glad. At sjølv om verda er stor og eg føler meg alt for liten så er eg verd mykje meir enn eg trur og eg har ein som alltid vil passa på meg.

  Men sommaren skal bli fin, han skal det. Eg skal tru på at han blir det, og at eg skal vere glad. Og viss eg trur på det, så kan det bli sånn.

 • Vakkert! Eg skal skrive mykje, småtekstar, lenger tekst, brev, setningar på blanke sider. Og så skal eg lese ein stabel biblioteksbøker, jobbe litt, kose med ein bustetroll-hund og gå på fjellet. God juli!

 • Akkurat nå sitter jeg på sengekanten og gnir fortsatt søvnen ut av øynene, selv om jeg har vært våken en stund. I går var en lang dag, førts jobb mellom 07 og 16.00 får snere å stå i bar i et bryllup til langt på natt.
  Håper jeg får reise nordover snart- hjem til Lofoten. Det magiske landet mellom himmel og hav.
  Nei- seriøst. Nå vil jeg hjem. Har ikke vært nordpå siden i vinter og jeg er lei av å sitte her uten annet å gjøre enn å jobbe.

 • Jeg skal sove kjempekjempelenge, jobbe masse ekstra, til køben med mamma, til besteforeldre på vestnes, gå tur på fjellet, dra på øyafestivalen og synge meg hes, og grille seint om kvelden med fine venner. Og bade masse i havet. For det syns jeg en skal, bade så mye som mulig og la saltvannet tørke i håret. Norsk sommer<3

 • SÅ herlig! Men bor ikkje familien din i gamlahuset også? :D
  Eg skal vere på hytta, spise norske jordbær, dei beste! Vere med venner, reise til Sverige og vere på torpet til tanta mi ei uke, Stockholm i 5 dagar med mormor og morfar + mamma, pappa og litlesyster! Verdens finaste sommar, og så har eg snart fødselsdag også :D