vegetarian lasagna.

vegetarian lasagna.
eg brukte:
til tomatsaus: 1 aubergine, ½ paprika, 400g cherrytomater, 150g frossen spinat(ein kan sjølvsagt bruka fersk om ein heller vil det), fersk basilikum, fire fedd kvitlauk, salt, pepper. til bechamelsaus: 40g smør, 20g mjøl, 4dl mjølk, salt, pepper, muskat. ellers: ost til toppen og sjølvsagt lasagneplater.

eg gjorde:
tomatsaus:
først må ein gjera klar auberginen. ein deler den i skiver og legg den på kjøkkentørkle. hell over salt, og når dei har gitt fra seg nok vatn så tørkar ein av dei, snur dei og saltar på andre sida. gjer det så mange gongar du har tid til, jo fleire jo bedre resultat. så deler ein cherrytomatene i to og putta dei i ei stor panne med litt olje på middels varme. tomatene skal stå ei stund til dei begynnar å gi fra seg all saften sin. da hiv ein oppi ein halv tynt strimla paprika og spinaten. riv over kvitlauk(til ingefær og kvitlauk brukar eg eit sånt her rivjern rett over panna) og grovhakk basilikum. la alt berre stå og koka inn mens du lagar den kvite sausen.

bechamel:
sett ovnen på. kor varmt det er og kor lenge den skal stå i ovnen skal stå på pakka med lasagneplater! smelt smøret på middels varme. rør inn mjølet til det blir ein slags paste. så har du oppi mjølka, ein dl av gongen, sett opp varmen og la den koka seg tjukkare. smak til med salt, pepper og malt muskat.

så finn ein fram ei passande form. me brukar brødform, for det er bra storleik for oss og breidda passar perfekt med lasagneplatene. så legg ein i lag sånn: tomatsaus -> bechamel -> pastaplater og repeat til det ikkje er meir saus igjen, da hiv ein på masse ost på toppen. inn i ovnen med den og server med salat når den er ferdig! god kjøttfri mandag, alle saman!

vegetarian lasagna.

translation:
i used:
for the tomato sauce:

1 eggplant
1/2 bell pepper
400 g cherry tomatoes
150 g frozen spinach (or fresh, if you like!)
fresh basil
four garlic cloves
salt and pepper

for the bechamel sauce:
40 g butter
20 g flour
4 dl milk
salt, pepper and nutmeg

plus:
cheese for the topping
and lasagna plates, of course!

i did:
first you need to prepare the eggplant. you slice it and spread it on a sheet of kitchen paper. sprinkle salt on top, and when they release liquid, wipe with kitchen paper, then turn them and sprinkle salt on the other side. repeat this process as many times you can! slice the tomatoes in two and put them in a pan with a little oil, medium heat. let the tomatoes cook until they release their juice. add the bell pepper, spinach and chopped basil and grate garlic over (for garlic and ginger, i use one of these) let everything cook together while making the bechamel.

pre-heat the oven (see the lasagna plate package for details on heat and how long it needs in the oven). melt the butter on medium heat and add flour until it’s a thick paste. then add milk, one decilitre at a time, then turn up the heat a bit and let it thicken. season to taste with salt, pepper and nutmeg.

find a suitable tin, we use bread tins, because the size is good for us and the width fits the lasagna plates perfectly. layer the lasagna like this: tomato sauce -> bechamel -> pasta and repeat until there’s no sauce left. sprinkle cheese on top, throw it in the oven and serve with salad when it’s done. happy meatfree monday!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *